Recenzie „Magnetism” de Lina Moacă

de | ian. 26, 2018 | Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Română, Literatura Universală, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA MAGNETISM ARE REDUCERE PE:

„Știam doar ceea ce voia Stăpânul să știm. Lumea noastră era mereu sub controlul lumii lui.”

Magnetism de Lina Moacă e izvorul de inspirație, emoție și sentimente pe care le simțiți, încă din primele pagini. Explozia de curiozitate îți răpește timpul și te aruncă undeva departe de realitate, într-o cursă în care moartea pândește viață.

Willy și Lilly sunt gemenii care trăiesc sub pământ, într-o lume pe care o cunosc în cel mai mic detaliu, însă curiozitatea de a afla ce se află în „cealaltă lume”, îi face cumva să-și revină din aceea comă indusă de părintele lor spiritual, Willwolf, care îi mințise și îi ținuse departe de adevar.

Atenția e unicul lucru ce mai plutește în aer, iar atunci când cineva ți-o ia, tot ceea ce poți să faci este să lupți pentru a rămâne în viața. Oare vor putea să reziste gemenii subteranul la o asemenea luptă?

„Ne-am petrecut întreaga zi în interiorul oceanului, descoperindu-i pulsul impresionat.” 

Planul de evadare a fost pus la punct, iar Lina m-a surprins cu tehnica ei de descriere a peisajelor, întâmplărilor și ale persoanjelor, nu încarcă povestea, ci îi oferă o notă de simplitate, deși descrie  complex lucrurile.

După ce evadează, aceștia din pură întâmplare dau peste tatăl lor adevărat, iar secretele putrezite în sfârșit ies la suprafață și duhnesc a moarte…

Demonii și vampirii sunt spirite ce provin din lumea întunecată ce e poziționată fix în inima lumii luminoase, iar scriitoarea știe să atragă cititorul în capcană, unde îl lasă să se conecteze cu întreaga lor lume.

Nu știu ce mi-a plăcut mai mult, ideea Linei de a înlânțui dragostea cu fantezia, cu misterul și frumusețile naturii vii sau că mi-a oferit o altă imagine a religiei, cei drept diferită, însă am făcut unele conexiuni cu religia noastră, deși am citit legenda pe care a oferit-o cititorului ca lecție și mi-a plăcut.

După ce Lilly și Willy se acomodează puțin câte puțin cu lumea celor vii, aceștia doua peste problemele cotidiene, se îndrăgostesc, se împiedică de provocări, rup din pomul geloziei și furiei și sădesc în inimile altora dragostea.

„Ochii tăi sclipitori ca iarba crudă din zori m-au atras. Zâmbetul tău mai senin ca cerurile de deasupra m-a vrăjit, iar tu, domniță gingașă, pur și simplu m-ai cucerit.”

Willy o salvează pe Alexandra de la pierzanie, de la o viață plină de amărăciune și îi oferă acesteia afecțiune. Ambii sunt prinși în partea opusă a dragostei, unuia îi e frică, altuia stă la distanță din cauza celuilalt. Oare vor reuși să fie împreună?

Pe când sora sa, Lilly, pe care eu am îndrăgostit-o mult, are o latură sensibilă ce cucerește pe toată lumea prin simplitatea ei, astfel pretendentul ei e gelos pe toți cei care se apropie de ea.

„-Oh, și asta e de ajuns? 
   -Da, aroma ta mi-a ajuns direct la inimă.
   -Ești sigur?” 

Recomand acestă carte pentru ideea și sentimentele pe care mi le-a indus, da, din nou pot afirma că autori români sunt extrem de talentați și trebuie promovați, prin urmare dacă nu ați citit cărți românești e un bun început să începeți cu aceasta.

P.s. Nu știu dacă ideea acestei cărți ți-a venit pentru că ai fost însărcinată cu gemeni, însă nu pot să zic decât felicitări și mult succes în continuare!  Și bineînțeles îi pupicesc pe cei mici 💋

Ți-a plăcut recenzia cărții MAGNETISM?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Lina Moacă

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA MAGNETISM CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Magnetism
Autor: Lina Moacă
An apariție : 2017
Editura: LIBREX PUBLISHING
Nr. Pagini: 322
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1001

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Alina este redactor Booknation.ro de 1887 zile și a scris până acum 35 articole. Se află pe poziția 1 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Alina aici. Denisa Alina are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Buna, mă numesc Denisa Alina sunt o fire încăpățânată, nu suport să mi se spună ce să fac😊, sociabilă și nebunatică. Îmi plac la nebunie motocicletele, tatuajele, adrenalina, viteza și muzica. Genul meu preferat de cărți sunt cele de DRAGOSTE, ce m-au facut să intru în această lume a creației unde muritorii de rând pot visa. Cărțile mele preferate sunt Martora de Nora Roberts, Zece respirații scurte de K. A. TUCKER și Te aștept de Jennifer L. Armentrout❤
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments