Recenzie „Ușa” de Magda Szabo

by | Oct 3, 2015 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UȘA ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

usa

Știați că există cărți ce pot fi asociate cu anotimpurile? De pildă, eu aș asocia romanul Ușa al Magdei Szabo cu toamna (chiar dacă cei de la Editura All mi l-au recomandat drept un roman de vară). De ce? Nu doar datorită coperții, mai mult din cauza modului în care povestea este expusă: cizelare, debordând de o maturitate și o conștientizare aparte a scrisului.

Apreciata scriitoare maghiară Magda Szabó vine în atenția publicului cu un roman captivant, realist, elegant. Încă de la început țin să vă atrag atenția asupra unui aspect: Ușa nu e un roman destinat celor dornici de lecturi facile. Nu e greoi, dar solicită un anumit grad de rafinament din partea cititorului.

De îndată ce deschide romanul, cititorul pătrunde pe ușă direct în viața Magdei. Chiar dacă de la început Magda dezvăluie o faptă teribilă pe care o săvârșește, cel care citește prins parcă într-o vrajă și vrea să afle mai mult.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Magda Szabo

Cine e Magda? Este o tânără scriitoare care nu mai face față treburilor casnice și astfel ajunge să-și angajeze o menajeră cu puteri aproape supranaturale – Emerenc.

La început, menajera e un mister total. Întotdeauna retrasă, vine când vrea și pleacă pe neștiute după ce își termină îndatoririle. Treptat, atât Emerenc cât și Magda își vor deschide ușile spre viețile lor, dezvoltând o relație aparte. Și totuși – de ce culminează cu o tragedie? Asta va trebui să aflați voi! Apoi veți ieși pe aceeași ușă pe care ați intrat, dar povestea asta vă va rămâne multă vreme în minte.

 Ușa este un roman extraordinar. Inteligent, emoționant,  înspăimântător, merită să se bucure de un mare succes.“ – Tibor Fischer
Recomand romanul tuturor cititorilor dornici de o lectură inteligentă și captivantă. Ușa este genul acela de carte care te surprinde în mod plăcut: este „neobișnuită, originală și intensă” (conform celor de la Scotsman).
Titlu: Ușa
Autor: Magda Szabo
An apariție : 2015
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 3.10.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Negative:

Stilul în care este scrisă poate fi obositor pentru cititorii ne-experimentați.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

Recenzie ”Sărutul dinaintea morții” de Ira Levin

Nu am fost niciodată genul de cititor pasionat de thrillere psihologice, dar Sărutul dinaintea morții de Ira Levin mi-a deschis apetitul pentru genul acesta de lectură. Mai vreau, mai vreau. Vânătorul de zestre Când destinul imuabil îți atribuie o condiție socială...

Recenzie “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey

Recenzie “Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Ken Kesey

"Zbor deasupra unui cuib de cuci" este un roman psihologic scris de americanul Ken Kesey. Este una dintre cele mai cunoscute și citite cărți din literatura modernă. A fost publicată în anul 1962 și de atunci a inspirat crearea mai multor filme și seriale. Una dintre...

Recenzie “Unde pădurea întălnește stelele” de Glendy Vanderah

Recenzie “Unde pădurea întălnește stelele” de Glendy Vanderah

Unde pădurea întâlnește stelele. Acolo aș vrea să fiu acum. În locul în care miracolele se întâmplă, oamenii zâmbesc și dragostea prinde contur. Cititorii întâlnesc reducerile, dar oamenii? Unde își întâlnesc oamenii sufletul pereche? Unde găsesc oamenii prietenii...

Diana Elena Neaţă este redactor Booknation.ro de 2244 zile și a scris până acum 235 articole. Se află pe poziția 6 din 153 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Elena Neaţă aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Chiar acum o citesc. Ai dreptate: e de toamnă! Mulțumesc echipei voastre și editurii pentru carte.