Recenzie “Sânge și miere” de Shelby Mahurin

by | Jun 1, 2021 | Fantezie, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SÂNGE ȘI MIERE PE Cartepedia

Șarpe și porumbel, primul volum al seriei cu același nume, a fost un roman absolut delicios având o acțiune destul de intensă și replici picante. Cu alte cuvinte, un fantasy exact pe gustul meu. Tocmai, de aceea, am așteptat cu sufletul la gură traducerea următorului volum, dar Sânge și miere, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. Bineînțeles, nici nu pot afirma că a fost slab sau scris prost. Pur și simplu, am senzația că i-a lipsit ceva, iar acest lucru m-a determinat să îi acord 3,75 – 4/5 ⭐ pe Goodreads. Shelby Mahurin ne invită să ne alăturăm la o nouă aventură în universul vrăjitoarelor și al vânătorilor de vrăjitoare, să asistăm la procesul de maturizare a unora dintre personaje, dar și a noi conflicte.

Lectura primei jumătăți a romanului a mers foarte, dar foarte greu. Acțiunea a lipsit aproape în totalitate, iar tot ce fac personajele e să aibă diverse călătorii dintr-un loc în altul, cu scopul de a câștiga aliați de partea lor și, doar pe alocuri, mai exista câte un moment interesant care să mă prindă. Am avut senzația că unele pasaje de descriere nu își aveau rostul, ci erau, mai degrabă, de umplutură. Însă, o dată cu momentul în care am ajuns la a doua jumătate, adică unde începea, în mod oficial, vânarea lui Morgane, am fost acaparată de evenimente și nu am putut lăsa efectiv cartea jos din mâini. Ba chiar, pot afirma că a meritat așteptarea. În ce privește finalul, încă nu mi-am format o părere. Pe de o parte, mă simt puțin frustrată deoarece autoarea ar fi putut să încheie povestea aici, fără alte complicații, dar pe de altă parte, parcă îmi place că vom avea parte de o a treia carte ce se anunță a fi minunată.

Când viața te pune să alegi între a lupta și a fugi – când trăiești fiecare clipă pe muchie de cuțit, totul devine o armă. Nu contează cine le are. Armele rănesc.

Un lucru care mi-a atras atenția este schimbarea dinamicii dintre protagoniști. Ce-i drept, mă scoteau din sărite certurile constante dintre ei, dar acum, scriind recenzia, consider că doar fac parte din progresul relației lor. Aproape, în tot volumul anterior, Reid nu a știut că iubita sa e vrăjitoare și-ar fi fost oarecum ciudat dacă ar fi trecut cu ușurință peste acest detaliu. Lou, în mare parte, e neschimbată. Reîntâlnim aceeași tânără cu un limbaj foarte colorat și capabilă să facă orice pentru persoanele pe care le iubește, doar că de data aceasta, ne este prezentată și o parte întunecată a acesteia atunci când încearcă să exploreze limitele magiei sale. Abia aștept să văd ce planuri are în continuare autoarea cu personajul ei.

Reid, în schimb, cred că e personajul care evoluează cel mai mult în acest volum. Ar face orice, doar să nu fie nevoie să utilizeze magia și cred, că în adâncul sufletului său regretă unele fapte pe care le-a comis. Cu toate aceste, o iubește cu adevărat pe Lou și e în stare de orice pentru a o proteja de mama ei, dar și de oricine încearcă să o rănească.

Per total, trecând peste micile detalii neplăcute din timpul lecturii, Sânge și miere e o carte captivantă, plină de intrigi, trădări, dezamăgiri, iubire și prietenie. Sper ca volumul trei să se traducă cât mai curând și să avem parte de un final frumos al trilogiei!

ACUM GĂSEȘTI CARTEA SÂNGE ȘI MIERE PE Cartepedia

Titlu: Sânge și Miere
Autor: Shelby Mahurin
An apariție : 2021
Editura: CORINTEENS
Nr. Pagini: 528
Limba: Română
Gen Literar: Fantasy
Publicată la 1.06.2021
Nota recenzorului: 7

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Recenzie ”House of Hollow” de Krystal Sutherland

Am fost convinsă că va fi dragoste la prima vedere, probabil impulsionată de coperta extraordinară și de ratingul fabulos de pe Goodreads, dar ceva nu s-a legat între noi. Poate că totul mi s-ar fi părut mai interesant dacă autoarea alegea să meargă pe fantasy, în loc...

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Recenzie “Jumătatea dispărută” de Brit Bennett

Jumătatea dispărută, lansată în vara anului 2020, a câștigat primul loc la secțiunea de ficțiune istorică din cadrul Goodreads Choise Awards 2020 și a fost publicată deja și în română de Editura Trei. Este o poveste despre schimbare, despre avantajele și...

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

Recenzie “Să reîncepem să visăm” de Papa Francisc

"Să reîncepem să visăm" este o carte ce face parte din genul Literatură creștină. Dar ar putea fi la fel de bine încadrată și la genul Literatură motivațională. Este scrisă de Papa Francisc, conducătorul din prezent al Bisericii Catolice de la Vatican, în colaborare...

0 0 votes
Article Rating
Mihaela Cojocaru este redactor Booknation.ro de 100 zile și a scris până acum 18 articole. Se află pe poziția 20 din 36 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Mihaela Cojocaru aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments