Recenzie ”Zei și monștri” de Shelby Mahurin

de | apr. 13, 2022 | noaff, Recenzii cărți

Trilogia Șarpe și porumbel ajunge la final

„DOI ÎNDRĂGOSTIȚI CONDAMNAȚI, UNIȚI DE SOARTĂ SAU DE DIVINITATE, DE VIAȚĂ ȘI DE MOARTE, DE ZEI SAU, POATE, DE MONȘTRI. VOM SFÂRȘI CU UN RUG ȘI UN BĂȚ DE CHIBRIT.”

După marea confruntare cu Morgane, Lou și Reid au ajuns pe un drum periculos și nesigur. Controlată de o magie întunecată, Lou nu mai este aceeași persoană și toți cei pe care îi iubește trebuie acum să lupte pentru ea. Ca să o câștige pe vechea Lou înapoi, Coco, Beau, Reid și toți aliații lor sunt supuși unor încercări grele și dureroase.

Spirite ale pădurii, zei și monștri, creaturi magice și puternice se împart între cele două tabere: cea a lui Morgane și cea a lui Lou. Cu sprijinul tuturor celor dragi, Lou are șansa să câștige împotriva mamei ei. Pentru prima oară în viața ei, protagonista își dorește să își poarte singură bătăliile. Însă nimic nu este atât de simplu. Reid face un sacrificiu care le rupe inimile amândurora și nimeni nu știe dacă dragostea lor va mai fi vreodată la fel. Multumesc Libris.ro pentru carte.

„Te iubesc! a șoptit ea, cu genele fluturând în timp ce îi sărutam usor obrajii, nasul pleoapele. Te-am iubit și atunci, te iubesc și acum și o să te iubesc și după!”

A crescut ca și fugară, a pierdut oameni dragi, iar acum ea și familia mică pe care și-a creat-o riscă să își piardă cu toții viața. Este timpul ca ultima bătălie între zei și monștri să se încheie. Dar oare va reuși Lou să o înfrângă pe mama ei? Și va reuși să facă asta fără să mai riște viața nimănui?

Opinia mea despre finalul seriei Șarpe și Porumbel

Am iubit seria aceasta încă de când a apărut primul volum, chiar dacă nu mă așteptam la asta. Nu am crezut niciodată că îmi va plăcea seria scrisă de Shelby Mahurin. Poate pentru că deja încercasem multe serii populare care m-au dezamăgit. Dar se pare că Lou mi-a cucerit inima, iar acum povestea ei s-a încheiat.

Am așteptat mult ”Zei și monștri”, deși nu îmi doream să mă despart de Reid și Lou. Și acest volum, ca și celelalte două pe care le-am citit, m-au cucerit. Am adorat finalul, am citit cu piele de găină scene întregi și am plâns. Însă cel mai mult mi-a plăcut epilogul care pur și simplu mi-a rupt inima. A fost atât de frumos și de emoționant, a fost un final perfect pentru o serie perfectă.

Am văzut multe păreri negative despre seria Șarpe și porumbel, deși mi se pare puțin greu de crezut. Fiind subiectivă, îmi e greu să mă gândesc că cineva poate citi această serie fără să o adore. Personajele sunt simpatice, lumea creată este magică, iar cuvintele în franceză au dat un plus de magie poveștii. Cu toate acestea, pentru mine Lou a făcut totul. Personajul ei este atât de diferit de alte personaje feminine pe care le-am întâlnit! Atât de puternică, de carismatică, atât de băiețoasă și de amuzantă! M-a cucerit încă de când a înjurat prima oară ”ca un birjar”, cum ar spune Reid.

Așa că, acum când a ajuns la final de serie, pot să vă recomand din inimă Șarpe și porumbel! Un fantasy minunat și complex cu o poveste tumultoasă care acum te poate face să râzi, iar peste două pagini să plângi. Nu trebuie să o ratați pe Lou și nici pe Reid, vânătorul care s-a îndrăgostit de un inamic de care a jurat să se apere toată viața. Povestea lor trebuie citită de cât mai multă lume și știu că nu veți regreta și că o veți îndrăgi și voi!

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zei și Monștri
Autor: Shelby Mahurin
Traducător: Cristina Jinga
An apariție : 2022
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 636
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 4123

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Recenzie “Prețul iubirii” de Svatie Baștovoi

Încă din introducere autorul ne spune că cartea de față este despre căutările eterne ale oamenilor și prețul pe care sunt nevoiți să plătească pentru a le avea. Această sintagmă m-a făcut curioasă să citesc cartea și să analizez ideile prezentate aici. Ca și în...

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Recenzie “Fuga spre câmpul cu ciori” de Savatie Baștovoi

Luna Iulie a fost luna în care a prevalat autorul Savatie Baștovoi. Cei care îmi urmăresc recenziile, au observa mai multe cărți citite de mine de la acest autor, în total în Iulie - 7 cărți. Și dacă vă întrebați, ce-o fi cu ea? S-a îndrăgostit iremediabil de scrierea...

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Recenzie “Confiteor” de Jaume Cabré

Atât de mult accent se pune în prezent pe dezvoltarea intelectuală a copiilor… Majoritatea părinților sunt preocupați să-și vadă odrasla în fruntea clasamentelor, primul la învățătură și activități extracuriculare. Dar prea puțini se axează pe fericirea propriilor...

0 0 votes
Article Rating
Ruxandra Dinu este redactor Booknation.ro de 931 zile și a scris până acum 240 articole. Se află pe poziția 5 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ruxandra Dinu aici. Ruxandra Dinu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Salutare, dragilor! Sunt o mare visătoare, arta este o parte din mine încă de când eram un copil și fără ea, probabil nu aș vedea viața atât de colorată. Iubesc cărțile și lumea magică în care mă transpun acestea, iubesc să scriu poezii și încerc să mă ghidez cât mai mult după acel drag ”Carpe diem!”.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments