Îți imaginezi o călătorie cu trenul și să nu ai (cel puțin) o carte la tine? Noi nu putem vizualiza acest peisaj… Indiferent de destinația pe care ți-o alegi vara aceasta, vrem să îți propunem o listă de cărți care să-ți fie cel mai bun partener de călătorie. Îți recomandăm cărți de proză scurtă, romane care se citesc într-o clipită, romane pe care nu le poți pune jos și multe altele, iar reducerile de până la 48% nu te vor limita în a-ți alege o singură carte de pe Cartepedia.

Sezonul accidentelor de Moira Fowley Doyle – E sezonul accidentelor, în fiecare an în aceeaşi perioadă. Se rup oase, se sfâşie pielea, încep să apară vânătăi.
Sezonul accidentelor a făcut dintotdeauna parte din viaţa Carei, o adolescentă în vârstă de şaptesprezece ani: o lună a tragediilor şi rănilor misterioase, care aruncă o umbră constantă asupra Carei şi a familiei sale.

 Vezi Cartea

Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnès Martin-Lugand – Trecutul o ajunge din urmă și Yaël descoperă că fericirea și succesul personal par a fi incompatibile… Un roman emoționant despre alegerile pe care le facem în viață.

Vezi Cartea

Monstrul de Walter Dean Myers – În timp ce așteaptă în sala de judecată, Steve, care visează să ajungă regizor, imaginează evenimentele sub forma unui scenariu de film, presărat cu însemnări de jurnal. Astfel, cititorul devine atât jurat, cât și martor în procesul care va decide soarta adolescentului.

Vezi Cartea

Sora pierdută de Flynn Berry – Când Nora se duce să-și viziteze sora, trăiește cel mai cumplit coșmar: Rachel a fost ucisă cu brutalitate. Îngrozită și dezorientată, Nora își dă seama că nu mai poate reveni la viața ei. Nu are încredere că poliția îl va găsi pe ucigașul surorii sale, așa că începe o investigație pe cont propriu. 

Vezi Cartea

Înainte de noi de Anna Todd – Înainte să o cunoască pe Tessa, Hardin era impulsiv și sălbatic.
În timpul acelor prime momente în care s au întâlnit, și a dat seama că trebuie să o țină lângă el – viața lui depindea de ea.  După ce au rămas împreună, lumea n-a mai fost niciodată la fel.

Vezi Cartea

Răzbunarea ciorilor de Leigh Bardugo – Kaz Brekker şi echipa lui tocmai au dat o lovitură atât de îndrăzneață, încât nici ei nu credeau că vor scăpa teferi. Dar în loc să pună mâna pe o recompensă consistentă, sunt nevoiţi să lupte din nou pentru vieţile lor.
Înșelată şi slăbită de răpirea unui membru important, echipa a rămas fără resurse, fără aliaţi şi fără speranţă.

Vezi Cartea

În ape adânci de Paula Hawkins – Nel Abbott este moartă. E ultima dintr-un lung șir de femei înghiţite de apele întunecate ale râului. Sora ei, Jules, e măcinată de regretul că i-a ignorat strigătul de ajutor și are certitudinea că Nel nu s-a sinucis. Ferește-te de apele liniștite. Nu știi niciodată ce ascund.

Vezi Cartea

Școala de noapte de Lee Child – În Școala de noapte, Reacher se întoarce în armată, dar acum fără uniformă. Având-o alături pe Frances Neagley, ajutorul lui de nădejde, soarta lumii este pe umerii săi, într-o aventură trepidantă, teribil de bine scrisă, care-ți va da fiori pe șira spinării.

Vezi Cartea

Bridget Jones însărcinată de Helen Fielding – În Bridget Jones însărcinată, celebra protagonistă, terorizată de sfaturile celor din jur care o bat la cap cu ceasul ei biologic, care ticăie, rămâne gravidă. Îşi va descrie experienţa sarcinii aşa cum a făcut cu dragostea pentru domnul Darcy, cu umor, fără să şi ascundă defectele şi fără să plece urechea la gustul public.

Vezi Cartea

Sînii verzi de Florin Iaru – Deşi foarte diferite între ele, fiecare povestire a lui Florin Iaru îţi face poftă de următoarea. Fie că este vorba despre incursiunea unei furculiţe în farfuria de mâncare, despre amintiri ale cuceririlor din Vama Veche, despre Costeluş de la sculărie care îşi bagă şeful în boale cu auzul lui supraomenesc, despre cum îşi petrece vara Moş Crăciun sau despre misterioase păpuşi vii, fiecare text e scris cu mult umor şi măiestrie.

Vezi Cartea

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022