Recenzie ” Trilogia New York-ului” de Paul Auster

Titlu: Trilogia New York-ului
Autor: Paul Auster
An apariție : 2015
Editura: Editura ART
Nr. Pagini: 398
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 6.06.2018
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA TRILOGIA NEW YORK-ULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Făcând din povestirea detectivistă un preambul al filosofismului tenebric în care în care mândrul homo sapiens își descoperă cu uimire minusurile lăuntricului, scriitorului american Paul Auster face din alter ego un zbor invers, o zbatere mioapă a strigătului mioapă a strigătului ascuns în sertarele sufletului prin prăfuiri de clipe și fâlfâiri de gânduri etern neostenite, nu de puține, metamorfozează, narcotizează, răstignite și răspopește, rătăcindu-se în noi înșine ca o pedeapsă prin intermediul căreia facem cunoștință cu cealaltă cu cealaltă latură a propriului eu, care viermuiește neliniștit prin șubrede cotloane.

Nu aș putea să afirm că personajele din cele trei povestiri cuprinse în ” Trilogia New York-ului” sunt prizonierii unei aprige dedublări, cel puțin nu în adevăratul înțeles al acestui termen, pentru că, într-un inevitabil festin literar, scriitorul Paul Auster oferă cu generozitate argumente și contra argumente, clădind și năruind simțiri de moment, păienjeniș de amintiri și șuier de imprevizibile gesturi.

Desele răsturnări de situații și personajele spânzurate de frânghia unei închipuite echilibristici a supraviețuirii, construiesc un altfel de mister, care trecând în planul doi detectivismul, strânge cocoloașele senzorialului într-un târziu impozant Turn Babel al firii umane.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Paul Auster.

Meticulozitatea lipsită de scrupule, folosită ca ingredient principal al creionării caracterelor, îi dăruie acestei cărți un ușor iz de non-conformism care, între cauză și efect, încarcerează și eliberează colateralele victime ale unui trăirism asemănător cu un hrăpăreț și slut tăvălug care victimizează, decorează și marginalizează personajele, uitate și regăsite între ceva și altceva.

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA TRILOGIA NEW YORK-ULUI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Misterul și senzorialul, amalgamate într-un dozaj perfect naște povestiri extraordinare.

Aspecte Negative:

Există la Paul Auster o sete mult prea aprigă de amănunte, de virgule și acolade explicative.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.