Recenzie „Un strop de întuneric” de SCARLETT ST. CLAIR

de | dec. 24, 2021 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN STROP DE ÎNTUNERIC ARE REDUCERE PE:

Am spus acest lucru în mai multe recenzii, iubesc poveștile cu zei. Conținutul nu pot spune că a influențat foarte mult alegerea lecturii, am văzut că este „cu și despre zei”, așa că am început cartea – punct!! Mitologia a fost mereu o parte importantă din copilăria mea și mi-am petrecut-o citind „Legendele Olimpului” sau orice altă carte mitologică pe care o puteam găsi în biblioteca mamei. Temele și stilurile de scris au evoluat, ajutând autorii să evolueze și ei în același timp, găsind povești din ce în ce mai originale pentru cititorii lor. Se vede clar cum poveștile devin din ce în ce mai diverse, elemente în plus sunt introduse și toate acestea nu fac decât să contureze o intrigă deosebită, care atrage un public mare.

Întrebarea vine acum – a reușit oare Scarlett St.Clair să mă atragă și pe mine? Răspunsul este DAAAAAAA!!! Doamne cât de mult mi-a plăcut „Un strop de întuneric” și am fost atrasă de poveste încă de la primele pagini. Rar mi se întâmplă să deschid o carte și să mă prindă de la primele pagini. Povestea ei a fost catchy, interesantă, cu note super originale și efectiv te face să citești mai departe, fiind parcă ceva desprins din revistele glossy. Când vezi ce lume a reușit să construiască și ce imaginație a putut avea, cu zei care iau forme umane, au job-uriînvață la universități, au echipă de PR sau sunt proprietari de cluburi, te pune pe gânduri și zici să citești în continuare pentru a află unde se oprește totul sau cât de departe se poate duce cu ideile. Mi-a plăcut ideea construirii locurilor, precum New Athens sau referire la Muntele Olimp sau Jocurile Olimpice, păstrând ideea de bază sau construind ceva nou pe lângă.

Persefona este Zeița Primăverii și învață la Universitate pentru a avea o carieră în jurnalism. Nup, nu e glumă, este chiar descrierea personajului principal. Urmărită constant de mama sa, Persefona trebuie să aibă grijă la fiecare pas și la fiecare acțiune a ei, pentru că orice gest greșit o poate exila de pe Pământ și nu își dorește acest lucru. Având mereu amenințarea mamei sale asupra capului, Persefona nu se gândește la lucruri nesăbuite – cum ar fi intrarea neobservată în clubul lui Hades, Zeul Morții, sau înfruntarea lui la un joc de poker – nici prin cap nu i-a trecut așa ceva. Lăsând glumă la o parte, Perfesona face acest lucru, îl întâlnește pe Hades, Zeul Morții, și în urma întâlnirii lor se naște o înțelegere pe care ea trebuie să o respecte. Dacă nu, trebuie să fie gata să suporte consecințele. Curioși???

Poate vă întrebați de ce am dat nota 9 cărții? Mi-a plăcut foarte mult și am devorat-o efectiv, fiind genul de poveste care consider că merge destul de repede. Însă am rămas cu multe semne de întrebare cu privire la personaje, pentru că nu am putut să îmi creionez o idee unitară. Persefona este o zeiță, însă din cauza mamei sale consideră că nu și-a atins potențialul și se minte singură că nici măcar nu își dorește acest lucru. În loc să dea viață, o ia și acest lucru o macină în interior. Alege să pretindă că este fericită în lumea muritorilor, însă acest lucru nu este adevărat și poartă o masca foarte bine construită. Această nesiguranță și acest mod în care dorește să se mintă m-a supărat și mă așteptăm să găsesc un personaj mai sigur pe el, mai unitar, pentru că vorbim de zeități, de personaje care emană siguranță și putere. Sunt convinsă însă că în volumele următoare o să vedem o evoluție certă.Și nu recunoaște că vrea ceva intens în viața ei, își dorește aventură și pasiune….

Hades, în schimb, emană această siguranță, însă misterul în care este învăluit nu m-a lăsat să îl citesc. În această carte a fost caracterizat de putere și pasiune, însă sunt convinsă că ascunde ceva, că există o altă față a personalității lui care este complet diferită de ceea ce arată aici. Pentru faptul că am primit doar câteva grăunțe de indicii am scăzut puțin din punctaj, însă am și înțeles sensul, având în vedere că vorbim despre o serie și este normal să descoperim personajul pe măsură ce descoperim și restul volumelor. Dar totuși, este maxim de frustrant!!!!!!!!!!!!

Iar vorbesc mult… 🙂 Dar nu contează, vă recomand „Un strop de întuneric” și sunt convinsă că și restul cărților mă vor fascina în egală măsură. Atenție însă, consider că trebuie să aveți peste 16,17 ani pentru a putea citi cartea, multe scene sunt destul de explicite. Oricum, combinația de interzis, de bun care este atras de rău și de pasiune între zei este foarte bine exploatată și cred că autoarea și-a atins obiectivul cu brio!!!

Ți-a plăcut recenzia cărții UN STROP DE ÎNTUNERIC?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de SCARLETT ST. CLAIR

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN STROP DE ÎNTUNERIC CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Strop De întuneric
Autor: SCARLETT ST. CLAIR
An apariție : 2021
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 384
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 542

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Recenzie ”Sărutul Femeii-Păianjen” de Manuel Puig

Nu, nu, nu...nu plecați la drum cu speranțe "mitologice", nu visați să întâlniți fatala femeie păianjen...e inutil. Pentru că nu-i nicio femeie în această carte, cel puțin nu una care să conteze... Prietenie, obsesie, fixație, nevoie...abandon, predare necondiționată,...

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Recenzie ”Trilogia Farseer” de Robin Hobb

Am citit Trilogia Fraseer dintr-o suflare. L-am cunoscut pe Fitz acum câțiva ani, dar atunci m-am oprit la primul volum din lipsă de timp și alte priorități în lista de must-read, probabil. Dar de data asta nu m-am mai oprit. Adevărul e că mi-era și dor de un fantasy...

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Recenzie ”O familie aproape normală” de Mattias Edvardsson

Scenariul pe care îl propune cartea ar trebui să fie incomod pentru orice părinte. Suntem conștienți că a fi părinte nu este un job ușor sau part-time. Este un job permanent care îți modelează psihicul și îți pune la încercare în fiecare zi valorile, siguranța de...

5 1 vote
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2019 zile și a scris până acum 480 articole. Se află pe poziția 2 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments