Recenzie ”Te văd” de Marina Neagu

by | Apr 6, 2020 | Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA TE VĂD ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Acum câteva luni am terminat de citit cartea Urlet în tăcere scrisă de Marina Neagu. O carte alertă, plină de răsturnări de situații și personaje savuroase. M-am apucat și de volumul doi, Te văd, crezând că voi afla răspunsurile la toate întrebările ce au precedat prima parte. Ei bine, surprinderea cea mare a fost la finalul cărții, când am observat că mai există și o continuare, astfel încât suspansul e la el acasă și de data aceasta.
Volumul doi îi aduce în prim-plan pe cei doi protagoniști, Markus și Sara, și o iubire ce datează de secole, fiind sortită incertitudinii. Apariția preotesei îi confirmă fetei că tot ce a trăit alături de Markus a fost o minciună. S-a simțit trădată și a considerat că sentimentele transmise au fost un fals atașament al băiatului care și-a urmărit interesele personale, însă pe parcursul poveștii iluziile acaparează raționalul, iar logica nu mai poate fi folosită în descoperirea adevărului.

Sara trăiește o viață mânată de temeri, dezamăgiri și durere. Alege să se îndepărteze și să-și plângă suferința în tăcere, dar totul se schimbă atunci când Markus îi apare în cale. Deși dorește să rămână fermă pe poziții, iubirea ce îi leagă le deschide propriul drum prin care minciunile nu-i mai pot destabiliza.
Inițial, avem parte de răsturnări de situații, de drumuri înșelătoare menite să tulbure relația celor doi prin prisma informațiilor false ce alimentează emoțiile negative ale Sarei. Totuși, sentimentele lor sunt peste puterea de înțelegere a personajului negativ, astfel încât planul de distrugere a legăturii lor este sortit eșecului. Când protagonista reușește să vadă pe sub mantaua înșelăciunii, o altă surpriză li se pregătește celor doi; surpriză ce le va tulbura și mai tare echilibrul nou format.

În volumul doi, Marina Neagu creează noi ipoteze, afișează false prietenii, apropie presupușii dușmani, formând o poveste pe care fiecare cititor o va îndrăgi. Stilul de scriere, modul în care și-a conturat fiecare personaj în parte, precum și acțiunea alertă a evenimentelor nu fac altceva decât să îi afirme calitățile și să o situeze pe o treaptă superioară față de alți autori români contemporani.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Marina Neagu

Orice cititor ce îndrăgește genurile fantasy și romance trebuie să-i descopere cărțile autoarei.

„Pentru ei, ceea ce se petrece între tine și Markus este văzut ca o blasfemie. Nu au cunoștință de faptul că relația dintre tine și zeul morții nu este nicidecum o iubire imposibilă, așa cum ați fost toți determinați să credeți, ci una scrisă de la începutul lumii și prevestită timp de secole. Doar foarte puțini sunt cei ce au cunoștință despre asta”.

🔥 CARTEA TE VĂD ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Te Văd
Autor: Marina Neagu
An apariție : 2017
Editura: QUANTUM
Nr. Pagini: 214
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 6.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Recenzie ”Occulta” de Cristian Neamțu

Într-o lume cu măști la propriu, iar alteori și la figurat, am avut ocazia săptămâna aceasta să gust dintr-o carte care promovează libertatea de exprimare prin însuși conținutul ei. Cristian Neamțu a așternut pe pagini părți din sufletul lui, din conștientizările de...

Cristina Zegheru este redactor Booknation.ro de 646 zile și a scris până acum 91 articole. Se află pe poziția 14 din 142 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments