Recenzie „Un bărbat și o femeie” de Jojo Moyes

Titlu: Un Bărbat și O Femeie
Autor: Jojo Moyes
An apariție : 2017
Editura: Litera
Nr. Pagini: 431
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Denisa Alina
Publicată la 14.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Recenzie „Un bărbat și o femeie” de Jojo Moyes
5 (100%) 1 vote

ACUM GĂSEȘTI UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

“Un bărbat și o femeie” ne oferă nemiloasa imagine a realității, unde oamenii de rând trebuie să muncească înzecit pentru a întreține o familie. Banii, nu sunt totul în viață, însă te folosește de ei pentru a supraviețui. Într-o lume unde găsești două uși: una spre oameni înstăriți și alta spre mediul sărac, unde oameni muncesc cu zilele pentru a le oferi un trai mai bun copiilor. Jess Thomas găsește puterea de a merge înainte, chiar dacă are grija zilei de mâine.

” O mamă singură.  O familie haotică. Un străin chipeș. O poveste de dragoste neașteptată.”

Jess Thomas, mama a doi copii frumoși și deștepți,-Tanzie și Nicky-, este pusă în fața faptului împlinit, atunci când soțul său decide să plece de acasă, iar ea a rămâne cu cei doi copii.
Sacrificiile sunt imense, Jess merge să facă curățenie în casele de vacanță ale familiilor înstărite, împreună cu prietena sa, Nathalie, dar ultima curățenie generală i-a anulat un contract. Cauza? Un cercel pierdut în așternuturi de către amantă.

Iar atunci când fiicei sale, Tanzie îi se oferă o bursă la cea mai bună școală pentru a studia tainele matematicii, Jess trebuie să strângă suficienți bani pentru a plăti întregul an școlar.

O olimpiadă de matematică cu un premiu atractiv, care i-ar oferi Tanzie, șansă de a studia la școala dorită și un străin care încearcă să repare răul pe care l-a făcut, -oferindu-se să le ducă în Scoția-, la olimpiada de matematică.
O iubire care crește pe zi ce trece, o iubire care se hrănește cu bunătatea partenerului, o iubire ce înflorește în inima tuturor.  Asta reprezintă “Un bărbat și o femeie“.😇

Jess și Ed sunt frumoși pasageri care sunt loviți de dorințele întunecate ale iubirii. Un roman pe care Jojo Moyes ni l-a oferit cu mare drag și pe care eu l-am citit cu mare nerăbdare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Jojo Moyes.

Ed Nicholls, odată șoricelul de bibliotecă și tocilarul pe care nicio fată nu-l băga în seamă sau mai bine zis Deanna Lewis, nu-l băga în seamă. Acum transformat din broscoiul cel urât în prințul fermecător care produce bani din propria companie, pe care o conduce împreună cu prietenul său cel mai bun. Acesta se întâlnește din nou cu ispita trecutului, dar acum totul e diferit, iar el cade în plasa minciunilor pe care aceasta i le oferă cu scopul de al ruina.

“Deanna Lewis a intrat în acel ciudat sertăraş cu amintiri pe care-l scoți la lumină când bei prea mult și vrei să le demonstrezi colegilor că ai avut un soi de viață socială în facultate, că nu ți-ai petrecut toți cei trei ani pitit în spatele unui ecran.”

Ajunge să fie cercetat pentru fapte pe care nu le-a comis, stresul și furia îl fac să se comporte urât cu menajerele sale, deși Jess l-a ajutat să ajungă acasă atunci când era prea beat pentru a conduce.

Acesta se oferă să o ajute pe Jess, dar habar nu are în ce se bagă😂 Împreună cu câinele, Tanzie, Nicky și Jess, pornesc spre Scoția într-o aventură de neuitat. Cel puțin pentru Ed.

Recomand acest roman pentru simplitatea de care dă dovadă scriitoarea și pentru claritatea imaginii pe care ne-o oferă asupra vieții, asupra realității. Citiți un roman pe care nu ar trebui să lipsească din biblioteca voastră. Un roman care nu vă va dezamăgi.

ACUM GĂSEȘTI UN BĂRBAT ȘI O FEMEIE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut acest roman, nu doar pentru că am învățat că dragostea poate să spargă bariera clasei sociale, dar și pentru sacrificiile unei mame singure care își dorește din tot sufletul să le ofere o viață cât mai bună copiilor săi. În definitiv ce mamă nu și-ar dori acest lucru?

Aspecte Negative:

Mi-ar fi plăcut să nu existe atât de multă descriere, însă timpul nu e pierdut și poate la următoarea carte, Jojo îmi va oferi mai multă acțiune. Lectură plăcută!❤

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

  1. Avatar Barbalata Mirela
    Reply

    Ok, de la in ceput spun ca ma atrage cartea. Totusi, retinerea mea in a cumpara cartea tine de acele descrieri de care vorbesti la “aspecte negative” . Prea multe?

POST A COMMENT.