Recenzie „Vă place Brahms?” de Francoise Sagan

de | feb. 2, 2021 | Beletristică, Dragoste, Ficțiune, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VĂ PLACE BRAHMS? ARE REDUCERE PE:

Vă place Brahms de Francoise Sagan„Vă place Brahms?” este un roman emoționant scris de autoarea franceză Francoise Sagan și apărut în anul 1959. Însă prima ei carte, scrisă la o vârstă fragedă(18 ani) și citită de asemenea de mine, este „Bonjour, tristețe”. Acesta a fost primul ei roman și a apărut în anul 1954.

Cartea „Vă place Brahms?” a avut parte și de o ecranizare, în anul 1961

Romanul „Vă place Brahms?” spune povestea de dragoste ciudată dar obsesivă a trei personaje, o femeie și doi bărbați. Paule este această femeie fatală, fără voia ei. Ea este amantă unuia și adorata celuilalt. Dar femeia trage mereu spre prima ei iubire. Bărbatul care o iubește, cu care iese, care caută să fie ascultat și alinat, dar care o lasă singură de cele mai multe ori.

După părerea mera Paule parcă caută să fie victimă, să fie înjosita și lăsată să aștepte. Este atrasă de cel care de multe ori o ignoră în loc să caute fericirea și împlinirea alături de bărbatul care o consideră zeiță. dar până la urmă nu cred că există femeie care să nu fi trecut vreodată printr-o asemenea situație. Suntem mereu atrase de ceea ce nu putem avea, nu-i așa?

Paule este o frumoasă și elegantă decoratoare de modă care este prinsă într-un triunghi amoros, pasional. Ea este dezamăgită constant de către amantul ei, Roger, care are la rândul lui alte amante. Însă, pe de altă parte, captează atenția unui tânăr frumos și sensibil, fiu al unei cliente. Acesta este Simon care o adoră și încearcă să o facă să-l iubească la fel de mult cum o face el. El are cu 15 ani mai puțin decât ea, dar nu îi pasă de vârstă și nici de ce zice lumea.

Dacă îți place recenzia cărții VĂ PLACE BRAHMS?, atunci vezi 👉 lista cărților scrise de Francoise Sagan

Femeia este indecisă.

Deși este intrigată de acest iubit atrăgător, care o ridică în slăvi, tânjește după felul rece de a fi al lui Roger

Ea este îngrijorată de ceea ce simte, este indecisă, ezitantă în fața unei noi relații amoroase atât de bizare pentru ea. Poate avea parte de dragoste, pasiune, înțelegere, complicitate, stabilitate. Nu mai trebuie să rămână singură atunci când Roger are alte întâlniri, de afaceri sau nu. Însă iubirea pentru acest bărbat schimbător este mai mare și o acaparează.

De asemenea, Paule tânjește după fericire, tinerețe. Vrea să își retrăiască propria tinerețe și inocență iar acest lucru poate fi realizat prin legătura cu Simon. Femeia de aproape 40 de ani pe care ne-o prezintă Francoise Sagan aici este lucidă, inteligentă, tandră, ironică. Dar mereu în căutare de iubire și afecțiune. Și ea va fi cea care își va da seama ce este mai bun pentru ea. Chiar dacă își va călca pe inimă și va dezamăgi pe toată lumea. Inclusiv pe cititorii care își închipuie un alt final.

Căci într-adevăr finalul acestui roman este trist și parcă ne aduce înapoi de unde am pornit cu lectura. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că stilul autoarei de a scrie este unul minunat, pătrunzător, liric. Te va vrăji.

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VĂ PLACE BRAHMS? CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: VĂ PLACE BRAHMS?
Autor: Francoise Sagan
An apariție : 2015
Editura: POLIROM
Nr. Pagini: 152
Limba: Română
Gen Literar: Clasici
Nota recenzorului: 9 / 10
Vizualizari recenzie: 191

Alte recenzii de la Francoise Sagan:

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Recenzie “Ora 25” de Constantin Virgil Gheorgiu

Societatea din care faceți parte crede chiar că fiecare om este perfect înlocuibil. O carte premoniție. Cu siguranță Constantin Virgil Gheorgiu a fost un vizionar care a prevăzut că va exista cândva în viitor acest schimb de putere între om și tehnică. Mai întâi...

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

Recenzie „Anna Hibiscus. Bravo, Anna Hibiscus! (vol I & II)”

"Anna Hibiscus" și "Bravo, Anna Hibiscus!" sunt două volume de povestiri despre o fetiță care locuiește în Africa ("extraordinara Africă!"), alături de familia ei extinsă (numeroasă!). Bunicii ei sunt tradiționaliști, și încearcă să îi facă pe ceilalți membri ai...

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

Recenzie ”Trebuie să vorbim despre Kevin” de Lionel Shriver

               N-a primit degeaba cartea aceasta premiul Orange în 2015. Este atât de bine scrisă, atât de dezinhibată, sinceră și intra atât de adânc în miezul problemei încât a fost o încântare s-o citesc cu toate că tratează un subiect incomod, delicat și...

0 0 votes
Article Rating
Oana Maria Stefan este redactor Booknation.ro de 1525 zile și a scris până acum 350 articole. Se află pe poziția 4 din 41 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Oana Maria Stefan aici. Oana Maria Stefan are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments