Recenzie ”Un basm” de Stephen King

de | sept. 11, 2023 | Beletristică, Fantezie, Horror și Thriller, Mister, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BASM ARE REDUCERE PE:

Un basm coperta”Un basm” al lui Stephen King este ultimul roman pe care l-am citit de la maestrul genului horror și noir fantasy și unul dintre cele mai bune astfel de romane citite vreodată.

Chiar dacă face parte din genul horror, mister și ficțiune supranaturală, parcă această carte se deosebește cu totul de alte scrieri ale lui. Nu mă înțelegeți greșit! Mi-a plăcut extrem de mult. Dar parcă am citit ceva atipic scriitorului, cu multe elemente de împrumut din alte genuri și totodată o capodoperă.

Romanul ”Un basm” chiar că ți se dezvăluie ca un basm citit în copilărie

Doar că nu e neapărat acel gen de poveste în care totul e prezentat finuț, cu eroi și eroine care distrug răul fără a părea totuși prea violent. Dimpotrivă! Acest volum e plin de descrieri și situații sângeroase, monștri bizari și înfricoșători și eroi ce nu au neapărat față sau stofă de eroi.

Dacă îți place recenzia cărții UN BASM, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Stephen King

De data asta, Stephen King ne prezintă o istorisire ireală, plină de farmec, cu multe referințe la basmele și poveștile copilăriei, cu un puști de 17 ani drept erou și cu un aliat blănos, dar foarte fidel.

Un băiat de 17 ani, Charlie, face o faptă bună pentru a-și ține promisiunea către Dumnezeu, care pare să-l fi ajutat pe tatăl său să se lase de băutură. Iar în urma acestei fapte bune, adolescentul se trezește că este stăpânul unui câine numit Radar.

Și …. a unei moșteniri problematice: o casă veche, ce pare bântuită, dar sub care se află un portal către o altă lume, magică, dar mortală.

Cheile către o lume paralelă cu cea a noastră vin cu o misiune demnă de un erou adevărat

În acest univers răul și binele se află în război iar miza este una extrem de ridicată. Se referă atât la lumea de dincolo, cât și la propria lume.

Charlie arată ca un puști obișnuit. Dacă nu pui la socoteală că are 1,90 m și aproape 100 de kg. Este bun la baseball și fotbal și are și rezultate destul de ok la liceu. Dar băiatul trăiește o adevărată dramă în sufletul lui. Mama lui a fost ucisă într-un accident de mașină pe când el avea doar 7 ani iar pierderea aceasta l-a condus la alcool pe tatăl său.

Charlie învață să aibă singur grijă de el, dar și de casă și de tatăl său. Așa cum poate. Într-o zi băiatul face o faptă bună și cunoaște pe Radar, un câine bătrân, și pe stăpânul lui și mai bătrân, Howard, care îi este și vecin. Zi după zi, îi ajută prin casă și prinde drag din ce în ce mai mult de câine, dar se împrietenește și cu bătrânul ursuz, care dedesubtul firii sale ascunde o poveste magică de viață.

Într-o zi, Howard moare și lasă în urmă o casetă cu o istorisire fenomenală, incredibilă, pentru Charlie. Moștenirea sa nu e doar din această lume, ci ține și de protejarea unei lumi secrete, plină de mister și de făpturi de basm.

”Un basm” de Stephen King este o poveste de groază magnifică, în stilul adevăratelor povești pentru copii, fără înflorituri și ascunzișuri

În basmul acesta terifiant, dar delicios, binele încearcă să supraviețuiască răului, în așteptarea unui erou atipic și a unui câine curajos și fidel, care vor salva două lumi.

Recomand romanul din tot sufletul! E fabulos!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN BASM CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: UN BASM
Autor: Stephen King
An apariție : 2022
Editura: NEMIRA
Nr. Pagini: 768
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 128

Alte recenzii de la Stephen King:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1811 zile și a scris până acum 408 articole. Se află pe poziția 4 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Un basm de Stephen King […]