Recenzie „Zei și Monștri” de Shelby Mahurin

de | apr. 11, 2022 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA ZEI ȘI MONȘTRI ARE REDUCERE PE:

În toată „cariera” mea de cititor, am întâlnit felurite serii care mi-au atras atenția. Unele mi-au plăcut mult, altele mai spre moderat și altele deloc. Evident, așa procedăm toți cititorii atunci când evaluăm o serie și dăm un verdict. În cazul meu, relația cu Shelby Mahurin a fost puțin confuză, cu „ups and downs” cum se spune în engleză. Mi-a plăcut extrem de mult primul volum, am fost dezamăgită de al doilea și al treilea m-a obligat să aleg o tabăra și mă decid dacă recomand această serie? Decizia mea o găsiți mai jos.

Lou și-a petrecut întreaga viață fugind. Acum, după o lovitură devastatoare din partea lui Morgane, a sosit vremea să-și revendice ceea ce-i aparține de drept. Dar nu mai e acea Lou pe care o cunosc prietenii săi. Nu mai e acea Lou care a cucerit inima unui Vânător. Un întuneric i-a luat trupul în stăpânire, iar de data aceasta va fi nevoie de mult mai mult decât de iubire pentru a-l alunga. În vreme ce Lou se luptă cu demonii interiori, iar vrăjitoarele, Vânătorii și spiritele naturii se aliază pentru o ultimă bătălie, Reid se confruntă cu o alegere imposibilă: un sacrificiu sfâșietor sau moartea tuturor celor pe care a ajuns să-i îndrăgească.

„Zei și Monștri” – o carte care finalizează armonios o serie îndrăzneață 

Nu îmi stă în caracter să las serii neterminate și faptul că am avut încredere în viziunea autoarei a spus multe despre decizia mea de a continua seria. Consider că am luat hotărârea corectă, pentru că aș fi rămas mereu cu îndoiala în suflet și cu multe semne de întrebare care își găseau răspunsul doar în interiorul cărții.

Ideea pe care mi-o mențin până la final este că Shelby nu avea nevoie de 3 cărți pentru această poveste, consider că o duologie rezolva problema și cred că și cititorii se simțeau mai ok, fără să fie nevoie să treacă printr-un carusel de emoții, uneori puțin sadice și nejustificate.

Față de primele două cărți, dinamica s-a schimbat și am observat că multe lucruri s-au întâmplat. Nu am primit frimituri, lucrurile s-au precipitat și am simțit că totuși ceva se dezvoltă în acțiune și în intrigă. Sincer, îmi doream ca acțiunea să își găsească totuși un context puțin mai complicat, pentru că îmi imaginam un final complex, ceva care să mă facă să scot un mare WOW și să mă simt răvășită. Acolo cred că are de lucrat autoarea, pentru că a creionat o acțiune pe care consider că o putea cosmetiza mai bine, care să se ridice la nivelul așteptărilor mele. Am apreciat totuși ultimele 100 de pagini, mi-au dat de furcă serios din punct de vedere emoțional…

„Zei și Monștri” – o carte despre speranță 

Cred că aici este esența cărții – speranța. Modul în care înfrunți viața și după ce ai pierdut atâtea spune multe despre tine ca om. Chiar dacă consideri că nu mai ai pentru ce lupta, ridică ochii și privește înainte. Cartea vorbește despre prietenie, dragoste, și are multe momente drăguțe dar și intense. Este un echilibru bun între aceste elemente și m-a ajutat să înțeleg acest univers și să îmi dau seama în ce direcție dorește să meargă autoarea. Și tot la capitolul speranță, am sperat ca Lou și Reid să fie ok, să treacă împreună peste obstacole și să aibă parte de viața pe care o merită. Au reușit? Rămâne să citiți seria și să aflați singuri concluzia acestei povești.

Ți-a plăcut recenzia cărții ZEI ȘI MONȘTRI?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Shelby Mahurin

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA ZEI ȘI MONȘTRI CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Zei și Monștri
Autor: Shelby Mahurin
An apariție : 2022
Editura: CORINT
Nr. Pagini: 640
Limba: Română
Gen Literar: Actiune, aventura
Publicată la 11.04.2022
Nota recenzorului: 8 / 10
Vizualizari recenzie: 3681

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Recenzie „Castelul de hârtie” de Miranda Cowley Heller

Vreau să vă spun că această recenzie mă găsește extrem de confuză, pentru că eu eram sigură că aleg o carte cu o poveste de dragoste. WRONG!!! Nu am primit în niciun caz o poveste de dragoste, ci o poveste impactantă, șocantă, căreia i-am dat un rating mare pentru...

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Recenzie „Șase cocori stacojii” de Elizabeth Lim

Atunci când eram mică, obișnuiam să ascult multe povești la casetofon. Îmi aduc aminte clar când stăteam în bucătărie și mama îmi punea caseta și eu ascultăm fascinată. A fost modul în care imaginația mea s-a dezvoltat și modul în care am cunoscut lumi și personaje...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 1979 zile și a scris până acum 469 articole. Se află pe poziția 2 din 52 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments