ACUM GĂSEȘTI URLET ÎN TĂCERE PE:

Când am văzut pentru prima dată cartea m-a impresionat titlul Urlet în tăcere , am fost sigură că ascunde trăiri puternice m-a dus cu gândul la dorinţă arzătoare şi în acelaşi timp neputinţă. Citind cartea urma să aflu că nu mă înşelasem deloc.

Marina Neagu o autoare conteporană ce nu trebuie trecută cu vederea, ce ne dovedeşte că avem scriitorii noştri care trebuie citiţi şi apreciaţi.

M-a impresionat prin stilul de a scrie atât de simplu la prima vedere dar atât de profund. Am simţit fiorii pe propria-mi piele citind cartea.

Urlet în tăcere este o poveste romantică şi fantastică de dragoste, fumuseţea îi vine din faptul că este o dragoste neîmplinită, imposibilă, neconsumată cu rădăcini vechi de 2000 de ani din vremea dacilor şi romanilor.

Sara un personaj foarte bine conturat, trăieşte predominant în durere: o durere cauzată de pierderea părinţilor îi ia 5 ani din viaţă să-şi revină parţial. Refuză să mai vorbească pentru a nu readuce trecutul dureros în prezent.

Luptasem să las trecutul în urmă, îl ştersesem cumva din memoria mea şi chiar dacă realitatea vieţii mele marcase decisiv ultimii ani, iar cicatricile vor rămâne pentru totdeauna, eram decisă să le ascund şi să-mi găsesc un loc îm prezentul ce mă înconjura. Nu lasa trecutul să-ţi ruineze viitorul, mi-am spus pentru a mia oară.

Nu poate să scape de trecut, un trecut ce o urmăreşte de 2000 de ani, o iubire profundă ce dăinuieşte în timp şi în suflet, care prin împlinire va aduce doar suferinţă celor din jur.

Focul pasiunii îi dansa în privire. Atunci am realizat că nu am simţit niciodată atât de multe emoţii, toate în acelaşi timp. Niciodată nu fusesem atât de conectată cu o persoană. Aveam senzaţia că sunt atât de descoperită, încât fiecare părticică a sufletului meu era la vedere.

Oare ce va alege Sara să-şi dea frâu liber sentimentelor trăindu-şi iubirea alături de Markus provocând omenirii mii de coşmaruri sau să stea departe de el, spre suferinţa ei şi binele celor din jur?

Am citit puţină literatură fantastică până acum dar Marina Neagu mi-a deschis apetitul.

La sfârşitul cărţii am rămas cu sentimentul că iubirea profundă poate trece de graniţa realului, poate depăşi orice barieră şi limită sau poate la fel de bine să rămână un urlet în tăcere plin de durere şi neputinţă.

Lectură plăcută !!!

Titlu: Urlet în Tăcere
Autor: Marina Neagu
An apariție : 2016
Editura: Quantum
Nr. Pagini: 236
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 17.08.2017
Nota recenzorului: n/a
Avatar
Autor: Daniela
Daniela e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1056 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Daniela