Recenzie ” Un picior de sprijin” de Oliver Sacks

de | mart. 25, 2017 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN PICIOR DE SPRIJIN ARE REDUCERE PE:

O nouă perspectivă asupra lumii interioare, cea a simțurilor, necuvintelor și a unghiurilor ascunse ale existențialismului, este abordată în romanul ”Un picior de sprijin” scris de  doctorul Oliver Sacks, publicat în anul 2016 de catre Editura Humanitas.

În urma unui accident petrecut în munte Olivers Sacks se transformă din doctor în pacient. Trecerea de cealaltă parte a ”baricadei” este însoțită de un amplu descriptivism, scriitorul-doctor dovedind, pe lângă faptul că a fost un erudit care veșnic s-a îngrijit de cultivarea sufletului și cugetului, și faptul că deține măiestria detaliilor corelate cu inelele realității, atât cognitive, cât și senzoriale.

Citind ”Un picior de sprijin” ai impresia că personajul principal se dezintegrează și se reîntregește în zeci de lumi paralele, pentru ca mai apoi să găsească resursele necesare pentru primordiala revărsare în lumea prezentului acolo unde ”această realitate” se confundă cu zarva întrebărilor filozofice și religioase care încă își mai caută un sertar concret.

Dacă îți place recenzia cărții UN PICIOR DE SPRIJIN, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Oliver Sacks

Pertinenta punere în scenă a ghemului de antagonisme, din care este clădită viața, este creionată de tremurândele linii ale unui complementarism aparent sucombat sub cenușa nenumăratelor îndoieli, care sunt o îngemănare a crizei existențiale cu nevoia de concret în fiecare clipă.

Concretul, văzut ca un întreg omogen și totuși inaccesibil marii majorități a gloatei, este pilonul principal al frământărilor lui Oliver Sacks.

 Necesitatea de a trece dincolo de percepția  ordinară înoată prin spumegândele valuri de dorințe ale autorului. Metisajul dintre cognoscibilitate și simțire înclină adeseori balanța spre palpabilul instinctual, ale cărui furnicături imediate rezonează, nu de puține ori, cu raționalul unui autodidacticism format de-a lungul timpului, atât prin erudiție, cât și prin experiențele vieții cotidiene.

Însă experiențele vieții pălesc în fața unor simțiri inedite care, zdruncinând aproape din temelii siguranța de sine a conjugării, naște o expansivă luptă între tenebre și vitralii sub mângâierea unei disoluții înecate adeseori într-un aparent nanism lăuntric.

O carte superbă!

Lectură plăcută!

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN PICIOR DE SPRIJIN CU REDUCERE DE PE:

Titlu: UN PICIOR DE SPRIJIN
Autor: Oliver Sacks
An apariție : 2016
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1693

Alte recenzii de la Oliver Sacks:

Top 100 cărți ale anului 2023

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Recenzie “Arta negocierii” de Chris Voss

Chris Voss, fost agent FBI, cu o experiență de neegalat în domeniul negocierilor, scoate acest manual aplicabil vieții de zi cu zi. Arta negocierii cuprinde zece capitole cheie, fiecare dintre ele subliniind un punct crucial în desfășurarea unei negocieri. Oare chiar...

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Recenzie „Rivali divini” de Rebecca Ross

Povestea mea cu această carte este una "dragoste la prima vedere", pentru că m-am îndrăgostit de copertă, lucru care nu mi se întâmplă așa des. Eu nu mă las impresionată de design, dar în acest caz, este IMPOSIBIL că nu cazi pradă frumuseții sale. Aproape că nici nu...

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Recenzie „Coliba unchiului Tom”, de H. Beecher-Stowe

Opera principală a lui Harriet Beecher Stowe „Coliba unchiului Tom” are o moștenire incredibilă. Concentrându-se pe situația sclavilor afro-americani din SUA înainte de război, a fost acuzat de Abraham Lincoln de izbucnirea Războiului Civil American și este ușor,...

0 0 votes
Article Rating
Cristian Cărpenaru a fost redactor Booknation.ro și a scris 490 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments