Iubesc conceptul de “Dracula”. De la istoric, până la filme și nenumăratele povești pe care le-am citit, orice informație ce are legătură cu vampirul legendar este un mare MUST pentru mine. Nu mă încântă doar atmosfera specifică acestui personaj ci îmi place foarte mult să văd până unde duce imaginația autorilor în a reda o poveste diferită cu ocazia apariției unei noi cărți. După Bram Stoker, cel care a spart gheața și a adus în atenția publicului acest personaj, au urmat și alți autori care au vrut măcar puțin să îi calce pe urme. Unii au putut, alții nu. Acum depinde și de gusturi 🙂

Recent am terminat “Dracula. Pe urmele Prințului Nemuritor” de Kerri Maniscalco și mi-a plăcut foarte mult. Deși am mai citit încă 4 cărți cu Dracula pe lângă cea originală, setea mea pentru acest tip de povești pare că nu se stinge. Este foarte ciudat, însă nu mă plâng. Îmi place foarte mult să descopăr povești spuse din perspectivă de autor diferite, care văd că mă prind în poveste și mă animă. Evident această carte are legătură cu România 🙂 Aici un minus, cred că singurul. M-am săturat să văd povești plasate în România, nu mi se par originale și uneori am impresia că sunt atât de forțate, încât îmi dau ochii peste cap… Poate pe viitor schimbăm cadrul și mergem în altă țară, pentru că România deja a fost folosită pentru mult pentru a mai trezi un sentiment în mine. Cartea continuă aventurile lui Audrey Rose, așa cum ați ghicit deja, în România. Este însoțită de colegul ei, Thomas, pe care îl știți deja din Londra. Practic această carte continuă aventurile ei din prima, cea cu Jack Spintecătorul, făcând o trecere subtilă de la o acțiune la altă.

În România Audrey va elucida misterul lui Dracula și va intra într-o lume unde folclorul domină, unde tradițiile vechi pun stăpânire și acaparează orice intenție de nou. Ea va avea de ales între multe versiuni care îi sunt oferite, va trebui să facă distincția între adevăr și fantezie și cel mai important, va avea misiunea de a pune capăt unui șir de întâmplări cauzate de cineva necunoscut. Oare prințul nemuritor s-a întors? Mulțumesc Libris.ro pentru carte.

Cartea este învăluită într-o atmosferă sumbră, gotică, întunecată, plină de mister și de răsturnări. Nu știi ce se va întâmpla mai repede, mi-a plăcut acest lucru, fiind o acțiune aflată mai mereu sub semnul întrebării. Mai șocantă a fost cea cu Jack Spintecătorul și consider ca autoarea Kerri Maniscalco s-a descurcat de minune în a conecta cititorul cu acțiunea și cu atmosfera. Este foarte important ca o carte să te prindă și să te îmbie să o citești mai departe. Dacă această conexiune s-a rupt, cred că poți renunța fără probleme la carte.

O recomand? Evident că da. Este o serie care văd că prinde, care atrage din ce în ce mai mulți cititori și care sper să nu se termine prea curând. Am văzut și viitorul titlu în engleză, poate reușesc să îl citesc înainte să o văd tradusă la noi. Nu cred că pot rezistă până atunci.

Titlu: Dracula. Pe Urmele Prințului Nemuritor
Autor: Kerri Maniscalco
An apariție : 2019
Editura: LEDA EDGE
Nr. Pagini: 496
Limba: Română
Gen Literar: Crime, Thriller, Mistery
Publicată la 10.07.2019
Nota recenzorului: 10/10

Ramona Alexandra Popa
Autor: Ramona Alexandra Popa
❝ Iubesc cititul, recenziile, meciurile de snooker si de tenis si serialul Supernatural. Ador cartile cu happy end, eroinele indrazneste si eroii misteriosi. Povestile de dragoste sunt specialitatea mea dar imi plac si cele politiste sau de suspans. ❞
Ramona Alexandra e 👑 Super Erou Booknation.ro
Redactor de 1217 zile pe Booknation.ro
toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popa
Ramona Alexandra Popa mai scrie și pe https://readwithloveblog.wordpress.com/