Recenzie ”În mișcare. O viață” de Oliver Sacks

de | iul. 31, 2021 | Biografii, Memorii, Recenzii cărți

🔥 CARTEA ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

Oliver Sacks s-a născut la Londra și a studiat medicina la Queen’s College, Oxford. A îmbinat activitatea medicală cu pasiunea pentru scris, iar cărțile sale inspirate din experiența ca neurolog, s-au bucurat de succes internațional.  

Autobiografia sa, ”În mișcare. O viață”, este mai mult decât o înșiruire de evenimente și amintiri din viața acestui om uimitor numit Oliver Sacks. Și veți vedea că ”uimitor” e un cuvânt prea simplu prin care să-l caracterizați. Această carte e plină de vitalitate, naturalețe și emoție. Îmi este greu să cred că aceasta a fost ultima carte pe care a scris-o, conștientizând că nu mai are mult de trăit, având în vedere câtă energie emană povestea lui. 

Înainte să o citiți, trebuie să știți că nu e deloc plictisitoare. Știu că nu toți cititorii preferă biografiile dacă nu sunt special interesați de viața unui om, dar eu nu știam nimic de Sacks, și am lecturat cartea pe nerăsuflate. Viața lui bate orice ficțiune. Un om atât de activ și implicat în prezent, rar găsești. De la pasiunea lui pentru motociclete, scufundări, haltere și excursii, avea destul spațiu în suflet și minte pentru știință și cărți. Poți fi un bun doctor și un priceput motociclist în același timp câtă vreme îți face plăcere ceea ce faci. 

Multă iubire pentru tot ce face. Aceasta mi-a fost concluzia după ce am întors și ultima filă. Am devenit interesată de multe subiecte științifice pe care el le abordează în povestirile sale și asta îmi dovedește că pe lângă priceperea medicală, era înzestrat și cu talentul de îmblânzi cuvintele. Nu există rigiditate în stilul său de scriere, iar dezordinea care se ivește pe alocuri e plină de originalitate. E fix cum trebuie să fie o biografie. 

Dacă apreciez ceva în mod special la acest om, este empatia pe care o manifestă față de pacienți și atenția pe care le-o acordă celor suferinzi. Dacă majoritatea oamenilor sunt interesați de un anumită afecțiune doar dacă experimentează ceva personal legat de ea, Oliver Sacks este absorbit și plin de curiozitate în urma unei simple întâlniri sau discuții. O să vedeți la ce mă refer dacă veți citi. 

”Asta m-a făcut să înțeleg cât de barbare sunt medicina și obiceiurile noastre în lumea ”civilizată”, unde izolăm oamenii bolnavi sau demenți și încercăm să uităm de ei.” 

Cu siguranță o voi mai citi în viitor pentru că simt că mai sunt multe lucruri pe care vreau să le înțeleg în totalitate și când voi avea nevoie de motivație voi reveni la ea. O recomand cu căldură pentru că merită. 

  

Ți-a plăcut recenzia cărții ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Oliver Sacks

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ÎN MIȘCARE. O VIAȚĂ CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: În Mișcare. O Viață
Autor: Oliver Sacks
An apariție : 2017
Editura: HUMANITAS
Nr. Pagini: 408
Limba: Română
Gen Literar: Biografii si memorii
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 275

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Beatrice este redactor Booknation.ro de 499 zile și a scris până acum 12 articole. Se află pe poziția 32 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Beatrice aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments