Recenzie ”În mișcare. O viață” de Oliver Sacks

de | iul. 31, 2021 | Biografii, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

Oliver Sacks s-a născut la Londra și a studiat medicina la Queen’s College, Oxford. A îmbinat activitatea medicală cu pasiunea pentru scris, iar cărțile sale inspirate din experiența ca neurolog, s-au bucurat de succes internațional.  

Autobiografia sa, ”În mișcare. O viață”, este mai mult decât o înșiruire de evenimente și amintiri din viața acestui om uimitor numit Oliver Sacks. Și veți vedea că ”uimitor” e un cuvânt prea simplu prin care să-l caracterizați. Această carte e plină de vitalitate, naturalețe și emoție. Îmi este greu să cred că aceasta a fost ultima carte pe care a scris-o, conștientizând că nu mai are mult de trăit, având în vedere câtă energie emană povestea lui. 

Înainte să o citiți, trebuie să știți că nu e deloc plictisitoare. Știu că nu toți cititorii preferă biografiile dacă nu sunt special interesați de viața unui om, dar eu nu știam nimic de Sacks, și am lecturat cartea pe nerăsuflate. Viața lui bate orice ficțiune. Un om atât de activ și implicat în prezent, rar găsești. De la pasiunea lui pentru motociclete, scufundări, haltere și excursii, avea destul spațiu în suflet și minte pentru știință și cărți. Poți fi un bun doctor și un priceput motociclist în același timp câtă vreme îți face plăcere ceea ce faci. 

Multă iubire pentru tot ce face. Aceasta mi-a fost concluzia după ce am întors și ultima filă. Am devenit interesată de multe subiecte științifice pe care el le abordează în povestirile sale și asta îmi dovedește că pe lângă priceperea medicală, era înzestrat și cu talentul de îmblânzi cuvintele. Nu există rigiditate în stilul său de scriere, iar dezordinea care se ivește pe alocuri e plină de originalitate. E fix cum trebuie să fie o biografie. 

Dacă îți place recenzia cărții ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Oliver Sacks

Dacă apreciez ceva în mod special la acest om, este empatia pe care o manifestă față de pacienți și atenția pe care le-o acordă celor suferinzi. Dacă majoritatea oamenilor sunt interesați de un anumită afecțiune doar dacă experimentează ceva personal legat de ea, Oliver Sacks este absorbit și plin de curiozitate în urma unei simple întâlniri sau discuții. O să vedeți la ce mă refer dacă veți citi. 

”Asta m-a făcut să înțeleg cât de barbare sunt medicina și obiceiurile noastre în lumea ”civilizată”, unde izolăm oamenii bolnavi sau demenți și încercăm să uităm de ei.” 

Cu siguranță o voi mai citi în viitor pentru că simt că mai sunt multe lucruri pe care vreau să le înțeleg în totalitate și când voi avea nevoie de motivație voi reveni la ea. O recomand cu căldură pentru că merită. 

  

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2023
Titlu: ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ
Autor: Oliver Sacks
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 771

Alte recenzii de la Oliver Sacks:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

Recenzie ”Toate florile Parisului” de Sarah Jio

"Toate florile Parisului" de Sarah Jio e o ficțiune istorică despre dragoste, supraviețuire și sacrificii în cel de-Al Doilea Război Mondial. Este cu adevărat o carte emoționantă care mie mi se pare perfectă de citit toamna. Viețile a două femei se întretaie iar...

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Recenzie ”Exist, exist, exist” de Maggie O’Farrell

Viața este o cursă cu obstacole, obstacole ce parcă nu se termină niciodată și cu greu se lasă depășite. Momentele de fericire alternează cu cele neplăcute care ne pun răbdarea și rezistența la încercare. Am citit Hamnet scrisă de această autoare (care a fost...

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Recenzie „Pandora” de Susan Stokes-Chapman

Am început să citesc această carte pentru că am primit-o în dar şi chiar dacă pe copertă scria că este un Bestseller al “The Sunday Times” nu o mai văzusem nicăieri în public şi nu citisem nimic despre ea. La ce te gândeşti când vezi Pandora? Desigur: cutia Pandorei,...

0 0 votes
Article Rating
Beatrice este redactor Booknation.ro de 903 zile și a scris până acum 12 articole. Se află pe poziția 32 din 43 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Beatrice aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments