Recenzie ,,Trezirea leilor” de Ayelet Gundar-Goshen

Titlu: Trezirea Leilor
Autor: Ayelet Gundar-Goshen
An apariție : 2018
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 432
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Irina Fodor
Publicată la 13.07.2018
Nota recenzorului: n/a
Recenzie ,,Trezirea leilor” de Ayelet Gundar-Goshen
5 (100%) 2 votes

Trezirea leilor este o carte bazată pe sentimente de vinovăţie şi responsabilitate. Romanul recomandat de New York Times a fost tradus în paisprezece limbi are la bază o societate imorală. Ayelet Gundar-Goshen este o scriitoare israeliană, care a studiat psihologia şi cinematografia, Trezirea leilor fiind cel de-al doilea roman al său.

Atât intriga cât şi punctul cumlinant au la bază acelaşi motiv, cel al lunii pline. În mijlocul deşertului, unde populaţia africană se întălneşte cu cea a oamenilor albi, luna mistică îşi face simţită prezenţa des. Iar acest lucru îl face pe protagonist, Eitan Green, să comită una dintre cele mai grave infracţiuni.

,,Africa e un continent crud, iar un pământ crud rodeşte oameni cruzi. Sălbatici.”

Deşi nu îşi asumă ceea ce face în faţa legii, soarta îi scoate în faţă posibilitatea de a se revanşa faţă de populaţia refugiaţilor. Atunci apare ea, femeia de culoare şi cu pielea de catifea, care cu rugămintea ei îi ditruge lui Eitan echilibrul.

Povestea se complică, Eitan lipseşte de acasă cu zilele iar soţia sa, care este implicată în diferite cazuri, vrea să desluşească enigma. Prin calităţile ei, Liat, face diferenţa dintre minciună şi adevăr, dintre laşitate şi empatie.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Ayelet Gundar-Goshen.

,,Oamenii confundă privirea sticloasă cu privirea rătăcită. O privire rătăcită e semnul unui creier golit de gânduri. O privire îngheţată dezvăluie un creier în care gândurile se află în spatele unui geam fumuriu.”

Sirkit, eritreeana, are o viaţă total opusă celei pe care Eitan şi-o imagineză pentru ea. Fermecătoare, dar şi periculoasă aceasta se învârte în cercuri ilegale.

,,O tăcere a inimii între o bătaie şi alta, aşa i se părea viaţa ei. Iar acum nu mai arăta aşa, ceea ce era foarte plăcut. Dar tu n-o să ştii niciodată, s-a gândit ea, cât din puterea pe care o ai acum îţi aparţine şi cât e rodul întâmplării.”

 

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.