Recenzie:”Egomaniac” de Vi Keeland

de | iun. 24, 2019 | Dragoste, Recenzii cărți

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EGOMANIAC PE Cartepedia

Mă bucur că Editura Trei a avut inițiativa de a aduce în România cărțile lui Vi Keeland. O citesc de mulți ani și îmi place foarte mult de ea, mai ales în colaborare cu una dintre autoarele mele de Romance preferate, Penelope Ward. Apropo, sper să văd în curând și o carte ce îi aparține lui Penelope, pentru că este pur și simplu minunată!! Lăsând entuziasmul meu de o parte, Vi Keeland vine pentru prima dată în limba română cu cartea „Egomaniac” ce din punctul meu de vedere nu este cea mai reușită carte a ei… Uitându-mă nostalgic pe blog, am recenzat această carte în IANUARIE 2017, deci a trecut ceva timp de când am făcut cunoștință cu personajele.

A fost nevoie de o recitire și de un refresh, pentru că sincer nu prea țineam minte foarte multe, decât modul în care cei doi protagoniști se întâlnesc la început. Emery este eroina noastră, o fată extrem de bine organizată, care ajunge în New York cu planul de a-și propulsa cariera. Închiriază un spațiu frumos, chiar prea frumos că să fie adevărat, doar pentru a se trezi invadată la miez de noapte de către o persoană necunoscută care pretinde că este proprietarul locului. Culmea ironiei este că are dreptate. Drew Jagger este definiția unui „egomaniac”. Extrem de plin de el, foarte conștient de calitățile pe care le dispune și mai ales extrem de arogant. Atunci când o cunoaște pe Emery își da seama că aceasta a fost victima unei înșelătorii și se oferă să îi fie avocat până când tâlharul este prins și își poate recupera banii. Pentru că nu stă foarte bine cu banii, Emery devine asistenta lui Drew până când cea pe care o deține se întoarce din concediu medical. De aici probabil v-ați dat seama că miroase a dragoste, dar nu oricum, presărată cu dramă, zbucium și așa cum ne-a obișnuit Vi Keeland, cu scene fierbinți.

Vă întrebați oare de ce am dat 7 acestei cărți? Am zis că poate am avut eu această problemă acum 2 ani, însă nu s-a schimbat nimic între timp. Drew și Emery sunt foarte ok individual, însă nu mi-a plăcut de ei ca pereche. Aici a fost marea loc problemă și nu am reușit nici la recitire să mă conectez cu povestea lor de dragoste. Fiecare care un țel separat atunci când vine vorba de dragoste. Emery este îndrăgostită de un vechi prieten care nu îi dă atenție, dar este aproape obsedată de acest tip și nu vede decât acest lucru. În timp ce Drew este foarte rănit de fosta soție și acționează că o mașinărie, un avocat cu sânge rece specializat în divorțuri, ce nu mai crede în dragostea adevărată. Ce-i drept, după ce i s-a întâmplat, este greu să mai faci un pas spre fericire, însă Drew trece de partea cealaltă a baricadei și devine extrem de antipatic și uneori greu de tolerat. Bine că m-a făcut să rad, pentru că are un simt al umorului special, uneori și cu tente sexuale, dar tot haios este. Am să postez un citat, însă în engleză, cu părerea lui Emery despre Drew, poate nu mă credeți când vă spun:

Drew is thriving on misogynistic tendencies he developed because of his lying, cheating ex-wife, and attempts to extricate men from their failed marriages by leaving their women penniless.

Aș fi vrut ca cei doi că acționeze mai bine împreună, să lupte mai mult unul pentru altul și să își arate iubirea în momentele cheie, nu atunci când situația era atât de disperată încât nu mai aveau ce să facă. Au ratat foarte multe etape pe care le puteau avea împreună, însă încăpățânarea acestea uneori i-a dovedit și au avut de pierdut.

Per total, „Egomaniac” se citește ușor, este amuzantă, uneori enervantă, cu momente bune dar și plictisitoare. Nu este cartea de rezistență, așa cum am mai spus, însă sper ca Editura Trei să continue să ne aducă aceste cărți, pentru că sunt multe autoare bune de Romance ce merită cunoscute și la noi. Și să nu uite de Penelope, îi rog eu 🙂

Imagini pentru matt bomer gif

ACUM GĂSEȘTI CARTEA EGOMANIAC PE Cartepedia

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Egomaniac
Autor: Vi Keeland
An apariție : 2019
Editura: TREI
Nr. Pagini: 363
Limba: Română
Gen Literar: Romance
Nota recenzorului: 7 / 10
Vizualizari recenzie: 622

Alte recenzii de la Vi Keeland :

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Recenzie “Un pământ nou” de Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este unul dintre liderii spirituali ai epocii noastre, care a insistat pe importanța momentului prezent. De regulă oamenii își lasă mintea să alerge printre amintiri, prin trecut sau să facă proiecții asupra viitorului și astfel ratează cel mai important...

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Recenzie “Layla” de Colleen Hoover

Fiecare carte scrisă de Colleen Hoover mi-a lăsat o impresie bună, indiferent de subiectul abordat. Dacă scrie o poveste de dragoste sau un thriller psihologic, știe să creeze ceva inedit, fără a fi clișeic. De data aceasta, autoarea a scris ceva cu totul diferit de...

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Recenzie ”Conexiunea în fractal” de Emil Străinu

Conexiunea în fractal de Emil Străinu este o carte interesantă din domeniul parapsihologiei, dezvoltării personale și spirituale. Este oare nevoie pe piața de carte din România de o astfel de carte? Da, cu siguranță. Este nevoie ca omul să cunoască regulile și...

0 0 votes
Article Rating
Ramona Alexandra Popescu este redactor Booknation.ro de 2077 zile și a scris până acum 482 articole. Se află pe poziția 2 din 40 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Ramona Alexandra Popescu aici. Ramona Alexandra Popescu are și un blog pe care scrie - îl găsești aici.
Cititul este pasiunea mea si nu m-as vedea facand altceva. Orice carte reprezinta pentru mine un prilej de relaxare si nu exista un loc mai bun in care as vrea sa fiu.
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments