Recenzie „Ușa” de Magda Szabo

by | Oct 3, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UȘA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

usa

Știați că există cărți ce pot fi asociate cu anotimpurile? De pildă, eu aș asocia romanul Ușa al Magdei Szabo cu toamna (chiar dacă cei de la Editura All mi l-au recomandat drept un roman de vară). De ce? Nu doar datorită coperții, mai mult din cauza modului în care povestea este expusă: cizelare, debordând de o maturitate și o conștientizare aparte a scrisului.

Apreciata scriitoare maghiară Magda Szabó vine în atenția publicului cu un roman captivant, realist, elegant. Încă de la început țin să vă atrag atenția asupra unui aspect: Ușa nu e un roman destinat celor dornici de lecturi facile. Nu e greoi, dar solicită un anumit grad de rafinament din partea cititorului.

De îndată ce deschide romanul, cititorul pătrunde pe ușă direct în viața Magdei. Chiar dacă de la început Magda dezvăluie o faptă teribilă pe care o săvârșește, cel care citește prins parcă într-o vrajă și vrea să afle mai mult.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Magda Szabo

Cine e Magda? Este o tânără scriitoare care nu mai face față treburilor casnice și astfel ajunge să-și angajeze o menajeră cu puteri aproape supranaturale – Emerenc.

La început, menajera e un mister total. Întotdeauna retrasă, vine când vrea și pleacă pe neștiute după ce își termină îndatoririle. Treptat, atât Emerenc cât și Magda își vor deschide ușile spre viețile lor, dezvoltând o relație aparte. Și totuși – de ce culminează cu o tragedie? Asta va trebui să aflați voi! Apoi veți ieși pe aceeași ușă pe care ați intrat, dar povestea asta vă va rămâne multă vreme în minte.

 Ușa este un roman extraordinar. Inteligent, emoționant,  înspăimântător, merită să se bucure de un mare succes.“ – Tibor Fischer
Recomand romanul tuturor cititorilor dornici de o lectură inteligentă și captivantă. Ușa este genul acela de carte care te surprinde în mod plăcut: este „neobișnuită, originală și intensă” (conform celor de la Scotsman).

🔥 CARTEA UȘA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Ușa
Autor: Magda Szabo
An apariție : 2015
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Negative:

Stilul în care este scrisă poate fi obositor pentru cititorii ne-experimentați.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

Recenzie „Unde ai dispărut, Bernadette?” de Maria Semple

De mult timp nu am citit un roman atât de ingenios și de ciudat, în același timp. Unde ai dispărut, Bernadette? este un roman al cărui nume te poate induce în eroare. Poate trimite la multe genuri literare, cum ar fi dragoste, dramă sau roman polițist. În ceea ce mă...

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Recenzie ”În armonie cu natura” de Andreea Ilie

Despre autor: Andreea Ilie este o adolescentă de doar 15 ani, care a debutat anul acesta, în plină pandemie, cu romanul pentru copii ”În armonie cu natura”. Ea a fost dintotdeauna fascinată de magia și farmecul pădurii  care au inspirat-o să scrie această carte...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2098 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elenis

Chiar acum o citesc. Ai dreptate: e de toamnă! Mulțumesc echipei voastre și editurii pentru carte.