Recenzie ” Un singur cer deasupra lor” de Ruxandra Cesereanu

by | Nov 4, 2016 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN SINGUR CER DEASUPRA LOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Vreme de cincizeci de ani a existat un pact între Dumnezeu și Diavol, astfel, într-un mod plastic, construiește Ruxandra Cesereanu explicația bicisniciei perioadei comuniste în cartea intitulată ” Un singur cer deasupra lor”, apărută la editura Polirom.

un-singur-cer

Într-un amestec de realism sufocant și ficțiune alertă, autoarea ne prinde într-o lume agonizantă care, mustind în sucul gastric al unor spasmofilice comportamente, justificate doar de doctrina imundă a filosofiilor sortite eșecului încă de la primul gângurit.

Călăi și osândiți, calomniați și calomniatori, delatori și pușcăriabili, copii cu vise înguste, mame deprinse cu un altfel de stoicism, tați cu grumazul maltratat de jugul muncii sisifice, cu toții trăiesc în aceeași colivie frumos poleită de grija celor puternici de a ascunde gunoiul sub preșul de la intrarea în pseudo-sanctuarului unei putrede ordini.

Este epoca în care caracterele îndoielnice, parcă printr-un sadic capriciu al hazardului, ajung să se cocoațe pe piedestaluri care le scaldă incomensurabilele orgolii sub mantia unei hilare împăunări situată undeva între demiurgia nesătulei ascensiuni și terifiantul cult al personalității, care l-a ridicat pe ”Eu” cu mult deasupra nemărginirii.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Ruxandra Cesereanu

Stilul este înțepător, precum imprevizibilele mișcări ale spadasinului iscusit, care însă nu-și lovește letal adversarul, lăsându-i totuși oportunitatea căinței. Cam asta face Ruxandra Cesereanu, oferind generațiilor ce vin din urmă pilde și istorie ăn formă brută, neșelfuită, nu ca o lecție a înfierării, ci ca un semnal adresat unei lumi care încă mai poate fi mântuită.

O care absolut fabuloasă care, sub nicio formă, nu trebuie ratată!

Lectură plăcută!

🔥 CARTEA UN SINGUR CER DEASUPRA LOR ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Un Singur Cer Deasupra Lor
Autor: Ruxandra Cesereanu
An apariție : 2013
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 240
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.11.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Când cineva îți narează o istorie pe care manualele, dintr-o putredă lașitate, refuză să o cuprindă între coperțile sale, înclini să te consideri o persoană extrem de norocoasă.

Aspecte Negative:

Prea puțină incisivitate.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Cristian Cărpenaru este redactor Booknation.ro de 1914 zile și a scris până acum 490 articole. Se află pe poziția 2 din 143 de redatori, fiind astfel un 👑 Super Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristian Cărpenaru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments