Recenzie “Zilele noastre care nu vor mai fi niciodata” de Cristina Nemerovschi.

by | Dec 20, 2017 | Ficțiune, Ficțiune pentru Adolescenți, Psihologie, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA ZILELE NOASTRE CARE NU VOR MAI FI NICIODATA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Unul dintre motivele pentru care Cristina este autoarea mea preferată este faptul că scrie cu atât de multă sensibilitate şi frumuseţe încât te îndrăgosteşti pe loc de stilul de scriere şi de povestea în sine.

În ziua în care se internează în sanatoriu pentru a-și depăși tulburările de anxietate și pentru a se împăca odată pentru totdeauna cu o traumă din trecut, Anei nici nu-i trece prin cap că se va îndrăgosti fulgerător de un tânăr misterios și fascinant, dar cu care nu poate fi împreună. În timp ce vara se apropie de sfârșit, în decorul uneori idilic, alteori gotic al sanatoriului, Ana se vede prinsă într-un vârtej sofisticat și îndrăzneț, care va deveni și mai tulburător odată cu evenimentul tragic care le schimbă tuturor viețile. O scriitoare depresivă cu tendințe de sinucidere, un fotomodel narcisist, o adolescentă bipolară, un puști rebel și… Ana, care nu-și dorește decât să se regăsească. Împreună sunt Învingătorii.

Este greu să explici propriu-zis cam despre ce este această carte. Toate personajele din carte trăiesc sau au trăit diferite traume, toţi cu boli psihice şi în final, toţi încearcă să se regăsească sufleteşte.

Prima dată când am citit-o m-a surprins pur şi simplu. Era prima dată când mă întâlneam cu o carte ca aceasta şi prima dată când citeam o carte de-a Cristinei. A fost dragoste la prima vedere. Cartea mi-a plăcut într-atât de tare încât am început să mă schimb. Am început să fiu pasionată de psihologie şi să mă port altfel, toate datorându-se cărţilor Cristinei. Parcă m-au trezit la viaţă, parcă m-au făcut deodată să realizez ce vreau cu adevărat de la viaţa mea.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Cristina Nemerovschi

A doua oara am început sa realizez anumite schimbări. Normal, ştiam deja sfârşitul şi stiam deja cât de tragic avea să se încheie cartea. Însă tot am savurat fiecare moment, tot am fost pur şi simplu fermecată cum Cristina trăia prin prisma personajelor ei.

Ana a fost un fel de alter ego al meu. Tot ce vroiam eu vreodată să fac reuşeşte ea să realizeze în carte. Este pasionată de artă, adoră muzica, este vorbăreaţă, silitoare, frumoasă, deşteaptă. Însă moartea mamei ei o dărâmă pur şi simplu. Cum ar putea un om atât de apropiat ţie să dispară dintr-odată? Cum ar fi să fii lăsat cu un tată distrus şi o soră care nu va mai creşte cu iubirea de mamă?

Puterea ei de sine a fost una extraordinar de mare, deşi pe interior sufletul ei era spart în cioburi. În final alege recuperarea la un sanatoriu foarte bun, unde poate petrece o perioadă relaxantă şi se poate linişti sufleteşte.

Zilele noastre care nu vor mai fi nicodată este o lectură absolut necesară pentru iubitorii de cărţi psihologice, cărţi de mister dar şi romance. Toate aceste aspecte se îmbină într-o carte tulburătoare, dar totuşi plăcută.

🔥 CARTEA ZILELE NOASTRE CARE NU VOR MAI FI NICIODATA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Zilele Noastre Care Nu Vor Mai Fi Niciodata
Autor: Cristina Nemerovschi
An apariție : 2016
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 412
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 20.12.2017
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Este o carte foarte frumoasă, stilul autoarei este unul unic.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

Recenzie “Înfruntarea” de Rebecca Ross

  Am ajuns într-un final și la al doilea volum din serie, asta după ce am crezut că nu există nicio serie, doar o singură carte, stand alone. Mi-a plăcut foarte mult Rebecca Ross și i-am admirat stilul și curajul în relatarea acestei povești YA, care bifează...

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Recenzie ”Și-am privit cu toții spre cer…” de Tommy Wallach

Cea mai frumoasă perioadă din viața unui om este adolescența, respectiv anii de liceu. Cel mai bun jucător e baschet, Peter, se teme de acest lucru. Eliza numără orele până când va scăpa de Seattle, orașul său natal și de reputația sa. Anita, este o fată cu o viață...

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Recenzie ”Lumina unui nou început” de Agnès Martin-Lugand

Titlu: Lumina unui nou început Titlu-original: À la lumière du petit matin Autor: Agnès Martin-Lugand Editura: Trei An apariție: 2018 Număr de pagini: 352 Am auzit prima dată de Agnès Martin-Lugand de la o prietenă ce abia aștepta să meargă la faimoasa lansare a...

Iuliana Enache este redactor Booknation.ro de 1091 zile și a scris până acum 15 articole. Se află pe poziția 51 din 146 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Iuliana Enache aici. Iuliana Enache are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Bună! Eu sunt Iuliana, o bookaholica care adoră să scrie recenzii.Pe lângă pasiunea mea în legătură cu cărţile, îmi mai place să cant, să ascult muzică şi îmi place foarte mult psihologia. Sunt o fire temperată, port ochelari, sunt destul de activă pe Social media şi ador să îmi petrec timpul cu prietenii mei.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments