🔥 CARTEA OAMENI ÎNGERI ȘI DEMONI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

Coperta-Oameni-ingeri-si-demoni- Am vrut cu ardoare să citesc această carte, deoarece citesc blogul autoarei de ceva vreme și am descoperit în ea un om minunat, care reușește să valseze cu fiecare frază, transformând-o în ceva unic. Inedit. Nemaivăzut.

Oameni, îngeri și demoni de Lina Moacă îi are în prim-plan pe gemenii Lilly și Willy, două creaturi cu puteri supranaturale, care poartă titulatura de „fii luminii”. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost, cu siguranță, structura romanului. Cartea este relatata din perspectiva a trei femei, cu trei stiluri de viață diferite, ce privesc lumea în trei moduri unice. Prima parte este narată de Lilly, a doua de Alexandra, fiica omului de afaceri, care dă dovadă pe parcursul romanului de solidaritate, iar a treia parte este povestită de către Ella, o tânără chinuită de cancer.

Îţi place ploaia, dar nu-ţi place potopul. Îţi place adevărul , dar nu când spus doare. Îţi plac oamenii care gândesc, nu-ţi plac cei care trag concluzii fără să gândească. Îţi place iubirea, nu şi inimile zdruncinate. Îţi plac filmele, dar nu îţi plac finalurile nefericite. Îţi plac florile, dar nu-ţi place când se ofilesc. Îţi place soarele, dar nu insolaţia. Îţi plac răsăriturile, dar nu să te trezeşti dimineaţa şi îţi mai place îngheţata şi ciocolata, dar nu şi efectele lor.’

Expozițiunea romanului a fost ceva de nedescris. Mi-a plăcut extrem de mult cum autoarea a descris nașterea gemenilor făcând referire la Geneza Biblică. Excepțională idee, unică, inedită, fabulos creionată.

Personajul meu preferat a fost, cu siguranță, Lilly. Deși la început nu empatizam deloc cu ea, mi se părea extrem de naivă și docilă, lipsită de personalitate, pe măsură ce paginile treceau, Lilly se maturiza, creștea din toate punctele de vedere, romanul reprezentând de fapt, o metamorfoză a acestui personaj, care este privit evolutiv.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Lina Moacă.

Mi-a plăcut puterea ei de convingere; a reușit să-și înduplece fratele să se mute în București și să se căsătorească cu Alexandra, pentru a o scăpa din ghearele tatălui răufăcător, ea dorindu-și mai mult decât orice altceva să socializeze, să cunoască oameni noi, să cunoască iubirea și să înțeleagă sensurile lumii.

Oameni, îngeri și demoni m-a făcut, mai presus de orice altceva, să deschid ochii, să privesc în jur, să privesc cerul și să mulțumesc, să conștientizez valoarea vieții, să meditez asupra lucrurilor care contează cu adevărat. Cred că acesta a fost scopul autoarei, să transmită ceva, să creioneze mai mult decât ficțiune, vrând să ne îndemne să descoperim adevăratul sens al vieții.

Recomand Oameni, îngeri și demoni celor care vor o lectură plăcută și diferită în cel mai bun sens, o gură de aer proaspăt presărat cu boabe de inocență și glazură de iubire.

🔥 CARTEA OAMENI ÎNGERI ȘI DEMONI ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Oameni îngeri și Demoni
Autor: Lina Moacă
An apariție : 2014
Editura: Herg Benet
Nr. Pagini: 712
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 10.11.2015
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O scriitură imaculată, frivolă, profundă, adevărată.

Arianna Suduc
Autor: Arianna Suduc
❝ îmi place să dau cuvintele mele lumii dimineața. iubitoare de cafea cărți ceai pisici toamnă și frumos. ❞
Arianna e Redactor Foarte Activ
Redactor de 1741 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Arianna Suduc
Arianna Suduc mai scrie și pe http://www.raftulariciului.wordpress.com