Recenzie Vrăjitor și Vrăjitoare de James Patterson și Gabrielle Charbonnet

by | Nov 30, 2014 | Fantezie, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA VRĂJITOR ȘI VRĂJITOARE ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► EMAG.RO

vrajitor-si-vrajitoare-vol-1_1_fullsizeTotul începe când familia Allgood este trezită din somn și răpită deoarece se credea că practicau magia. Fiind acuzați de vrăjitorie, părinții și copii sunt despărțiți iar Whit și Wisty- frate și soră- sunt încarcerați.

Familia Allgood nu este singura care trece prin această situație. În orașul lor se mai auziseră zvonuri cu privire la modul de conducere al Noului Ordin și fuseseră sesizate alte cazuri de dispariții. Victimă ale acestora a fost și iubita lui Whit, iar despre cei dispăruți fără urmă nu se știa dacă sunt în viață sau nu.

Noul Ordin dorește o eradicare completă a plăcerilor simple ale vieții, a lucrurilor care aduc bucurie- muzica, cărțile, arta, libertatea și magia. Această nouă formă de conducere impune teroarea drept regim și intenționează să controleze planeta după bunul plac, transformând omenirea într-o mașinărie uriașă privată de libertate și fericire.

Dar cei doi frați nu au de gând să se predea fără o luptă. Aceștia reușesc să scape din închisoare cu ajutorul magiei și, ajunși din nou în lumea de dincolo de porțile acesteia, găsesc refugiu alături de un grup de adolescenți care au reușit să-i scape Noului Ordin și care plănuiește o evadare în masă.

📚 Îți place cartea până acum? Vezi toată lista de cărți scrise de James Patterson, Gabrielle Charbonnet

Magia nu este singurul lucru supranatural- cei doi eroi găsesc o lume nouă, cea a fantomelor, a sufletelor rătăcite, lume pe care o explorează.

Când Whit și Wisty pornesc în căutarea părinților sunt capturați de Noul Ordin iar de această dată nici chiar magia nu îi mai poate ajuta- urmează să fie executați!

Îl văd pe fratele meu, Whit, întrebându-se dacă există din asta o ieșire de ultimă clipă. O văd pe mama plângând încetișor pentru Whit și pentru mine. Îl văd pe tatăl meu, cu silueta înaltă gârbovită de resemnare, zâmbindu-ne mie și fratelui meu- încercând să ne aducă aminte că n-are niciun rost să fim nefericiți în ultimele noastre clipe pe această planetă.

O poveste cutremurătoare, ingenios alcătuită, care provoacă o oarecare reflecție asupra plăcerilor simple ale vieții, asupra faptului că suntem atât de norocoși să avem libertatea de care ne bucurăm în prezent!

Titlu: Vrăjitor și Vrăjitoare
Autor: James Patterson, Gabrielle Charbonnet
An apariție : 2012
Editura: LEDA
Nr. Pagini: 348
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 30.11.2014
Nota recenzorului: n/a

Aspecte Pozitive:

O consider o carte interesantă, destul de captivantă. Acțiunea este complexă iar dialogul amuzant, ușor.

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Recenzie ,,Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides

Alicia Berenson este soția renumitului fotograf, Gabriel Berenson, și este o pictoriță foarte bună. Ea părea fericită cu viața pe care o are alături de cel pe care îl iubește, până într-o seară când Gabriel vine acasă iar ea îl împușcă de cinci ori. La șase ani de la...

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Recenzie ,, Bad Romance” de Heather Demetrios

Grace Carter nu știe ce înseamnă să fii adolescent. Viața ei este plină de urlete, de responsabilități și de tristețe. Visează să ajungă la New York și la Paris, visează o viață diferită de tot haosul pe care îl trăiește acum. Iar totul este mai aproape decât ar fi...

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Recenzie “Cișmigiu & Comp.” de Grigore Băjenaru

Această carte este un dintre clasicele limbii române și una dintre puținele cărți scrise de autori români pe care o recomand cu mare drag! Am citit această carte în urmă cu 10 ani când eram pe clasa a șaptea, fiind obligată de circumstanțe. Mai exact, circumstanțele...

Denisa Mona este redactor Booknation.ro de 2206 zile și a scris până acum 47 articole. Se află pe poziția 25 din 150 de redatori, fiind astfel un redactor în creștere. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Denisa Mona aici.
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comentariu
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

frumoasa reflecție!