Recenzie “Ultimul mesaj” de Laura Dave

de | iul. 3, 2022 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Laura Dave – Ultimul mesajUltimul mesaj de Laura Dave este o carte de suspans care se citește ușor, având un ritm alert pe alocuri, dar și o intrigă complexă.

Hannah și Owen au o căsnicie fericită și trăiesc într-o casă plutitoare din Sausalito, California. Alături de ei locuiește și Bailey, fiica de șaisprezece ani din prima căsnicie a lui Owen.

Deși Bailey nu o simpatizează prea mult pe noua soție a tatălui său, aceasta din urmă încearcă să o înțeleagă, fiind o adolescentă crescută doar de tată, rămasă orfană de mamă de la o vârstă fragedă.

Într-o zi obișnuită, Hannah se trezește cu o fată de doisprezece ani la ușă și cu un bilet din partea lu Owen în care scrie doar “Protejeaz-o”. Protagonista își dă seama că biletul se referă la Bailey, însă nu înțelege de ce soțul ei a dispărut fără să lase niciun alt mesaj. Owen este de negăsit, telefonul său este închis, ca și cum ar fi dispărut de pe fața pământului.

De la radio, Hannah află că firma la care lucra soțul ei este anchetată de FBI pentru fraudă și deturnare de fonduri. Mai mult, Bailey spune că a găsit o geantă cu peste 600.000 de dolari în vestiarul de la școală, lucru ce face ca situația să pară și mai gravă.

De unde are Owen atât de mulți bani? Cât de implicat este în infracțiunile companiei? 

Hannah realizează că trecutul lu Owen este ascuns și necunoscut de ea, dar nici de propria lui fiică. Protagonista își dă seama că soțul ei nu este cine credea ea și vrea să facă cercetări pentru a afla răspunsurile de care are nevoie.

Pentru a rezolva acest mister, Hannah trebuie să o implice și pe Bailey și speră că memoria ei o va ajuta să afle răspunsurile despre cine este, de fapt, Owen.

“Cine este el? Persoana pe care credeai că o cunoști, persoana ta preferată începe să dispară ca un miraj, doar dacă nu cumva te convingi singur că lucrurile care contează sunt totuși adevărate. Dragostea lui este adevărată. Pentru că dacă nu este, cealaltă variantă e că totul a fost o minciună, și ce-ar trebui să faci atunci? Ce-ar trebui să faci după ce afli așa ceva? Cum să pui toate piesele la un loc, așa încât să nu dispară și el complet?”

Hannah se întreabă ce secrete a mai ascuns soțul ei, în afară de afacerile ilegale ale companiei la care lucra. Cum să afle informații despre trecutul lui, dacă el, singurul care îi putea răspunde la întrebări, era de negăsit? Îl iubea pe Owen și credea că îl cunoștea.

După ce este vizitată de un agent federal care îi cere detalii despre Owen, Hannah decide să o ia pe Bailey cu ea în Austin, Texas, locul din care provine agentul respectiv. Deși cele două nu sunt foarte apropiate, Bailey fiind încă reticentă în privința soției tatălui său, încearcă împreună să obțină răspunsurile de care au nevoie.

“Poate că suntem cu toții proști, într-un fel sau altul, când e vorba să-i privim obiectiv pe cei care ne iubesc – pe cei pe care încercăm să-i iubim.”

Abia atunci când se află pe drumul cel bun către obținerea informațiilor de care are nevoie, Hannah își dă seama că a adus-o pe Bailey chiar în mijlocul răului de care Owen a încercat să o protejeze în cei 16 ani de când s-a născut.

Ce decizie va lua Hannah pentru a o proteja pe Bailey? Va înțelege adolescenta sacrificiul făcut de ea? 

Laura Dave a scris un roman plin de suspans și de răsturnări de situație. Nu este o poveste imprevizibilă, așa că nu am prevăzut felul în care vor evolua lucrurile și nici finalul. Ultimul mesaj este un roman care îmbină elementele de thriller, investigație și mister cu viața de familie.

“Asta e cu binele și răul. Nu sunt chiar așa departe unul de altul și adesea pleacă din același moment eroic în care vrei să schimbi lucrurile.”

Este prima mea experiență cu un roman al Laurei Dave, dar pot spune că mi-a lăsat o impresie foarte bună, mai ales că îmi place acest gen literar. Hannah a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a afla adevărul, și totul din iubirea pentru Bailey, dar și pentru soțul ei.

ACUM GĂSEȘTI CARTEA PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: ULTIMUL MESAJ
Autor: Laura Dave
Traducător: Mihaela Serea
An apariție : 2021
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 9605

Alte recenzii de la Laura Dave:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

Recenzie “Vei fi acolo?” de Guillaume Musso

L-am descoperit pe Guillaume Musso prin intermediul cărții Vei fi acolo?, pe care am citit-o recent și care mi-a plăcut foarte mult. Am “pus ochii” de ceva timp pe cărțile autorului, dar abia de curând am decis să citesc una, iar lectura m-a surprins plăcut....

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Recenzie ”Între acele ziduri blestemate” de Lauren Blackwood

Dacă sunteți fan cărți și filme cu case bântuite și aveți ceva neastâmpăr romantic în vene, această carte este un must pentru voi. Este un horror paranormal construit în jurul unei povești de dragoste, pentru că dragostea salvează tot, după cum bine ați învățat la...

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Recenzie “Te urăsc, te iubesc” de Sally Thorne

Sunt momente în care citim cărți grele, care necesită mult timp și o răbdare de fier, iar la finalul lecturii simți că ai, cu adevărat, o reușită. În același timp, sunt și cărți lejere, cu o acțiune liniară și previzibilă, dar pe care nu le poți lăsa din mână....

0 0 votes
Article Rating
Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 1222 zile și a scris până acum 123 articole. Se află pe poziția 8 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments