Recenzie “Victimă fără chip” de Stefan Ahnhem

by | Sep 21, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VICTIMĂ FĂRĂ CHIP ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

Victima fără chip, de Stefan Ahnhem

Victimă fără chip este romanul de debut al suedezului Stefan Ahnhem.

Cartea a fost publicată în anul 2014 în țara sa natală, ajungând să fie distinsă cu Premiul pentru cel mai bun roman polițist al anului în Suedia, punând-ul astfel pe hartă pe noul romancier.

Fabian Risk este numele eroului unei noi serii thriller, noi făcând cunoștință cu el prin romanul de față, Victimă fără chip.

Cu un subiect bun și plin de suspans, lectura nu te lasă dezamăgit, ba chiar te implică și pe tine în căutarea făptașului.

Premisă bună

Premisa lasă loc pentru o carte plină de adrenalină și sentimentalist: Inspectorul criminalist Fabian Risk a părăsit Stockholmul împreună cu soția sa, Sonja, și cei doi copii ai lor, pentru a începe o viață nouă în orașul său natal, Helsingborg.

Crimă personală și violentă

Cu toate că trebuie să fie în concediu pentru șase săptămâni înainte de a începe lucrul la noul loc de muncă din cadrul Brigăzii Omucideri a poliției, la doar câteva ore după sosire este rugat să ajute la investigarea unei crime mai mult decât violentă.

De ce este adus tocmai el pentru investigare? Este un renumit criminalist? Da și nu. În fapt, victima este un coleg de clasă de-a lui Fabian, Jörgen Pålsson, care a fost descoperit mort și cu mâinile tăiate.

Acest mic detaliu le dă de furcă anchetatorilor, asta pentru că este foarte specific, și evident, poartă un mesaj personal, criminalul trebuind să își cunoască personal victima și totodată, să trimită un mesaj.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de Stefan Ahnhem

Foarte curând sunt descoperite cadavrele altor colegi, punându-l pe Risk într-o cursă personală, contracronometru, în a găsi criminalul înainte ca acesta să ucidă toată clasa, inclusiv pe el.

Lectură antrenantă

Romanul te ține în priză de la început până la sfârșit, îți dă mici indicii despre cine ar putea fi criminalul pe tot parcursul lecturii, dar este foarte greu să dezlegi misterul până la sfârșitul cărții.

Da, nu este cel mai bun roman de acest gen pe care îl poți găsi, poate că alte te pot șoca mai mult sau au personaje mai puternice, dar să nu uităm că această carte este un debut editorial, așa că Ahnhem a făcut o treabă mai mult decât bună.

Portretul eroului

Cartea se învârte mult în jurul lui Fabian Risk, aflăm multe lucruri despre el ca om al legii, dar mai ales, despre el ca persoană. Este un bărbat trecut de 40 de ani, care nu a încărunțit deloc și care se menține în mare formă.

Are o familie aparent fericită, cu doi copii, dar în realitate, cuplul se refugiază în orașul său natal după o aparentă aventură a detectivului, în timp ce cei doi copii nu își găsesc locul la școală.

Modul său de operare este unul clasic pentru romanele thriller, tot timpul pe fugă, nu spune superiorilor său unde merge și ce face și acționează mai tot timpul din impuls.

O serie în desfășurare

Are așadar, toate calitățile pentru a fi un erou al unei serii ce se anunță a fi un succes pe plan financiar, cât și calitativ, aducând în prim plan crime cu mesaje personale și violente.

Deja au apărut următoarele două cărți din serie, toate trei având mare succes, iar la noi acestea sunt aduse de către Editura Litera.

🔥 CARTEA VICTIMĂ FĂRĂ CHIP ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO
Titlu: Victimă Fără Chip
Autor: Stefan Ahnhem
An apariție : 2019
Editura: LITERA
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 21.09.2019
Nota recenzorului: 8/10

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Recenzie „O iubeam” de Anna Gavalda

Nu sunt mulți autori francezi pe care i-am îndrăgit. Nici cărțile care conțin doar dialog, fără altă narațiune sau descriere, nu sunt preferatele mele. Însă O iubeam de Anna Gavalda este o carte bună și relaxantă pe care o poți citi în maxim trei ore. Are aproape 180...

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

Recenzie „Cineva ca tine” de Cathy Kelly

A fost nevoie să citesc câteva cărți din colecția Chic ca să-mi dau seama că nu toate sunt simple ChickLit-uri. Pe unele le-am adorat, iar altele nu mi-au plăcut atât de mult. Evident, nu le putem încadra la capodoperele lumii. Însă nici nu le putem ignora. Cineva ca...

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Recenzie ”20” de Claudiu Dumitrache

Un proverb mai vechi povățuiește “Spune-mi cu cine te aduni ca să-ţi spun cine eşti.” Cartea lui Claudiu Dumitrache este ca un Yin & Yang frumos împletit, format din talentul său artistic și întrepătruns cu frumusețea exterioară exprimată prin oamenii...

Ioana este redactor Booknation.ro de 361 zile și a scris până acum 32 articole. Se află pe poziția 31 din 142 de redatori, fiind astfel un Redactor Foarte Activ. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ioana aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments