Recenzie: „Un buzunar plin cu secară” de Agatha Christie

by | Feb 14, 2020 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BUZUNAR PLIN CU SECARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Niciodată nu plec la drum lung, mai ales într-o călătorie cu trenul, fără o carte la mine, însă de data aceasta am uitat-o acasă. La întoarcere spre casă, am dat fuga la un chioșc de ziare (căci neapărat trebuia să îmi cumpăr o carte și prin librării nu am avut timp să zăbovesc) și mi-a făcut cu ochiul Un buzunar plin cu secară, de Agatha Christie, din seria Miss Marple. Nici nu am simțit când au trecut cele 6 ore de călătorie, timp în care am citit cu o poftă de nestăvilit, cum citești în general o carte semnată de regina literaturii de mister.


Povestea este captivantă, scrisă în stilul specific al Agathei Christie. Te ține cu sufletul la gură și nu poți să lași cartea din mână pentru că în fiecare pagină se întâmplă ceva. Am trăit fiecare rând. Ajunsesem să suspectez pe toată lumea, căutam indicii, făceam tot felul de ipoteze, dar finalul…pff. La concluzia aceasta nu aș fi ajuns. Am fost de-a dreptul șocată.


Ingredientele romanului? Un bărbat foarte bogat, o soție tânără, frați care nu se înțeleg, crime, detectivi și elemente bizare precum niște mierle sau un buzunar plin cu secară. Ador stilul Agathei. Totul curge, situațiile se răstoarnă mereu; ceea ce credeai în prima pagină este demontat în a doua pagină.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Agatha Christie

Avem parte de o tensiune continuă și când crezi că ai rezolvat cazul te izbește deznodământul. Pac! Nu ai luat notă de trecere! Acesta este adevărul, iar făptașul nu este cel pe care te pregăteai să îl arestezi. Încă nu ești un detectiv strălucit. Mai trebuie să citești câteva romane. Dă fuga la librărie/bibliotecă și mai cercetează niște cazuri, căci experiența vine numai citind.

Nu cred că Agatha mai are nevoie de prea multe prezentări. Eu am descoperit-o destul de târziu, însă mai bine mai târziu decât niciodată.  Așadar, dacă nu ați făcut cunoștință cu ea până acum, vă recomand călduros să o citiți pentru că nu o să vă pară rău. Pentru mai multe idei de lectură și recenzii pentru cărțile Agathei, intrați aici.

🔥 CARTEA UN BUZUNAR PLIN CU SECARĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Un Buzunar Plin Cu Secară
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2018
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 14.02.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut felul în care decurge acțiunea și faptul că scriitoarea se joacă cu mintea noastră, presărând pe parcursul poveștii tot felul de teorii, ca mai apoi să ne suprindă tocmai cu cele mai banale și simple lucruri.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Recenzie ”A doua șansă” de Christine Riccio

Titlu: A doua șansă Titlu-original: Again, but Better Autor: Christine Riccio Editura: Leda Edge An apariție: 2019 Număr de pagini: 496 Despre autor: Christine Riccio este o vlogăriță celebră care deține canalul de Youtube polandbananasBOOKS. ”A doua șansă” este...

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Recenzie „Când vina ne desparte” de Liane Moriarty

Stilul lui Liane Moriarty mi-a atras atenția încă de la prima carte citită, Am uitat să fim fericiți. Autoarea are abilitatea de a pătrunde în mintea personajelor și de a le analiza acestora comportamentele și trăirile. Când vina ne desparte este o carte extrem de...

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Recenzie „Memoriile unui motan călător” de Hiro Arikawa

Cărțile cu animale sunt cu adevărat geniale, cel puțin pentru mine. Este bine să intrăm în lumea unui câine sau a unei pisici și să le înțelegem comportamentele față de noi. Memoriile unui motan călător de Hiro Arikawa  m-a distrat, dar m-a și emoționat profund....

Ana-Maria Anania este redactor Booknation.ro de 195 zile și a scris până acum 10 articole. Se află pe poziția 61 din 146 de redatori, fiind astfel un Redactor Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ana-Maria Anania aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments