Recenzie „Ucigași în numele Domnului” de Leigh Nichols und Dean R. Koontz

de | mart. 17, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UCIGAȘI ÎN NUMELE DOMNULUI ARE REDUCERE PE:

Ucigași în numele Domnului este un roman pe care l-am citit cu sufletul la gură. Cartea efectiv te face să uiți să mai respiri, de la început până la sfârșit. Acțiunea se desfășoară atât de animat și de intens încât oferă senzația că povestea se citește singură.

Personajele sunt construite impecabil!

Personajele principale sunt Joey – un copil de 6 ani, Christine – mama lui Joey, Charlie Harrison – detectiv particular, Grace Spivey – liderul unei secte care și-a făcut un țel din căutarea și uciderea Antichristului, și fiul ei, Barlowe, care joacă un rol important în deznodământul acestei povești.

Fiecare în parte, atât personajele pozitive cât și cele negative, a fost construit cu atenție, autorul oferind caracteristici credibile și interesante.

Mi-au plăcut enorm bătrâna și Christine. Suspansul pe care l-a creat autorul în jurul celor două femei este aproape palpabil și scenele în care au fost transpuse acestea, pe alocuri sunt uluitoare.

Scurt sinopsis

Grace Spivey este o bătrână suferindă de o formă avansată de schizofrenie, care se presupune că ar avea viziuni despre Antichrist. Ea este convinsă că acesta este reprezentat de Joey, un băiețel de 6 ani, și pornește pe urmele lui și a mamei acestuia, într-un mod deosebit de obsedant și violent. Nimic nu îi stă în cale și se folosește de membrii sectei pe care o conduce, pentru a-și atinge țelul.

Joey și Christine primesc ajutor de la Charlie, care le va fi alături până la final. Dar dacă Joey este într-adevăr Antichristul? Finalul mi-a plăcut foarte mult. Semnele de întrebare și nesiguranța Christinei și a lui Charlie au adus multe bile albe poveștii.

Ucigași în numele Domnului – prima întâlnire cu Koontz

Este prima întâlnire cu acest autor și este prima carte pe care o citesc și abordează această temă. Poate și din această cauză m-a impresionat atât de tare acest roman.

Oricum, am găsit aici toate punctele pe care le apreciez într-o carte: poveste țesută cu logică, cursivă, antrenantă, captivantă, și în ciuda finalului deschis, acțiunea se încheie într-un mod interesant, autorul satisfăcându-mi curiozitățile, chiar dacă subiectul mi-a stârnit dubii.

Recomand iubitorilor de thriller.

 

Ți-a plăcut recenzia cărții UCIGAȘI ÎN NUMELE DOMNULUI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Dean R. Koontz

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UCIGAȘI ÎN NUMELE DOMNULUI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Ucigași în Numele Domnului
Autor: Dean R. Koontz
,
Leigh Nichols
An apariție : 1984
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 400
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 17.03.2022
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 110

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Diana Mîndrilă este redactor Booknation.ro de 315 zile și a scris până acum 50 articole. Se află pe poziția 16 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Mîndrilă aici. Diana Mîndrilă are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Iubesc să citesc, să explorez infinitatea de lumi noi ce îmi descoperă cărțile, să vorbesc și să scriu despre ele. Visez să îmi tapetez pereții cu rafturi pline de cărți și ador cafeaua și ciocolata cu lichior. Cam asta mi-s!
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments