Recenzie „Un bărbat și o femeie” de Jojo Moyes

by | Jun 17, 2020 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Un bărbat și o femeie este o poveste de viață și de dragoste realistă. Este povestea unei mame singure care face tot posibilul pentru a-și întreține cei doi copii. Cartea se citește destul de ușor, însă are foarte multe descrieri care încetinesc ritmul acțiunii. Stilul este specific lui Jojo Moyes, cu drame și bucurii de-a lungul lecturii.

Jessica Thomas este o mamă singură de douăzeci și opt de ani. Adolescentă rebelă, dornică de distracții, a rămas însărcinată de la șaptesprezece ani. Însă a refuzat să renunțe la fiica ei, Tanzie. Nick este fiul ei vitreg din partea soțului, Marty, care îi părăsește fără a-i ajuta. Jess este nevoită să aibă două joburi pentru a trăi decent. Lucrează ca ospătăriță și ca menajeră, însă nu este de ajuns. Din cauza unui simplu cercel cu diamant găsit prin așternuturi, Jess își pierde jobul de menajeră.

Tanzie este pasionată de matematică, cu rezultate foarte bune la școală. Profesorul ei îi oferă ocazia de a învăța la o școală bună, cu o bursă consistentă de merit. Chiar și așa, Jess nu ar reuși să-i plătească fiicei sale întregul an școlar. Olimpiada de matematică desfășurată în Scoția îi poate oferi lui Tanzie șansa de a studia la școala de elită. Asta dacă va câștiga premiul de cinci mii de lire.  Nick este un adolescent singuratic și gothic. Este agresat de către colegi la școală și singura lui scăpare este scrisul.

Când drumurile se întâlnesc

Ed Nicholls este un bărbat divorțat, care conduce o companie împreună cu prietenul lui cel mai bun. Tocilar în facultate, evitat de către fete, soarta îl pune acum la încercare. Deanna Lewis, o fostă colegă de facultate, îi apare în cale. Dar numai pentru a-l distruge. Iar Ed cade în capcana ei. Astfel, este acuzat pentru fapte de care este nevinovat și suspendat din funcție. Se retrage la casa de vacanță din Beachfront, la care Jess făcea curățenie.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Jojo Moyes

Cei doi au o părere proastă unul despre celălalt de cum se întâlnesc. Jess își încalcă principiile de viață atunci când lui Ed i-au căzut niște bani din buzunar. Abia acum este momentul în care olimpiada lui Tanzie le sare în cale. Ed se oferă să-i ducă cu mașina până în Scoția, fără să știe în ce se bagă. Formula în care pleacă este mare: Ed, Jess, Tanzie, Nick și câinele lor. De-a lungul drumului, au parte numai de peripeții. Jess și Nick ajung să se cunoască, amândoi fiind măcinați de probleme proprii. Inevitabil, ajung să se îndrăgostească. Însă diferențele dintre ei sunt mari. Iar fapte din trecut ajung să le stea în cale.

Cartea este o reprezentare foarte bună a realității. Banii guvernează totul, dar nu toată lumea îi are. Uneori, este nevoie să facem sacrificii mari pentru a-i ajuta pe cei dragi. Cartea lui Jojo Moyes impresionează prin simplitate. Prezintă viața așa cum este ea, cu bune și rele. Dragostea nu ține cont de clasa socială. Întotdeauna o putem lua de la capăt dacă vrem cu adevărat. Este o carte ușor de citit, perfectă pentru călătorie sau o zi ploioasă.

 

🔥 CARTEA UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Un Bărbat și O Femeie
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 431
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 17.06.2020
Nota recenzorului: 9/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Andreea Stănărîngă este redactor Booknation.ro de 341 zile și a scris până acum 42 articole. Se află pe poziția 27 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Andreea Stănărîngă aici.
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments