Recenzie „Un bărbat și o femeie” de Jojo Moyes

de | aug. 14, 2017 | Dragoste, Literatura Universală, Lumea cărților, Recenzii cărți, Romantism

„Un bărbat și o femeie” ne oferă nemiloasa imagine a realității, unde oamenii de rând trebuie să muncească înzecit pentru a întreține o familie. Banii, nu sunt totul în viață, însă te folosește de ei pentru a supraviețui. Într-o lume unde găsești două uși: una spre oameni înstăriți și alta spre mediul sărac, unde oameni muncesc cu zilele pentru a le oferi un trai mai bun copiilor. Jess Thomas găsește puterea de a merge înainte, chiar dacă are grija zilei de mâine.

” O mamă singură.  O familie haotică. Un străin chipeș. O poveste de dragoste neașteptată.”

Jess Thomas, mama a doi copii frumoși și deștepți,-Tanzie și Nicky-, este pusă în fața faptului împlinit, atunci când soțul său decide să plece de acasă, iar ea a rămâne cu cei doi copii.
Sacrificiile sunt imense, Jess merge să facă curățenie în casele de vacanță ale familiilor înstărite, împreună cu prietena sa, Nathalie, dar ultima curățenie generală i-a anulat un contract. Cauza? Un cercel pierdut în așternuturi de către amantă.

Iar atunci când fiicei sale, Tanzie îi se oferă o bursă la cea mai bună școală pentru a studia tainele matematicii, Jess trebuie să strângă suficienți bani pentru a plăti întregul an școlar.

O olimpiadă de matematică cu un premiu atractiv, care i-ar oferi Tanzie, șansă de a studia la școala dorită și un străin care încearcă să repare răul pe care l-a făcut, -oferindu-se să le ducă în Scoția-, la olimpiada de matematică.
O iubire care crește pe zi ce trece, o iubire care se hrănește cu bunătatea partenerului, o iubire ce înflorește în inima tuturor.  Asta reprezintă „Un bărbat și o femeie„.😇

Jess și Ed sunt frumoși pasageri care sunt loviți de dorințele întunecate ale iubirii. Un roman pe care Jojo Moyes ni l-a oferit cu mare drag și pe care eu l-am citit cu mare nerăbdare.

Ed Nicholls, odată șoricelul de bibliotecă și tocilarul pe care nicio fată nu-l băga în seamă sau mai bine zis Deanna Lewis, nu-l băga în seamă. Acum transformat din broscoiul cel urât în prințul fermecător care produce bani din propria companie, pe care o conduce împreună cu prietenul său cel mai bun. Acesta se întâlnește din nou cu ispita trecutului, dar acum totul e diferit, iar el cade în plasa minciunilor pe care aceasta i le oferă cu scopul de al ruina.

„Deanna Lewis a intrat în acel ciudat sertăraş cu amintiri pe care-l scoți la lumină când bei prea mult și vrei să le demonstrezi colegilor că ai avut un soi de viață socială în facultate, că nu ți-ai petrecut toți cei trei ani pitit în spatele unui ecran.”

Ajunge să fie cercetat pentru fapte pe care nu le-a comis, stresul și furia îl fac să se comporte urât cu menajerele sale, deși Jess l-a ajutat să ajungă acasă atunci când era prea beat pentru a conduce.

Acesta se oferă să o ajute pe Jess, dar habar nu are în ce se bagă😂 Împreună cu câinele, Tanzie, Nicky și Jess, pornesc spre Scoția într-o aventură de neuitat. Cel puțin pentru Ed.

Recomand acest roman pentru simplitatea de care dă dovadă scriitoarea și pentru claritatea imaginii pe care ne-o oferă asupra vieții, asupra realității. Citiți un roman pe care nu ar trebui să lipsească din biblioteca voastră. Un roman care nu vă va dezamăgi.

Titlu: UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2017
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 431
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 2516

Alte recenzii de la Jojo Moyes:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Anul de grație” de Kim Liggett
Recenzie „Anul de grație” de Kim Liggett

Anul de grație este o lectură ce te prinde repede în mreje. Ajungi atât de fascinat încât nu te poți opri din lecturat până nu afli deznodământul. Se pare că Kim Liggett știe exact cât mister să inoculeze, câtă iubire și cât dramatism pentru ca, la sfârșit, în ciuda...

Recenzie ”Păsări migratoare” de Fernando Aramburu
Recenzie ”Păsări migratoare” de Fernando Aramburu

Toni se hotărăște sa moară. Cam la această propoziție s-ar putea rezuma pe foarte scurt toată acțiunea romanului. Nu este bolnav, nu suferă de o boală incurabilă care să îl oblige să ia în considerare această variantă. Din contră, aflat în al cincilea deceniu de...

Recenzie „Soarele negru” de Bogdan-Alexandru Stănescu
Recenzie „Soarele negru” de Bogdan-Alexandru Stănescu

Am așteptat cu nerăbdare această carte deoarece sunt fan declarat Stănescu. Abraxas este o carte care din punctul meu de vedere este mult underrated. Și încă aștept să i se facă dreptate. Dacă pentru Theodorus s-a putut, trebuie să se poată și pentru ea deoarece este...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Alina a fost redactor Booknation.ro și a scris 35 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alina aici. Denisa Alina are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Buna, mă numesc Denisa Alina sunt o fire încăpățânată, nu suport să mi se spună ce să fac😊, sociabilă și nebunatică. Îmi plac la nebunie motocicletele, tatuajele, adrenalina, viteza și muzica. Genul meu preferat de cărți sunt cele de DRAGOSTE, ce m-au facut să intru în această lume a creației unde muritorii de rând pot visa. Cărțile mele preferate sunt Martora de Nora Roberts, Zece respirații scurte de K. A. TUCKER și Te aștept de Jennifer L. Armentrout❤
Subscribe
Notify of
guest

1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Barbalata Mirela

Ok, de la in ceput spun ca ma atrage cartea. Totusi, retinerea mea in a cumpara cartea tine de acele descrieri de care vorbesti la „aspecte negative” . Prea multe?