Recenzie „Ușa” de Magda Szabo

Titlu: Ușa
Autor: Magda Szabo
An apariție : 2015
Editura: ALLFA
Nr. Pagini: 232
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Recenzie de Diana Elena Neaţă
Publicată la 3.10.2015
Nota recenzorului: n/a
Acordă o notă

usa

Știați că există cărți ce pot fi asociate cu anotimpurile? De pildă, eu aș asocia romanul Ușa al Magdei Szabo cu toamna (chiar dacă cei de la Editura All mi l-au recomandat drept un roman de vară). De ce? Nu doar datorită coperții, mai mult din cauza modului în care povestea este expusă: cizelare, debordând de o maturitate și o conștientizare aparte a scrisului.

Apreciata scriitoare maghiară Magda Szabó vine în atenția publicului cu un roman captivant, realist, elegant. Încă de la început țin să vă atrag atenția asupra unui aspect: Ușa nu e un roman destinat celor dornici de lecturi facile. Nu e greoi, dar solicită un anumit grad de rafinament din partea cititorului.

De îndată ce deschide romanul, cititorul pătrunde pe ușă direct în viața Magdei. Chiar dacă de la început Magda dezvăluie o faptă teribilă pe care o săvârșește, cel care citește prins parcă într-o vrajă și vrea să afle mai mult.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Magda Szabo.

Cine e Magda? Este o tânără scriitoare care nu mai face față treburilor casnice și astfel ajunge să-și angajeze o menajeră cu puteri aproape supranaturale – Emerenc.

La început, menajera e un mister total. Întotdeauna retrasă, vine când vrea și pleacă pe neștiute după ce își termină îndatoririle. Treptat, atât Emerenc cât și Magda își vor deschide ușile spre viețile lor, dezvoltând o relație aparte. Și totuși – de ce culminează cu o tragedie? Asta va trebui să aflați voi! Apoi veți ieși pe aceeași ușă pe care ați intrat, dar povestea asta vă va rămâne multă vreme în minte.

 Ușa este un roman extraordinar. Inteligent, emoționant,  înspăimântător, merită să se bucure de un mare succes.“ – Tibor Fischer
Recomand romanul tuturor cititorilor dornici de o lectură inteligentă și captivantă. Ușa este genul acela de carte care te surprinde în mod plăcut: este „neobișnuită, originală și intensă” (conform celor de la Scotsman).

Aspecte Negative:

Stilul în care este scrisă poate fi obositor pentru cititorii ne-experimentați.

Dacă îți plac articolele noastre, încurajează-ne cu un share :)

📚 CONCURS NOU:

PLINUL DE CĂRȚI!

Am dat drumul la un concurs inedit în care poți câștiga 7 super cărți 📖! Dă click pe butonul de mai jos pentru a te înscrie și pentru a descoperi cărțile! 👍

PARTICIPĂ LA CONCURS

Website Comments

POST A COMMENT.