🔥 CARTEA CORPURI ASCUNSE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Corpuri ascunse de Caroline Kepnes“Corpuri ascunse” de Caroline Kepnes este continuarea acțiunii din romanul de suspans “Tu”, prima carte scrisă de autoarea americană. Thrillerul a fost publicat inițial în anul 2016, la doi ani după thrillerul de debut. În plus, și acesta a fost adaptat ca serial, de Netflix, drept continuare a primului sezon din seria You” cu actorul Penn Badgley în rol principal.

Cartea “Corpuri ascunse” mi-a plăcut foarte mult, poate chiar mai mult decât “Tu”

Mi-a plăcut povestea mai mult decât cea din prima carte. Dragostea lui Joe de această dată a părut mult mai realistă. Și a avut și un nume pe măsură, Love. În plus, un alt atu al romanului psihologic a fost pentru mine finalul. De ce? Deoarece este mult mai posibil decât orice altă poveste inventată pentru un sfârșit de carte.

M-a impresionat de altfel și legătura dintre Joe și iubita lui. Și mi-a plăcut că autoarea a lăsat dragostea adevărată să învingă. Însă ceea ce mi s-a părut absolut inacceptabil au fost greșelile nenumărate de ortografie, traducerea parcă făcută cu ochii închiși, mâncatul de cuvinte. Cu o astfel de poveste, cartea merita mai mult. Mă refer la ediția în limba română. Astfel, mi-aș fi forit să fi citit ediția originală, în limba engleză, pentru a putea savura lectura așa cum trebuie.

În “Corpuri ascunse”, Caroline Kepnes ni-l readuce în vizor pe Joe Goldberg, criminalul în serie carismatic și psihopat

Bărbatul de 30 și ceva de ani lasă în urmă New Yorkul pentru Los Angeles. El este nevoit să facă acest pas deoarece ultima lui iubită, Amy Adam, a fugit cu cărțile cele mai rare din librăria lui, înșelându-i încrederea. El a lăsat în urmă pe Beck, fata care nici măcar nu l-a iubit, corpurile ascunse atât de abil și trecutul său sub numele de Joe Goldberg.

Și-a schimbat identitatea și a plecat spre Los Angeles, orașul celei de-a doua șanse, hotărât să îngroape trecutul și să o ia de la capăt. La Hollywood, Joe reușește să se amestece în mulțime, adoptându-i obiceiurile și încercând să nu iasă în evidență. Lucrează tot într-o librărie. Stă cu chirie într-un bloc unde are vecini cu aspirații înalte. Și flirtează cu o jurnalistă.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Caroline Kepnes.

Însă, Joe nu a venit în LA doar pentru a uita de trecut și de corpurile ascunse

El a venit să o vâneze și să se răzbune pe cea care i-a furat cărțile rare și i-a înșelat încrederea, Amy Adam. Peste toate, în timp ce alții își văd de treburile lor, el nu poate să nu fie mereu cu ochii în patru, crezându-se urmărit. Și nici cadavrele ascunse nu îl lasă să scape prea ușor. Problema cu ele este când încep să iasă la suprafață.

Astfel, Joe începe să se simtă amenințat și încearcă să păstreze aparențele mai mult decât oricând. Asta pentru că a descoperit o dragoste nouă, cu care pare să se completeze perfect. Iar numele ei este Love. Bărbatul chiar nu vrea să-și piardă sau rănească noua iubită. Așa că face iarași tot ce îi stă în putință pentru a o păstra lângă el. Dar cel mai mult te va impresiona iubirea totală pe care o are Love pentru Joe. Ea va afla lucruri despre el cu care nu orice iubită poate fi prea înțelegătoare. Dar în ciuda obstacolelor, ei sunt meniți unul pentru celălalt. Adevărata dragoste își va arăta fața și îi va ține partea.

Așa cum am spus, partea a doua a cărții “Tu”, “Corpuri ascunse”, mi-a plăcut chiar și mai mult decât prima și este și mult mai realistă din punct de vedere al finalului. Îți recomand așadar să citești cele două romane și apoi să urmărești pe Netflix și cele două sezoane ale seriei “You”.

🔥 CARTEA CORPURI ASCUNSE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Corpuri Ascunse
Autor: Caroline Kepnes
An apariție : 2019
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 480
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 25.02.2020
Nota recenzorului: 9/10

Avatar
Autor: Oana Maria Stefan
Oana Maria e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 539 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Oana Maria Stefan