Recenzie: „Un ceai la capătul lumii” de Francesc Miralles și Ángeles Doñate

de | mai 3, 2022 | Beletristică, Carti de suflet, Ficțiune, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN CEAI LA CAPĂTUL LUMII ARE REDUCERE PE:

„Un ceai la capătul lumii” este un roman scris de Francesc Miralles și Ángeles Doñate publicat în anul 2022. Cartea este bazată pe viața unui ofițer de poliție pensionat din Japonia, Yukio Shige, care a salvat aproximativ 700 de vieți de la sinucidere prin munca sa de la stâncile Tōjinbō din Prefectura Fukui. Astfel, este creat personajul Kosei-San, „gardianul abisului” care locuind într-o cabană de munte lângă un orășel părăsit din SUA, prevenea sinucigașii din a se arunca de pe stânci invitându-i să discute despre problemele lor la o ceașcă de ceai.

Povestea urmărește călătoria de introspecție și de redescoperire a protagonistul romanului, Toni, după ce acesta și-a pierdut fratele într-un presupus suicid prin condus neglijent. Aflând de existența lui Kosei-San, decide să îl găsească pentru a-i lua un interviu și pentru a se detașa temporar de viața sa agitată ca șef al unei afaceri.

„Un ceai la capătul lumii” ne reamintește de importanța conexiunilor pe care le formăm cu cei din jur. Trăim într-o societate în care suntem încurajați să punem succesul individual înaintea prietenilor, familiei și colegilor, crezând că vom avea oricum suficient timp pentru ei mai târziu, când vom ajunge unde ne-am propus. În realitate, ascensiunea noastră profesională nu se oprește niciodată și ne face tot mai indisponibili, lipsa de comunicare ducând la deteriorarea în timp a celor mai strânse relații.

Kosei-San e un personaj care se opune acestor idei, sacrificându-și viața profesională pentru cei dragi, apoi dedicându-și anii bătrâneții ajutorării persoanelor care au ajuns la capătul puterilor. Astfel, „gardianul abisului” se află de asemenea în opoziție cu stilul de viață al protagonistului Toni. După ce a favorizat dezvoltarea afacerii sale înainte de orice, Toni trebuie să învețe din nou cum să se apropie de semenii lui.

„Un ceai la capătul lumii”, deși este departe de a fi o capodoperă literară care să ajungă pe raftul meu de cărți preferate, este o poveste emoționantă cu o morală relevantă și clară pe care o recomand cu încredere și celor care nu sunt mari iubitori ai cititului.

Ți-a plăcut recenzia cărții UN CEAI LA CAPĂTUL LUMII?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Francesc Miralles

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN CEAI LA CAPĂTUL LUMII CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Ceai La Capătul Lumii
Autor: Francesc Miralles
,
Ángeles Doñate
Traducător: Tudora Șandru Mehedinți
An apariție : 2022
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 256
Limba: Română
Gen Literar: Fictiune
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 8099

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Recenzie “Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Am așteptat apariția acestei cărți cu sufletul la gură așa cum am fost impresionată de celelalte două cărți din trilogie “Cântecul mării” și “Woldemar”. Aici îl întâlnim pe Woldemar Skawronski la maturitate. El pornește într-o călătorie expediție în care are ca scop...

Recenzie “Woldemar” de Oleg Serebrian

Recenzie “Woldemar” de Oleg Serebrian

L-am descoperit pe Oleg Serebrian cu “Cântecul mării” și nu am întârziat să trec și la “Woldemar”, cea de a doua parte a trilogie.Recunosc, așteptările mi-au fost depășite. Dacă prima parte este mai mult o cronică a evenimentelor nefaste desfășurate în Cernăuțiul...

0 0 votes
Article Rating
Raluca Galiuc este redactor Booknation.ro de 176 zile și a scris până acum 8 articole. Se află pe poziția 38 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Raluca Galiuc aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments