Recenzie „Valuri de viață” de Lina Moacă

by | Jan 4, 2016 | Beletristică, Dragoste, Literatură Contemporană, Literatura Română, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VALURI DE VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

coperta_valuri-de-viata lina moacaValuri de viață este al doilea roman al autoarei Lina Moacă, primul fiind Oameni, îngeri și demoni.

Lina a reușit, din nou, să rupă segmente din realitate și să le transpună pe hârtie sub forma unui uragan de sentimente, stări și schimbări de situație care au reușit să mă încânte, dar mi-au și stârnit revolta interioară.

Limbajul utilizat este cât se poate de uzual și accesibil; frazele nu sunt încărcate cu decorațiuni lingvistice sofisticate și deschid porțile de cunoaștere către lumea în care trăiește Irina, protagonista romanului.

Astfel, am învățat că de multe ori viața nu e tocmai corectă, dar nu ne putem împotrivi – nu ar avea niciun rost. Ci doar ne putem adapta cât mai bine la situație. Cu îndrăzneală primim loviturile, oricâte bandaje ar necesita rănile cauzate de ele. Ne ridicăm și, cu ce avem, bune și rele, încercăm să mergem mai departe.

Tânăra este o adolescentă visătoare, dar și intransigentă, nu numai cu oamenii din jurul său, dar și cu propriul subconștient. Naturală și autentică, cu un trecut sfâșietor, Irina încearcă să facă față nedreptăților din jurul ei uneori prin rebeliune, alteori prin supunere.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Lina Moacă

Pilonul de sprijin al romanului constă în povestea de dragoste dintre Irina și Robert, tânărul care a zăpăcit-o cu o privire și care, pentru protagonista, va însemna rezolvarea câtor mai multe necunoscute, în încercarea de a descoperi adevărul.

Valuri de viață m-a făcut să o asemăn pe Lina Moacă cu un John Green în variantă feminină, dar toate calitățile scriitorești ale lui Green fiind la superlativ, autoarea reușind să creeze un alt univers între coperți, reușind să surprindă esențialul vieții în firescul cel mai prielnic.

Sute de fluturi îmi ard stomacul, în timp ce își iau zborul, în timp ce caută un loc din care să se avânte mai sus, mai adânc.

Tumultoasă, provocatoare, misterioasă și încâlcită, Valuri de viață nu e despre cum te îneci în viață; e despre cum destinul de învață să înoți și te aruncă în fundul oceanului, și îți place. Un roman cu și despre adolescenți, în care scriitura autoarei reușește să ți se impregneze în minte și suflet, ajungând să-ți curgă prin vene. Acțiunea pulsează fiecare bucățica din corpul tău și realizezi că valurile de viață vin când te aștepți mai puțin.

🔥 CARTEA VALURI DE VIAȚĂ ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Valuri De Viață
Autor: Lina Moacă
An apariție : 2015
Editura: HERG BENET
Nr. Pagini: 427
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 4.01.2016
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

Scriitura lejeră și totuși tulburătoare prin combinarea ideilor într-un mod inedit.

Aspecte Negative:

Unele descrieri sunt cam exagerate, au o nota de hiperbolizare.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Recenzie ”Copilărie fermecată” de Ioana Trif

Cine nu are bătrân să își cumpere, spune un vechi proverb. Sau cine nu are bunici, poate savura atmosfera blândă și plină de căldură din preajma lor citind cartea Copilărie fermecată de Ioana Trif. Pe tot parcursul lecturării predomină o stare de liniște sufletească,...

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

Recenzie ”Vacanță la Kyoto” de BARAZSULY ETA

În ultimele zile cerul a avut o seninătate în albastrul lui care mă îndemna la visare. Nu știu dacă ați reușit și voi să îl observați, dar pe mine m-a cucerit întru totul. Mi-am luat cartea pe care mi-am programat să o citesc săptămâna aceasta, un scaun confortabil pe...

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

Recenzie ”Patimi înălțătoare” de Rafaela Melinte

M-am obișnuit atunci când citesc să îmi iau ceva bun lângă mine. Fie îmi fac prăjituri cu diferite arome, fie îmi iau câteva semințe gustoase pe care le asezonez mereu cu un ceai, cafea sau ciocolată caldă. În ultima vreme, am început să citesc tot mai mult și mi-am...

Arianna Suduc este redactor Booknation.ro de 1886 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 8 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Arianna Suduc aici. Arianna Suduc are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments