Recenzie “Ultima vrăjitoare din Transilvania vol 1- Contesa Aneke” de Cristina Nemerovschi.

by | Oct 24, 2017 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Recenzii cărți, Science Fiction & Fantasy

🔥 CARTEA ULTIMA VRĂJITOARE DIN TRANSILVANIA VOL 1- CONTESA ANEKE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

 

Primul volum al trilogiei “Ultima vrăjitoare din Transilvania.”

 Alexandra, o adolescentă rebelă, este trimisă de părinți să își petreacă vacanța de vară într-un sat din Transilvania, pentru a fi îndepărtată de o iubire considerată imorală. Odată ajunsă în V, ea este atrasă de poveștile localnicilor legate de o crimă săvârșită în urmă cu mai mult de un veac: contesa Aneke fusese acuzată de incest și vrăjitorie și ucisă în pădure. Alexandra pornește pe urmele contesei, hotărâtă să afle ce s-a întâmplat cu adevărat. Castelul ascunde mistere la fiecare colț… Pe măsură ce fapte și personaje stranii ies la iveală, Alexandra își dă seama că are în comun cu frumoasa vrăjitoare mai mult decât și-ar fi imaginat, inclusiv iubirea ei secretă și interzisă. Va reuși Alexandra să salveze această iubire și în final propria viață, sau va avea soarta tragică a Anekei?

Două lumi distincte se întrepătrund: lumea adolescenților de azi, cu Facebook, concerte rock, tatuaje și pierce-uri, și lumea contesei dispărute, cu intrigi de curte și povești uitate.

Un mistery romance în tonuri întunecate despre incest, superstiții, trădări, secrete, legende transmise peste veacuri.

 

Alexandra, adolescenta noastră are o viaţă foarte tumultoasă. S-a îndrăgostit nebuneşte de fratele ei vitreg şi este trimisă fără drept de apel într-un sat uitat de lume din Transilvania. Deşi la început se simte mai mult decât demoralizată că va sta departe de iubirea ei secretă, îşi dă seama că expediţia ei de dragul uitării ar trebui să fie interesantă.

Cine e Aneke? De unde au apărut fiinţele mistice din sat şi de ce toată lumea se teme de ele? Şi cel mai important, de ce Alexandra se simte atât de apropiată de această poveste uitată în istoria neamului românesc?

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristina Nemerovschi

Călătoria pe plaiul mioritic are şi momentele ei amuzante, bătrâneii la care se “cazează” nu ştiu ce-i aia tehnologie, familia ciudăţică de care Alexandra se simte mereu atrasă pare trasă dintr-un film vechi alb negru, poate să iasă pe balcon doar cu un singur picior odată şi nu are semnal la telefon. Ea nu poate trăi fără telefon.

Castelul Anekei este scos ca dintr-un basm. Vechi, ponosit, scări care scârţâie, podele de lemn, umbre înfiorătoare şi un jurnal ascuns chiar la vedere. Lorena îi povesteşte fetei despre “sora” ei de mult stinsă. Arderi ale pădurilor, morţi ale animalelor, o iubire interzisă şi o adolescantă devenită contesă. Haine vintage, secrete, mistere şi fiori pe spate.

Oare am ajuns în altă epocă? Nu, suntem tot aici, în anul nostru, dar unicitatea satului ne transportă cu mai mult de 200 de ani în urmă. Legături de sânge rupte ies la iveală, moarte, moarte, moarte. Şi toutuşi, care e scopul?

Scopul e scoaterea misterului la iveală.Şi doar o singură fată poate face asta.

Cristina este o maestră a cuvintelor, reuşeşte să mă surprindă cu fiecare carte nouă pe care o publică. Fiecare este unică, frumoasa.

Vă recomand din tot sufletul această carte, dar şi celelalte cărţi ale autoarei sunt la fel de superbe.

🔥 CARTEA ULTIMA VRĂJITOARE DIN TRANSILVANIA VOL 1- CONTESA ANEKE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ultima Vrăjitoare Din Transilvania Vol 1- Contesa Aneke
Autor: Cristina Nemerovschi
An apariție : 2017
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 24.10.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte uşor de citit, foarte frumoasă şi foarte misterioasă.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Recenzie ”În ape adânci” de Paula Hawkins

Recenzie ”În ape adânci” de Paula Hawkins

Titlu: În ape adânci Titlu-original: Into the Water Autor: Paula Hawkins Editura: Trei An apariție: 2017 Număr de pagini: 432 Paula Hawkins este autoarea celui mai bine vândut roman New York Times, Fata din tren, a scris un thriller plin de suspans și provocator, În...

Iuliana Enache este redactor Booknation.ro de 1089 zile și a scris până acum 15 articole. Se află pe poziția 51 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iuliana Enache aici. Iuliana Enache are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Bună! Eu sunt Iuliana, o bookaholica care adoră să scrie recenzii.Pe lângă pasiunea mea în legătură cu cărţile, îmi mai place să cant, să ascult muzică şi îmi place foarte mult psihologia. Sunt o fire temperată, port ochelari, sunt destul de activă pe Social media şi ador să îmi petrec timpul cu prietenii mei.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments