ACUM GĂSEȘTI VERITY PE:

Nu credeam că o voi spune vreodată, însă Colleen Hoover m-a șocat. Probabil nu sunt singura cititoare care spune acest lucru, dar trebuie să îmi vărs amarul cumva. Credeam că după cartea “Never Never” scrisă în colaborare cu buna sa prietenă, Tarryn Fisher, Colleen renunță la ideea de thriller, pentru că povestea nu a fost extrem de reușită și din punctul meu de vedere, nu a avut nucleul potrivit pentru acest gen. Aparent aceasta insistă, însă de data aceasta ne arată că în “Verity” poate să îmbine perfect romantismul care a consacrat-o cu influențe puternice de thriller, extrem de reușite și de bine scrise.

Lowen este o tânără autoare a cărei mama a decedat recent. Având grave probleme financiare este nevoită să caute o modalitate de a se întreține, însă din cauza efoturilor mari de a-și ține mama în viață, este pe punctul de a pierde totul. Nici la capitolul scris nu stă foarte bine momentan. Deși primele sale cărți au avut un oarecare success, nu foarte multă lume știe cine este ea. Pe deasupra, nici editurile nu se îmbulzesc în oferte și propuneri, lucru care o descurajează. Lowen este o fată atipică, extrem de solitară și de tăcută, căreia nu îi place să se afirme sau să iasă în evidență cu ceva. Singurătatea i-a fost întotdeauna prietenă și a preferat să o aibă alături, deși era conștientă că își irosește tinerețea.

Totul se schimbă atunci când îl întâlnește pe Jeremy Crowford, cel care îi propune în schimbul unei mari sume de bani să termine seria de cărți începută de soția sa invalidă, Verity. La început Lowen a fost reticență, pentru că Verity este o autoare cu un super renume și nu consideră că se poate ridica la nivelul ei. În cele din urmă banii au un cuvânt de spus și aceasta acceptă, deși între noi fie vorba, nu știe în ce se bagă. De aici începe marea aventură, dar trebuie să o descoperiți voi, pentru că această carte nu are nevoie de spoilers. Relația dintre Lowen și Jeremy evoluează într-un mod surprinzător și mie mi-a plăcut foarte mult modul în care Colleen i-a adus împreună. Sunt 2 persoane care s-au întâlnit în circumstanțe ciudate și evoluează într-un mod surprinzător.

Dar cam aici cu dragostea, pentru că această carte nu a fost scrisă în perspectiva unei povești romantice, fiind departe de tot ceea ce a scris Colleen până acum. Sunt capitole scrise din perspective diferite, alternând cu POV al lui Lowen și al lui Verity. Prezentul cu trecutul se îmbină și oferă cititorului o imagine de ansamblu, o imagine completă care ne ajută pe noi să înțelegem ceea ce se întâmplă, dar o ajută și pe Lowen să o cunoască pe Verity. Acum rămâne de văzut dacă i-a plăcut ceea ce a descoperit sau nu.

“Verity” nu este pentru cei care caută o poveste frumoasă cu un final obișnuit sau cliseic. Nuuuuuu, trebuie să fiți pregătiți pentru o intrigă deosebită, personaje cu ceva probleme și câteva capitole care o să vă facă să doriți să aruncați cartea pe geam. Citiți, continuați și așteptați povestea să curgă până la final, pentru că nimic nu este sigur până nu ajungeți la “The End”.

“You should come with a warning, Verity”. 🙂 

Titlu: Verity
Autor: Colleen Hoover
An apariție : 2019
Editura: EDITURA EPICA PUBLISHING HOUSE
Nr. Pagini: 336
Limba: Română
Gen Literar: Literatura contemporana
Publicată la 23.04.2020
Nota recenzorului: 10/10

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1217 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/