Recenzie: “TU” de Caroline Kepnes

by | May 20, 2019 | Beletristică, Literatură Contemporană, noaff, Recenzii cărți

Vreau să vă prezint o carte pe care doresc de mult să o citesc însă parcă niciodată nu i-a venit momentul. Este o carte care beneficiază și de o adaptare sub formă de serial, însă clar conținutul său este mult mai interesant și mai în amănunt decât ceea ce vedem la TV. Îmi place să citesc povești de succes, însă nu în momentul în care sunt în plină promovare. Aștept să se ducă hype-ul și după aceea o savurez, chiar dacă în momentul în care toată lumea vorbește de ea eu dau din umeri nevinovată.

“TU” de Caroline Kepnes m-a atras într-un mod extrem de dubios și m-a ținut lângă ea până în ultima secundă. Am avut mixed feelings în ceea ce o privește pentru că are abordări diferite și este precum acel proverb “una caldă, una rece”. Vorbește despre cărți, despre biblioteci, despre o poveste de dragoste, dar se duce și în cealaltă extremă și tratează teme precum obsesia și hărțuirea. Îmi plac foarte mult poveștile de dragoste, însă această carte este depaaaaarte de tot ceea ce înseamnă o carte soft despre iubire.

Joe și Guinevere Beck  pare că s-au ales. Doar pare 🙂 Joe este un bibliotecar extrem de șarmant, la care poate multe fete visează. Are totuși și o latură întunecată, pe care sentimentele pentru Guinevere o scot 100% la lumină. Aleasa inimii sale este o studentă care adoră cărțile și în momentul în care întră în bibliotecă, în mintea lui Joe se produce în declic. Nu pot spune că este doar obsesiv, este și extrem de inteligent, plin de scenarii și tot felul de idei pentru a o avea pe Guinevere pentru totdeauna. Mulțumesc Libris.ro pentru carte, dar si lui Caroline Kepnes pentru măiestrie.

Dacă vorbeam despre o carte cu un subiect sănătos, poate m-ar fi încântat acest lucru, însă aici obsesia este la cote maxime și mi-a făcut părul de găină. Cred că autoarea Caroline Kepnes a avut muuuuult de muncă la capitolul documentare despre psihologia umana, pentru că l-a croit pe Joe într-un mod genial de înfricoșător. Gelozie, obsesia, dragoste și ură, toate “locuiesc” în mintea sa, punând rând pe rând stăpânire pe personalitatea lui.

Ce mi-a plăcut? Mesajul evident cu semne de exclamație asupra vieții private, asupra gesturilor care uneori se pot interpreta greșit și asupra intimității în social media. Nu spun că după ce am citit această carte nu voi mai ieși din casă sau nu voi mai posta niciodată pe Facebook, însă sigur se aprinde un semnal de alarmă pe care neapărat trebuie să îl urmez și să ascult. “TU” este o carte cu un context actual dar cu un mesaj vechi, explorat și exploatat de mulți autori. Caroline Kepnes a reușit să ii dea un twist interesant și înfricoșător, ce sigur va beneficia de o continuare, pentru că este o idee bună, numai bun de adus în atenția publicului, iar 🙂

Titlu: Tu
Autor: Caroline Kepnes
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 20.05.2019
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Ramona Alexandra Popa este redactor Booknation.ro de 1253 zile și a scris până acum 341 articole. Se află pe poziția 4 din 142 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa aici. Ramona Alexandra Popa are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments