🔥 CARTEA URZEALA TRONURILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

ut

Urezeala tronurilor este primul volum din seria  “Cantec de gheata si foc” și reprezintă incipitul  viitoarelor intrigi.

Intr-un tinut unde vara si iarna pot dura ani de zile, Cele Sapte Regate sunt unite sub un singur rege, Robert Baratheon, ce a ajuns pe tron datorita varsarii de sange.

Autorul își conturează foarte bine personajele. Sansa este fiica cea mare a familiei Stark, o adevarata lady, calitatile acesteia fiind formate de mama sa inca de mica. Ea este logodita cu Joffrey, fiul mostenitor al regelui. La inceput ea este naiva si absorbita de frumusetea lui Joffrey, avand certitudinea ca se va casatori cu el si ca ii va darui copii.

Arya Stark, sora mai mica a Sansei, are un caracter total opus acesteia. In timp ce Sansa isi desavarseste atitudinea si gesturile unei lady, Arya prefera să se joace cu sabia si sa se comporte ca un baiat.

Daenerys si Viserys sunt ultimele vlastare ale familiei Targaryen. Ei sunt mostenitorii de drept ale Celor Sapte Regate, incerand prin orice mijloace sa ajunga din nou pe Tronul de Fier.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de George R. R. Martin.

In ciuda frumusetii si puterii familiei Lannister, Tyrion, mezinul lordului Tywin, este pitic si privit ca un bastard, dar totusi mintea agera si ascutita il salveaza din multe situatii grele cu care se confrunta.

Actiunea este foarte incalcita, pornind pe mai multe fire epice, dar o dată inteleasa totul decurge usor. Lupta se da pentru Tronul de Fier, o lupta marsava in care nu te poti increde si nimeni, varsarea de sange fiind la ordinea zilei, nimeni nefiind crutat de cruzimea sabiilor.

Varietatea personajelor este impresionanta, la un moment dat existand un intreg amalgam de nume, descalcit doar de continuarea lecturii.

Aceasta carte a ajuns cu usurinta in topul cartilor mele favorite, prin suspansul continuu si povestea interesanta tesuta in jurul personajelor. Astept cu interes sa citesc urmatorul volum si va recomand sa incepeti aceasta serie dacă sunteți fanii lui George R. R. Martin sau  de fantasy în general.

🔥 CARTEA URZEALA TRONURILOR ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Urzeala Tronurilor
Autor: George R. R. Martin
An apariție : 2011
Editura: Nemira
Nr. Pagini: 944
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 19.05.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Actiunea este interesanta, te tine in suspans. Personajele fac parte din foarte multe categorii, bine individualizate.

Aspecte Negative:

Binele nu prea invinge raul. Autorul este putin sadic omorand foarte multe personaje, fie ele pozitive sau negative.

Diana Popa
Autor: Diana Popa
Redactor de 1716 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Diana Popa
Diana Popa mai scrie și pe https://www.facebook.com/diana.popa.528