🔥 CARTEA UN BUZUNAR PLIN CU SECARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Niciodată nu plec la drum lung, mai ales într-o călătorie cu trenul, fără o carte la mine, însă de data aceasta am uitat-o acasă. La întoarcere spre casă, am dat fuga la un chioșc de ziare (căci neapărat trebuia să îmi cumpăr o carte și prin librării nu am avut timp să zăbovesc) și mi-a făcut cu ochiul Un buzunar plin cu secară, de Agatha Christie, din seria Miss Marple. Nici nu am simțit când au trecut cele 6 ore de călătorie, timp în care am citit cu o poftă de nestăvilit, cum citești în general o carte semnată de regina literaturii de mister.


Povestea este captivantă, scrisă în stilul specific al Agathei Christie. Te ține cu sufletul la gură și nu poți să lași cartea din mână pentru că în fiecare pagină se întâmplă ceva. Am trăit fiecare rând. Ajunsesem să suspectez pe toată lumea, căutam indicii, făceam tot felul de ipoteze, dar finalul…pff. La concluzia aceasta nu aș fi ajuns. Am fost de-a dreptul șocată.


Ingredientele romanului? Un bărbat foarte bogat, o soție tânără, frați care nu se înțeleg, crime, detectivi și elemente bizare precum niște mierle sau un buzunar plin cu secară. Ador stilul Agathei. Totul curge, situațiile se răstoarnă mereu; ceea ce credeai în prima pagină este demontat în a doua pagină.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Agatha Christie .

Avem parte de o tensiune continuă și când crezi că ai rezolvat cazul te izbește deznodământul. Pac! Nu ai luat notă de trecere! Acesta este adevărul, iar făptașul nu este cel pe care te pregăteai să îl arestezi. Încă nu ești un detectiv strălucit. Mai trebuie să citești câteva romane. Dă fuga la librărie/bibliotecă și mai cercetează niște cazuri, căci experiența vine numai citind.

Nu cred că Agatha mai are nevoie de prea multe prezentări. Eu am descoperit-o destul de târziu, însă mai bine mai târziu decât niciodată.  Așadar, dacă nu ați făcut cunoștință cu ea până acum, vă recomand călduros să o citiți pentru că nu o să vă pară rău. Pentru mai multe idei de lectură și recenzii pentru cărțile Agathei, intrați aici.

🔥 CARTEA UN BUZUNAR PLIN CU SECARĂ ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Un Buzunar Plin Cu Secară
Autor: Agatha Christie
An apariție : 2018
Editura: Litera
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 14.02.2020
Nota recenzorului: 10/10

Aspecte Pozitive:

Mi-a plăcut felul în care decurge acțiunea și faptul că scriitoarea se joacă cu mintea noastră, presărând pe parcursul poveștii tot felul de teorii, ca mai apoi să ne suprindă tocmai cu cele mai banale și simple lucruri.

Avatar
Autor: Ana-Maria Anania
Ana-Maria e 👶 Redactor debutant
Redactor de 22 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ana-Maria Anania