Pornim împreuna pe urmele lui Paulo Coelho şi a celor “Unsprezece minute” ale sale, pornim pe un drum necunoscut, neştiind însemnătatea celor câteva minute (nu o sa trădez secretul autorului şi o sa vă las pe voi să descoperiţi).
Conform Publishing Trends romanul lui Coelho, “Unsprezece minute” a fost pe primul loc în lume ca vânzări, mai puţin în Anglia unde s-a situat pe locul doi.
Paulo Coelho aduce cititorilor o poveste reală, în care protagonista este o tânără braziliancă pe nume Maria.
“Unsprezece minute” este un bildungsroman, ce urmăreşte transformarea unei copile de 11 ani într-o femeie puternică de 23, transformare ce cuprinde, în egală măsură, dezamăgiri, singuratate şi nesiguranţă.
Precum toate fetele de vârsta ei, visează să întâlnească dragostea adevărată, insă se convinge că aceste sentimente îi fac mai mult rău şi de decide să nu mai iubească niciodată.
Când ne întâlnim cu cineva şi ne îndrăgostim, avem impresia că întreg universul este de acord (…) Cum de poate dispărea atât de repede frumuseţea care se afla acolo acum câteva minute?
După terminarea liceului Maria se angajează într-un magazin de textile, iar aspiraţia către o viaţă mai bună o face pe aceasta să ajungă în Elveţia ca dansatoare de samba.
Nemulţumită de condiţiile oferite renunţă la dans şi ajunge să îşi vândă trupul. Dacă primele pagini trec rapid în revistă viaţa Mariei până la 21 de ani, restul cărţii prezintă minuţios fiecare simţire a eroinei celor “Unsprezece minute”.
Măcinată de remuşcări faţă de meseria pe care o practică simte că se pierde în abisul propriei persoane.
EU URĂSC CEEA CE FAC. Îmi distruge sufletul, făcându-mă să pierd contactul cu mine insămi.
Însă salvarea ei este aproapre şi poartă chipul unui tânăr pictor. Singura problemă este … ce va decide Maria, oare?
“Unsprezece minute”este un roman minunat, este o lectură antrenantă, este viaţa unei prostituate, văzută dincolo de ideile preconcepute legate de profesarea unei meserii umilitoare.
“Unsprezece minute” face legătura între sexul sacru şi divinitate şi nu este deloc o carte pentru pudici.
Imi place cum suna. Nu am citit nimic pana acum de Paul C desi am fost tentata. Insa nu stiu nici eu de ce l-am ocolit pana acum.
Sunt de acord cu tine, nu stiu de ce l-am ocolit pana acum :))). Insa acum citesc „Adulter”, tot de Paulo C. si este (pana acum) o poveste antrenanta si captivanta.