Recenzie Vrăjitor și Vrăjitoare de James Patterson și Gabrielle Charbonnet

de | nov. 30, 2014 | Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE ARE REDUCERE PE:

vrajitor-si-vrajitoare-vol-1_1_fullsizeTotul începe când familia Allgood este trezită din somn și răpită deoarece se credea că practicau magia. Fiind acuzați de vrăjitorie, părinții și copii sunt despărțiți iar Whit și Wisty- frate și soră- sunt încarcerați.

Familia Allgood nu este singura care trece prin această situație. În orașul lor se mai auziseră zvonuri cu privire la modul de conducere al Noului Ordin și fuseseră sesizate alte cazuri de dispariții. Victimă ale acestora a fost și iubita lui Whit, iar despre cei dispăruți fără urmă nu se știa dacă sunt în viață sau nu.

Noul Ordin dorește o eradicare completă a plăcerilor simple ale vieții, a lucrurilor care aduc bucurie- muzica, cărțile, arta, libertatea și magia. Această nouă formă de conducere impune teroarea drept regim și intenționează să controleze planeta după bunul plac, transformând omenirea într-o mașinărie uriașă privată de libertate și fericire.

Dar cei doi frați nu au de gând să se predea fără o luptă. Aceștia reușesc să scape din închisoare cu ajutorul magiei și, ajunși din nou în lumea de dincolo de porțile acesteia, găsesc refugiu alături de un grup de adolescenți care au reușit să-i scape Noului Ordin și care plănuiește o evadare în masă.

Magia nu este singurul lucru supranatural- cei doi eroi găsesc o lume nouă, cea a fantomelor, a sufletelor rătăcite, lume pe care o explorează.

Când Whit și Wisty pornesc în căutarea părinților sunt capturați de Noul Ordin iar de această dată nici chiar magia nu îi mai poate ajuta- urmează să fie executați!

Îl văd pe fratele meu, Whit, întrebându-se dacă există din asta o ieșire de ultimă clipă. O văd pe mama plângând încetișor pentru Whit și pentru mine. Îl văd pe tatăl meu, cu silueta înaltă gârbovită de resemnare, zâmbindu-ne mie și fratelui meu- încercând să ne aducă aminte că n-are niciun rost să fim nefericiți în ultimele noastre clipe pe această planetă.

O poveste cutremurătoare, ingenios alcătuită, care provoacă o oarecare reflecție asupra plăcerilor simple ale vieții, asupra faptului că suntem atât de norocoși să avem libertatea de care ne bucurăm în prezent!

Ți-a plăcut recenzia cărții VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de James Patterson, Gabrielle Charbonnet

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Vrăjitor și Vrăjitoare
Autor: James Patterson, Gabrielle Charbonnet
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a
Vizualizari recenzie: 1527

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Recenzie „Femeia în alb” de Wilkie Collins

Femeia în alb este un roman clasic, publicat în 1860, semnat de Wilkie Collins care încă atrage mulți cititori feroce, fiind considerat un înaintaș al romanelor contemporane cu detectivi. Povestea lui Collins, un mistery romantic cu accente gotice, este apreciat la...

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Recenzie “Zborul albinelor” de Sofia Segovia

Trebuie să recunosc că nu am citit nicio recenzie până a începe această lectură, dar cumva deja aveam așteptări de la roman. Titlul și coperta cărții stârnește interesul. Am fost curioasă să aflu care este rolul albinelor în această poveste, dar și ce fac portocalele...

0 0 votes
Article Rating
Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2801 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 1 din 51 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

frumoasa reflecție!