🔥 CARTEA ZORRO. ÎNCEPE LEGENDA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO

    Zorro este un fel de punte între California, Madrid şi Barcelona. Această punte este pietruită cu dreptate, cu lupte şi mistere; susţinută de poveşti de iubire înplinite sau nu. Romanul marchează incipitul legendei, copilăria lui Diego de la Vega.

Isabel Allende este o scriitoare americană, cu origini chiliene. Este considerată prima autoare de succes din America Latină. Ea publică, de-a lungul timpului, cărţi precum ,, Despre dragoste şi umbră”, ,,Eva Luna” sau ,,Paula”.

„Trebuie să istorisesc aceste aventuri pentru că degeaba și-ar pune Diego viața în pericol pe altarul dreptății dacă n-ar afla nimeni”

Diego este fiul cunoscutului soldat Alejandro de la Vega şi al unei indience-şamal cu nume predestinat Regina. Caracterul războinic şi doritor de dreptate i se trage din istoricul ambilor părinţi. El, Alejandro, este un soldat însetat de dreptate şi demnitate, iar ea, Regina, conturează femeia puternică care luptă deghizată în bărbat.

Viitorul erou onorează atât rangul deosebit şi uşor superior al tatălui cât şi modul de viaţă primitiv al mamei. Prin urmare, prietenul său cel mai bun este Bernando, un fiu de indian. Alături de el, Diego îşi găseşte animalul-totem, vulpea.

Pseudonimul, devenit celebru în scurt timp, Zorro înseamnă în limba spaniolă vulpe, un simbol al vicleniei dar şi a înţelepciunii. Diego se va semna cu un Z pe corpul inamicilor până în momentul decisiv, când poporul îl va aclama.

Îți place cartea până acum? Vezi și lista cărților scrise de Isabel Allende.

După numeroase aventuri, Zorro va ajunge să călătorescă alături de Juliana de care se va îndrăgosti iremediabil. Până la plecare, Diego de la Vega face parte din societatea secretă ,,Dreptatea”.

La începutul cărţii autoarea, Isabel Allende recunoaşte că a scris această poveste gândindu-se la întruchiparea lui Zorro varianta lui Antonio Banderas.

Scriind cu grijă şi în mănunt, cu amunzament şi mister, Isabel Allende reuşeşte să surprindă începutul unui legende şi apogeul acesteia. Ducând protagonistul de la băiatul soldatului De la Vega la Diego de la Vega şi, cel mai important, la adultul echilibrat clădeşte imaginea eroului cu numele Zorro.

🔥 CARTEA ZORRO. ÎNCEPE LEGENDA ARE REDUCERE PE:

► CARTEPEDIA.RO► LIBRIS.RO► ELEFANT.RO► CARTURESTI.RO
Titlu: Zorro. Începe Legenda
Autor: Isabel Allende
An apariție : 2006
Editura: Humanitas
Nr. Pagini: 380
Limba: Română
Gen Literar: n/a
Publicată la 2.06.2017
Nota recenzorului: n/a
Irina Fodor
Autor: Irina Fodor
Irina e Redactor Activ
Redactor de 1059 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Irina Fodor