Recenzie “Tu” de Caroline Kepnes

by | Oct 22, 2018 | Beletristică, Dragoste, Mister, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA TU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Tu” este primul roman din ceea ce se pare că va fi o serie de cel puțin patru cărți scrise de autoarea americană Caroline Kepnes. Autoarea s-a făcut remarcată inițal că scenarista pentru o serie de filme și seriale de succes. Dintre serialele al căror scenariu este semnat de Caroline Kepnes, mie mi-a plăcut foarte mult “Al 7-lea cer”. Este una dintre acele producții care mi-au marcat adolescența. Și cine urmarea în anii 2000 postul de televiziune Acasă TV, știe despre ce vorbesc.

Romanul “Tu” a fost publicat în țară noastră în noiembrie 2017  la editura Herg Benet. Face parte din colecția Passport și se bucură se pare de un real succes atât la noi cât și peste hotare.

Când spun că se bucură de un real succes, mă refer la faptul că deja a fost transformată în serial. Cartea a fost ecranizată sub formă unui sezon de 10 episoade din serialul cu același nume. Deși nu au fost încă lansate pe piață toate episoadele primului sezon, IMDb îl cotează cu 8.1 din 10. Ba mai mult decât atât, sezonul doi al serialului a fost deja confirmat pentru 2019. Se pare că la baza celui de-al doilea sezon va stă cel de-al doilea român al serie scrise de Caroline Kepnes.

– Nu există cușcă zburătoare, Joseph, a spus el. Singurul lucru mai crud decât o cușcă atât de mică încât pasărea să nu poată zbura e o cușcă atât de mare încât pasărea crede că poate să zboare. Doar un monstru ar închide aici o pasăre și s-ar numi iubitor de animale.

Tu – psihopatul și visatoarea

Personajele principale ale romanului Tu, sunt Joe Goldberg și Guinevere Beck. El este un librar șarmant, citit și mereu cu o replică bună la îndemână. Ea este o studentă visătoare ce speră să devină cândva o mare scriitoare. Greșeală ei a fost să între într-o zi în librăria lui în căutarea unei cărți. Din acel moment, tot timpul și toate gândurile lui Joe sunt legate de Guinevere.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Caroline Kepnes

Nu pare nimic ieșit din comun, nu-i așa? La o adică când te îndrăgostești, toate gândurile se îndreaptă către ființa iubita. Dar când preocuparea pentru persoană iubita merge mâna în mâna cu controlul, de aici și până la obsesie mai e doar un pas. Obsesie, ce în final devine o patologie.

Beck, Beck, asta trebuia să fie noaptea noastră, singuri. Am făcut asta pentru ține. Despicăturile fustei erau pentru mine și sutienul era pentru mine și chiloțeii tăi tot pentru mine. Cum o să funcționeze totul dacă nu poți stă câteva ore fără să cauți un public? E un pact pe care-l faci când te așezi într-un separeu și când îți înfigi mâna în pantalonii unui bărbat, Beck. Nu postezi pe Twitter când te fuți și ce o să mă fac eu cu ține? Vreau să urlu și să mai cer niște gheață, dar trebuie să respir și să beau și să nu spun nimic.

Tu – ce ești dispus să faci pentru dragoste?

Personal mi-a plăcut foarte mult abordarea autoarei. Mai ales că acțiunea cărții este foarte bine amplasată în contextul actual când toată lumea are tendința de a-și expune viața pe rețelele de socializare. Este un semnal de alarmă pentru mulți dintre noi apropo de cât de vulnerabili suntem în fața acestei expuneri majore a intimității.

Până și infamul GDPR capătă o altă însemnătate după ce termini de citit acest roman sau după ce vizionezi serialul realizat după carte.

Ce preferați, filmul sau cartea?

🔥 CARTEA TU ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Tu
Autor: Caroline Kepnes
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Young adult
Publicată la 22.10.2018
Nota recenzorului: 9/10

Aspecte Pozitive:

Subiectul este actual. Cartea are un ritm alert si personajele te cuceresc din primele pagini.

Aspecte Negative:

Uneori se pierde in tema psihologica. Ar putea fi putin mai alerta actiunea.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Simona Mihalache este redactor Booknation.ro de 676 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Simona Mihalache aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments