Recenzie ”Vis în alb” de Nora Roberts

de | mai 1, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VIS ÎN ALB ARE REDUCERE PE:

Prietenie, iubire, agitaţie ar fi doar trei din cuvintele cu care aş putea descrie “Vis în alb” de Nora Roberts. Cartea a apărut în 2019 la editura Alma, în colecţia Alma şi vă spun încă de pe acum ca mi-a plăcut suficient cât să îmi doresc să descopăr şi celelalte titluri din serie. O carte cumva complexă  şi simplă în acelaşi timp, combină cu succes iubirea cu alte două teme importante despre care vă voi povesti ceva mai încolo. 

În mare, seria urmăreşte relaţiile de dragoste ale celor patru prietene: Parker, Laura, Emma si Mac, iar primul volum o are ca protagonistă pe aceasta din urma. Fetele sunt posesoarele unei afaceri de succes în domeniul organizării de nunţi. Fiecare din ele contribuie cu ceva.  Pentru Mackensie Elliot fotografiile sunt cel mai bun mod de a păstra momentele semnificative. În fiecare poză încearcă să surprindă esenţa – fie că este vorba de zâmbetul prietenelor ei sau de dragostea perechilor ce urmează să îşi oficializeze căsătoria. Însă dincolo de obiectivul aparatului, Mac are de înfruntat o mamă mai mult decât egoistă, dar şi neîncrederea în relaţii. Reîntâlnirea cu Carter Maguire o dă peste cap. Băiatul mereu cu nasul în cărţi din liceu este acum un super arătos profesor de literatură. Timiditatea dar şi sinceritatea lui Carter o bulversează puţin, întrucât el clar nu e genul ei. Şi totuşi? 

Da, este o carte de dragoste, dar trebuie precizat faptul ca nu doar asta e în centrul atenţiei. Prietenia dintre cele patru fete, susţinerea permanentă, comunicarea în ciuda oricărui program aglomerat sunt pe aceeasi poziţie fruntaşă in povestea noastră. Modul în care toate contribuie la fericirea uneia din ele şi modul în care toate contribuie la nebunia organizării unui eveniment aduc căldură şi armonie. 

Familia, fie că vorbim de familia biologică sau cea construită din prietenie, este o altă temă prezentă. Mac nu are cel mai bun exemplu de la părinţii ei. De aici şi lipsa totală de încredere în capacitatea ei de a menţine o relaţie serioasă. În schimb, această minunată prietenie cu Emma, Laurel, Parker, fratele ei Dal si Jack face ca ei să devină adevărata ei familie, suportul ei moral. 

Am lăsat spre final părerea mea despre relaţia dintre Carter si Mac. Mi-a plăcut ideea, nu prea m-a încântat execuţia. Mi s-a părut puţin plictisitor. Carter dă dovadă de o răbdare ieşită din comun, dar altfel parcă a lipsit ceva-ul ăla care să îmi facă inima să bată mai tare cănd cei doi se întâlnesc. Scenele în care Mac povesteşte celoralte trei fete unele întâmplări mi s-au părut din nou obositoare. Una peste alta, cred că paginile ar fi fost mult mai puţine după mine. 

Cu toate astea, nu pot să spun ca mi-a displăcut. O carte complexă mai mult din punctul de vedere al celorlate teme şi mai puţin al legăturii amoroase, „Vis în alb” m-a ţinut totuşi prinsă în nebunia nunţilor, în timiditatea lui Carter şi neîncrederea lui Mac. Aştept în comentarii părerea voastră iar până data viitoare vă doresc spor la citit! 

Ți-a plăcut recenzia cărții VIS ÎN ALB?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Nora Roberts

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VIS ÎN ALB CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Vis în Alb
Autor: Nora Roberts
An apariție : 2019
Editura: ALMA
Nr. Pagini: 272
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 153

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Recenzie “Pe contrasens” de Oleg Serebrian

Am așteptat apariția acestei cărți cu sufletul la gură așa cum am fost impresionată de celelalte două cărți din trilogie “Cântecul mării” și “Woldemar”. Aici îl întâlnim pe Woldemar Skawronski la maturitate. El pornește într-o călătorie expediție în care are ca scop...

Recenzie “Woldemar” de Oleg Serebrian

Recenzie “Woldemar” de Oleg Serebrian

L-am descoperit pe Oleg Serebrian cu “Cântecul mării” și nu am întârziat să trec și la “Woldemar”, cea de a doua parte a trilogie.Recunosc, așteptările mi-au fost depășite. Dacă prima parte este mai mult o cronică a evenimentelor nefaste desfășurate în Cernăuțiul...

0 0 votes
Article Rating
Anca-Stefania Ilcu este redactor Booknation.ro de 453 zile și a scris până acum 4 articole. Se află pe poziția 42 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Anca-Stefania Ilcu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments