Recenzie ”TU” de Caroline Kepnes

de | iun. 26, 2021 | Ficțiune, Horror și Thriller, Recenzii cărți, Suspans

Tu de Caroline KepnesCaroline Kepnes este o scriitoare americană care datorită primului ei roman ”TU” a ajuns cunoscută la nivel internațional. A absolvit cursurile de Civilizație Americană la Universitatea Brown și a lucrat ca jurnalist. În prezent Caroline se ocupă doar de scris și locuiește în Los Angeles. 

”Tu” este un roman thriller care prezintă latura mai puțin plăcută a unei iubiri care se dovedește a fi obsesie. Personajele din această poveste sunt ciudate și înfricoșătoare pentru că autoarea alege să le dezvăluie secretele întunecate. E o lectură care îți trezește sentimente multiple cu imaginile vii și brutale ale realității din spatele unor situații aparent inofensive.  

Joe, un librar care iubește cărțile, crede în iubirea la prima vedere. Când Beck Guinevere, o tânără scriitoare foarte frumoasă, vine să cumpere niște cărți, Joe este convins că între ei trebuie să existe o poveste de dragoste. Începe să caute informații despre ea, accesându-i contul de Facebook și Twitter de unde află lucruri foarte importante despre Beck. Adresă, prieteni, unde studiază și ce baruri frecventează.  Toate acestea îl ajută să plănuiască întâlniri accidentale care să-i aducă împreună. 

Numai că lucrurile nu merg atât de ușor precum crede Joe, așa că e nevoie să facă câteva modificări în peisaj care să-l aducă mai aproape de Beck. Toate atențiile lui îl transformă în curând în bărbatul perfect care știe tot ce are nevoie iubita sa. În realitate acțiunile sale îl transformă într-un psihopat mai neobișnuit pentru că uneori se transformă într-un copil care nu a primit destulă afecțiune și e incapabil să vadă realitatea. 

”Am menționat că ești norocoasă să mai ai pe mine? Ești. Sunt un bărbat născut în Bed-Stuy, sunt treaz, calm și cu bune cunoștințe legate de locurile pe unde umblu. Și pe unde umbli tu. Un protector.” 

Toată cartea e scrisă din perspectiva lui Joe și noi asistăm la acțiune prin prisma minții lui. Se presupune că a citit multe cărți și e foarte inteligent, dar gândirea lui nu reflectă deloc acest lucru. Pare că este prins fără scăpare într-un vârtej de traume nevindecate și respingeri care i-au marcat existența. De obicei nu am o problemă cu limbajul folosit în cărți, dar aici s-a exagerat. Găsesc greu un citat care să nu conțină cuvinte urâte sau descrieri dezgustătoare. Înțeleg că fac parte din poveste, dar nu ele ar trebui să formeze povestea.  

Singurul lucru care mi-a plăcut a fost subiectul. Cred că dintr-un subiect așa interesant ar fi putut rezulta un roman foarte bun. Din păcate nu am simțit că ”Tu” mi-a îndeplinit așteptările. Știu că există și un serial care a fost foarte popular într-o perioadă. Eu nu l-am văzut, dar sper că e mai bun ca varianta scrisă.  

 

Ți-a plăcut recenzia cărții TU?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Caroline Kepnes

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA TU CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Tu
Autor: Caroline Kepnes
An apariție : 2019
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 464
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 26.06.2021
Nota recenzorului: 4 / 10
Vizualizari recenzie: 4

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Har și Destin” de Jennifer L. Armentrout

-S-a sacrificat pe sine, venindu-ți în ajutor. A făcut-o din cea mai pură iubire. Și-a recăpătat Gloria Apusă. Dar el te-a ales pe tine. A ales să cadă. Jennifer L. Armentrout ar putea să scrie orice și aș iubi fiecare carte în parte. Scriitoare hibrid, Armentrout are...

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Recenzie „Doamna England” de Stacey Halls

Doamna England mi-a făcut cu ochiul de când am văzut-o la precomandă pe site-ul Nemira. Am pândit-o, am ocolit-o, am pus-o în coș, am dat-o jos, am pus-o iar...știți circuitul, nu trebuie să vi-l povestesc eu. Cert e că finalul a fost unul fericit și a ajuns la mine...

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

Recenzie „Doamna Harris cucerește Parisul” de Paul Gallico

În viață n-ar trebui să colecționăm mașini de lux sau bijuterii de firmă, ci momente de bunătate și amintiri cu oamenii ce ne-au atins sufletul. Doamna Harris este văduvă de douăzeci de ani, fără urmași; a avut o căsnicie trainică și liniștită, și-a iubit și respectat...

0 0 votes
Article Rating
Beatrice este redactor Booknation.ro de 416 zile și a scris până acum 12 articole. Se află pe poziția 30 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Beatrice aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments