Recenzie ” Un caz de divorț- povestiri fantastice” de Guy de Maupassant

Titlu: Un Caz De Divorț- Povestiri Fantastice
Autor: Guy de Maupassant
An apariție : 2013
Editura: Polirom
Nr. Pagini: 320
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Cristian Cărpenaru
Publicată la 20.10.2018
Nota recenzorului: 6/10
Recenzie ” Un caz de divorț- povestiri fantastice” de Guy de Maupassant
3.5 (70%) 2 vote[s]

🔥 CARTEA UN CAZ DE DIVORȚ- POVESTIRI FANTASTICE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Inimaginabilul sau lucrurile care nu se povestesc cu glas tare capătă sub condeiul scriitorului francez Guy de Maupassant un vuiet voluptos, Editura Polirom reunind sub titlul ” Un caz de divorț” o serie de scurte povestiri pline de tropăitul seducător al irealului care, dănsuind hipnotizant, se inoculează cu o dezarmantă ușurință peste coridoarele lăuntrice ale cititorilor.

Visele, dorințele nesăbuite, metamorfoza și metempsihoza, dedublarea și dezintegrarea, sunt narate de Maupassant într-un stil literar situat undeva între compasiune și virulență, ridicând spaima și bezna naufragierii în neputința propriului sine pe culmi nebănuite cu ajutorul unor personaje uitate între ceva și altceva, nu neapărat între a fi și a nu fi, ci mai degrabă între două lumi, acolo unde o simplă virgulă, o expresie rostită pe o tonalitate aparte sau un strigăt spiralat poate schimba din rădăcini nenumărate destine.

Imixitiunea fantasmagoricului în lumea muritorilor de rând capătă în această carte valențele uluitoare ale unei abisale cufundări într-o lume labirintică, unde luminile și umbrele existenței croșetează zboruri și deraieri regeometrizări alambicate.

În cele 34 de povestiri reunite în această carte, autorul surprinde într-un mod plăcut, prin intermediul  abilității de a șerpui cu sufixele și prefixele minții, creând și recreând în culori ațâțătoare tablourile unor întâmplări neverosimile în care logicul și ilogicul sculptează cârjele ascuțitelor semne de întrebare.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Guy de Maupassant.

O carte bună!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA UN CAZ DE DIVORȚ- POVESTIRI FANTASTICE ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Aspecte Pozitive:

Literatura undeground al lui Maupassant are o magnetizantă desfășurare de întâmplări și personaje

Aspecte Negative:

Unele povestiri sunt contondente

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

POST A COMMENT.