Recenzie ”Ușa care se deschide” de Ovidiu Bufnilă

de | nov. 3, 2018 | Recenzii cărți

Ovidiu Bufnilă m-a introdus într-o lume nouă, acolo unde totul este posibil și imaginația nu are limite. Titlul este sugestiv pentru întregul volum de poveștiri, reprezentând o poartă de intrare într-un univers necunoscut, pregătit oricând să-și dezvăluie misterele

”Ușa care se deschide” relatează secvențe / pasaje ale unor întâmplări care la prima vedere nu au nicio legatură între ele, dar mai apoi realizezi faptul că, desi nimic nu este ceea ce pare, rămâi captiv într-o lume care îți arată învățăturile asupra diferitelor situații.

Scrisul este unul lejer, iar autorul pune accentul pe un monolog interior și o confesare a persoajelor cu care relaționează. Protagonistul principal este chiar autorul care deprinde caracteristica de cameleon și fiecare poveste îi este o secvență din propria viață, indiferent că este în prezent, trecut, viitor sau între granița dintre naștere și moarte.

Autorul a ieșit din sfera normalității, creându-și propriul drum și pășind cu încredere și entuziasm. Poveștirile sunt scurte, nu au început sau sfârșit, ci evidențiază acele puncte cheie din viața oricărui om.

Nota amuzantă pe care autorul a plasat-o în opera sa îl face pe cititor să uite de sine. ”Nucile de coco? Un deliciu. Da,dar. Hm. Dar nucile de cocos trebuie date jos din cocotier. Credeți că e ușor? Ați văzut prea multe filme.”

Recomand ”Ușa care se deschide” de Ovidiu Bufnilă persoanelor care doresc să se deconecteze de la viața cotidiană și tuturor celor care au impresia că grijile și neajunsurile nu mai au sorți de izbândă. O lectură ușoară și plăcută  care te va duce pe meleaguri necunoscute și te va pune în diverse situații pe care nici nu le-ai fi putut visa, darămite trai.

Titlu: UȘA CARE SE DESCHIDE
Autor: Ovidiu Bufnilă
An apariție : 2018
Editura: BERG
Nr. Pagini: 231
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 1132

Alte recenzii de la Ovidiu Bufnilă:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth
Recenzie ”Animal pe moarte” de Philip Roth

Romanul "Animal pe moarte" de Philip Roth realizează o meditație profundă asupra iubirii, morții și trecerii timpului, străbătută de un fir narativ complex și captivant. Romanul explorează relația dintre un profesor universitar în vârstă, David Kepesh, și o tânără...

Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom
Recenzie “Problema Spinoza” de Irvin D. Yalom

  Psihologul și psihanalistul Irvin D. Yalom, autor al mai multor lucrări de psihoterapie, a delectat publicul larg și cu câteva romane, între care și “Problema Spinoza”. Acest volum dezvoltă în paralel două planuri, la distanța de câteva secole, care se...

Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout
Recenzie ”Ispita bodyguardului” de Jennifer L. Armentrout

,,El o poate proteja de oricine, însă nu și de el însuși” Povestea din Ispita bodyguardului explorează aventura tumultoasă a unei jurnaliste, Alana Gore, și a bodyguardului ei, Chandler Gamble, într-o călătorie presărată cu provocări și atracție. Confruntată cu o...

0 0 votes
Article Rating
Cristina Zegheru a fost redactor Booknation.ro și a scris 91 articole. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Cristina Zegheru aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments