Recenzie “Ultima vrăjitoare din Transilvania vol 1- Contesa Aneke” de Cristina Nemerovschi.

Titlu: Ultima Vrăjitoare Din Transilvania Vol 1- Contesa Aneke
Autor: Cristina Nemerovschi
An apariție : 2017
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Iuliana Enache
Publicată la 24.10.2017
Nota recenzorului: n/a

🔥 CARTEA ULTIMA VRĂJITOARE DIN TRANSILVANIA VOL 1- CONTESA ANEKE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

 

Primul volum al trilogiei “Ultima vrăjitoare din Transilvania.”

 Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V, ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.

 

Alexandra, adolescenta noastră are o viaţă foarte tumultoasă. S-a îndrăgostit nebuneşte de fratele ei vitreg şi este trimisă fără drept de apel într-un sat uitat de lume din Transilvania. Deşi la început se simte mai mult decât demoralizată că va sta departe de iubirea ei secretă, îşi dă seama că expediţia ei de dragul uitării ar trebui să fie interesantă.

Cine e Aneke? De unde au apărut fiinţele mistice din sat şi de ce toată lumea se teme de ele? Şi cel mai important, de ce Alexandra se simte atât de apropiată de această poveste uitată în istoria neamului românesc?

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Cristina Nemerovschi.

Călătoria pe plaiul mioritic are şi momentele ei amuzante, bătrâneii la care se “cazează” nu ştiu ce-i aia tehnologie, familia ciudăţică de care Alexandra se simte mereu atrasă pare trasă dintr-un film vechi alb negru, poate să iasă pe balcon doar cu un singur picior odată şi nu are semnal la telefon. Ea nu poate trăi fără telefon.

Castelul Anekei este scos ca dintr-un basm. Vechi, ponosit, scări care scârţâie, podele de lemn, umbre înfiorătoare şi un jurnal ascuns chiar la vedere. Lorena îi povesteşte fetei despre “sora” ei de mult stinsă. Arderi ale pădurilor, morţi ale animalelor, o iubire interzisă şi o adolescantă devenită contesă. Haine vintage, secrete, mistere şi fiori pe spate.

Oare am ajuns în altă epocă? Nu, suntem tot aici, în anul nostru, dar unicitatea satului ne transportă cu mai mult de 200 de ani în urmă. Legături de sânge rupte ies la iveală, moarte, moarte, moarte. Şi toutuşi, care e scopul?

Scopul e scoaterea misterului la iveală.Şi doar o singură fată poate face asta.

Cristina este o maestră a cuvintelor, reuşeşte să mă surprindă cu fiecare carte nouă pe care o publică. Fiecare este unică, frumoasa.

Vă recomand din tot sufletul această carte, dar şi celelalte cărţi ale autoarei sunt la fel de superbe.

🔥 CARTEA ULTIMA VRĂJITOARE DIN TRANSILVANIA VOL 1- CONTESA ANEKE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte uşor de citit, foarte frumoasă şi foarte misterioasă.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.