Recenzie “Valentina” (Orașul Îngerilor #2) de Mihaela Strenc

by | Jan 4, 2017 | Beletristică, Ficțiune, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VALENTINA (ORAȘUL ÎNGERILOR #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Valentina, al doilea volum al seriei Oraşul Îngerilor, a fost… wow. De departe personajul meu preferat din serie este Valentina.

În ciuda vârstei are maturitatea necesară de a-i trage pe ceilalți de urechi și de a-i pune la locul lor.

Total luată prin surprindere de lumea ascunsă a Veghetorilor, ea reușește totuși să fie singura persoană stabilă care poate face diferența. Gabriel este învățat să acționeze în tandem, dar nu negăm faptul că Valentina este cea care poate să-l aducă la realitate.

Acum, revenim la iubiţii noştri din Îngerul întunecat care vor să fie atracţia principală şi în Valentina, adică Alex/Iustin şi Ana. Între noi fie vorba, eu mai am un pic și-l iau în șuturi pe Iustin, iar pe Ana… ei, bine, pe Ana o duc la o resetare de sistem că are nevoie.

Deci, acești doi oameni sunt atât de disfuncționali și atât de neînțeles că te apucă pandaliile. Zici Iustin și mi se ridică brusc tensiunea, dar nu de excitație ci de nervi. Acum, eu știu că el coace ceva pe la spatele Anei, nu-i el atât de insensibil, dar acționează atât, dar atât de prost…

Revenind la Ana. Fata asta este atât de neîncrezătoare în ea și atât de dependentă de el încât îți vine să o închizi în tărâmul strigoilor ca pe o măsură de dezintoxicare.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Mihaela Strenc

Lăsând animozităţile deoparte, Valentina este un volum surprinzător, închegat şi cu multă, multă acţiune. La al nostru trio Iustin-Ana-Diana se alătură Valentina şi Gabriel. Deznodământul te lasă fară suflu.

Diana este într-o continuă născocire de metode ce ar putea să o ajute să il recucerească pe Iustin, Ana este într-o continuă debusolare, iar Valentina aduce noi duşmani în preajmă.

Mihaela Strenc reuşeşte în Valentina nu numai să integreze noi personaje într-o manieră naturală şi fluentă, ci şi să aducă un nou suflu poveştii. Personajele sunt prinse într-o tornadă de acţiuni gestionate de tot mai mulţi răufăcători, emoţiile inimii sunt scoase la lumină încet, încet, iar sinceritatea în sfârşit îşi arată chipul.

Valentina ne învață sacrificiul total din dragoste. Un sacrificiu ce poate fi lumina salvatoare pentru toată lumea. Important este modul cum gestionăm ceea ce simţim şi calea aleasă pentru a ne ancora prezentul şi a ne stabiliza viitorul.

Nu poți salva pe cineva împotriva voinței lui. Și de cele mai multe ori, oamenii nu vor să fie ajutați.

Cunoscând insensibilitatea lui Gabriel, meschinăria veşnic abordată a lui Iustin şi inima neîncrezătoare a Anei, nu pot să nu mă întreb dacă cei trei vor reuşi să facă front comun împotriva duşmanilor şi mai ales să nu se lase înşelaţi de omniprezenta Diana.

Iar răul… are doar puterea pe care oamenii i-o dau.

Mă tot tem că Valentina va trebui să lupte singură atât contra strigoilor cât și contra celor trei care parcă ţin morţiş să se lase înecaţi de întuneric.

Noi, ca Veghetori, ne luptăm mereu cu demonii. Dar ştii care e demonul cel mai de temut? Nu e un stăpânitor sau vreo altă entitate, ci slăbiciunea din inimile oamenilor. Moartea exercită uneori o atracţie atât de mare, că…

🔥 CARTEA VALENTINA (ORAȘUL ÎNGERILOR #2) ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Valentina (orașul Îngerilor #2)
Autor: Mihaela Strenc
An apariție : 2016
Editura: QUANTUM PUBLISHERS
Nr. Pagini: 239
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.01.2017
Nota recenzorului: n/a

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie “Până la ultima suflare” de Jennifer L. Armentrout

Frumoasa noastră serie "Apocalipsa elementelor" a ajuns la ultimul său volum și sunt foarte tristă să vă vorbesc despre finalul acestei povești. Sunt super îndrăgostită de tot universul creat de Jennifer, dar mai ales de personajele sale și consider că a pus foarte...

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Recenzie „Înainte de noi” de Anna Todd

Seria After nu se încheie cu volumul După ce am găsit fericirea, care este doar finalul poveștii dintre cei doi. Înainte de noi este un prequel al relației dintre Tessa și Hardin. Dar ceea ce îl face special este perspectiva narativă a lui Hardin asupra întregii...

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Recenzie „După ce am găsit fericirea” de Anna Todd

Deși seria After nu este preferata mea din toate timpurile, După ce am găsit fericirea este un volum cu adevărat reușit. După finalul abrupt din volumul trei, care i-a dat viața peste cap lui Hardin, asistăm la noi drame în viața personajelor. Sentimentele...

Diana Daniela Macovei este redactor Booknation.ro de 1937 zile și a scris până acum 270 articole. Se află pe poziția 5 din 146 de redatori, fiind astfel un Erou Booknation.ro. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Diana Daniela Macovei aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mirela Barbalata

Eu nu am apucat sa imi iau nici volumul 1 daramite sa ma mai gandesc si la acesta 😛 .
Serios acum 🙂 , imi doresc cartea si mi-am propus sa le iau (ambele volume) in acelasi timp .
Frumoasa recenzia!