Nu cred că există cititor care să nu o știe pe Jennifer L Armentrout pentru vasta paletă de stiluri abordate. Îi place să se joace cu sentimentele noastre și să ne ofere poveșți de dragoste, dar și Fantasy și YA. Este clar, ne joacă pe degete cum dorește și pe zi ce trece o iubim mai mult. În acest articol vreau să vă povestesc despre o serie mai veche scrisă de ea, dar la fel de intensă, plină de acțiune și dragoste: “The Dark Elements”. Primul volum din serie a apărut deja la noi tradus, însă vă spun eu, mai bine o citiți în engleză pentru a avea cursivitate. Sunteți pregătiți?? 🙂

White Hot Kiss – Volumul 1

Layla este jumătate demon, jumătate Gardian. Nu știe cine îi sunt părinții, fiind adoptată de Abbot de la o vârstă destul de fragedă. Din cauza moștenirii sale, are un “dar”. Poate vedea aurele demonilor și îi marchează pentru că Gardienii să îi vâneze ulterior. Layla luptă constant să fie plăcută, să fie acceptată și să iasă din umbră în care descendența ei a plasat-o. S-a săturat să fie privită ca pe o amenințare și vrea că abilitățile ei să fie recunoscute. Este îndrăgostită în secret de fratele ei adoptiv, Zayne, dar nu are curajul să îi spună, se hotărăște doar să îl aibă alături și să îi simtă prietenia și dragostea de soră. Viața ei se va schimba în momentul în care Roth intră în viața ei. Acesta este un demon care parcă ține morțiș să îi facă existența mai grea, dar cu care va avea foarte multe de împărțit mai încolo. Brusc, totul se complică, Layla se găsește blocată între Roth și Zayne și peste ea o să vină o avalanșă de situații cărora trebuie să le facă față. Loialitate și datorie, trecut și viitor, toate dau efectiv buzna în viața ei și va realiza că până acum nu știa absolut nimic despre lumea pe care o apară. (Recenzie White Hot Kiss)


Stone Cold Touch – Volumul 2

Este singura carte din serie căreia i-am dat mai puțin de 5 stele, însă am considerat că poartă pe umeri povara “cărții de tranziție”, o carte ce face legătură între volumul de introducere și cel de final. Este foarte greu pentru o carte de asemenea fel să ne satisfacă, pentru că nu face altceva decât să aducă în scenă mai multe întrebări și mai multe acțiuni complicate. Evident, personajele noastre trec printr-un moment de cumpănă și nu știi ce se va întâmpla cu ele. Layla se concentrează mult mai mult pe relația sa cu Zayne și cam trimite semnale mixte, însă probabil aceasta este frumusețea cărții. În plus, intriga devine din ce în ce mai animată și descoperim cu fiecare pagină ceva nou, mai ales informații despre originea Laylei, care este punctul nostru de interes. Oamenii buni se transformă în dușmani și vor exista extrem de multe pasage în care plămânii vor fi privați de oxigen. Este un volum intens, dar în același timp destul de enervant, pentru că dinamica cuplului meu preferat nu merge așa cum îmi doream.


Every Last Breath – Volumul 3

Dacă o cunoașteți pe Jennifer, șțiți că aceasta nu se rezumă adesea doar la 3 volume, dar de data aceasta a considerat că povestea Laylei și a lui Roth este suficient de concisă pentru o trilogie. Culmea, am fost de acord cu ea, mi se pare că a reușit să ajute personajele sale să aibă parte de finalul pe care îl merită și sunt fff fericită că nu m-a dezamăgit. Evident, volumul 3 este cel mai dinamic și mai înșelător, pentru că nu te lasă să respiri mult până când te privează din nou de acest privilegiu. Este foarte ușor de zis și nu eschivez această afirmație, Jennifer este foarte sadică, însă se vede că îi place. NU poate să îți ofere din prima răspunsul pe care ti-l dorești, trebuie să lupți pentru el și eventual să suferi. 🙂 Evoluția Laylei s-a văzut cu ochiul liber și mi-a plăcut foarte mult de ea, cu tot cu nesiguranțele și cu fricile legate de originea ei. Și ceea ce este de admirat este faptul că Jennifer a pus-o pe același loc cu Roth, nu mi s-a părut o secundă că unul a fost mai presus de altul. A știut să îi echilibreze foarte bine și dinamica lor a fost genială. Nu aș încadra scenele lor în YA, dar am citit mai rău din această categorie. Cert este că după această serie, Bambi a căpătat un totul și cu totul alt sens pentru mine. 🙂


Va încurajez să citiți această serie în forma sa originală, în engleză. Cuvintele cheie și denumirile nu își pierd din concept o dată cu traducerea și în plus, fiind vorba despre o trilogie apărută acum ceva vreme în urmă, aveți parte de continuitatea mult dorită. Sport la citit!

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!