Imagini pentru john green carti"

La sfârșit de ianuarie vreau să vă vorbesc despre un autor mai relaxat, un autor care s-a dedicat stilului YA și nu prea a ieșit din tiparele acestui gen. Probabil îi este mai ușor așa, este zona lui de confort și îi respect decizia, deși susțin că poate mai mult. John Green s-a strecurat printre gusturile mele literare acum 5 ani când am citit „Sub Aceeași Stea” o carte tulburătoare despre un cuplu de adolescenți care luptă cu diferite forme de cancer. Subiectele abordate de el sunt de impact, însă le îmbracă într-o formă destul de modestă, parcă se concentrează mai mult pe personaje și pe mesaj decât pe acțiunea în sine. Mie mi-a plăcut mesajul și am vrut să vă arăt și vouă ce vrea să ne transmită. Dacă excluzi lipsa unor evenimente importante în viața personajelor și te concentrezi doar pe fond, o să vezi ce intenționează John Green să zică. Trebuie să ai o anumită dispoziție să îi citești cărțile, însă eu susțin in continuare că are mai mult de spus și la un moment dat o va face. Ready?:)

Sub Aceeași Stea

Această carte m-a convins că există poveşti de dragoste menite să se întâmple într-un anumit moment şi de pe urma cărora ai de învăţat toată viaţa. Happy end-ul nu este întotdeauna sigur, însă este foarte important mesajul din spatele cărţii şi modul în care îl percepem. Eu am avut mult de învăţat de la această poveste, dar vă las mai bine să descoperiţi şi voi de ce îmi este atât de dragă.

Hazel Grace este personajul principal. Suferă de cancer pulmonar şi părinţii ei decid să o ducă la un grup de susţinere, unde poate să asculte poveştile altor copii aflaţi în aceeaşi situaţie ca şi ea, dar poate şi vorbi la rândul ei despre boala cu care se luptă. Aici îl întâlneşte pe Augustus Waters, un tânăr foarte şarmant şi haios, care din păcate şi-a pierdut jumătate de picior în această luptă nedreaptă cu cancerul. Hazel reuseste sa ii capteze atentia lui Gus si treptat cei doi devin prieteni. Îi unesc multe lucruri, precum jocurile video, plimbările în aer liber, dar mai ales cărţile. Începând de la acestea cei doi pornesc într-o aventură de neuitat. Hazel este mare fană a unei cărţi triste, în care personajul principal, Ana, moare de cancer. Ea se transpune în povestea fetei şi de aici mica obsesia pe care o dezvoltă pentru a afla direct de la scriitor de ce a decis să termine cartea în acest mod extrem de tragic. Gus este dispus să o ajute să afle răspuns la întrebările ei şi precum spunea, pe acest drum plin de aventuri descoperă dragostea. (Recenzie Sub aceeași stea)

🔥 Sub Aceeași Stea are reducere pe:

Un șir infinit de țestoase

Un Șir Infinit de Țestoase” o aduce în prim plan pe Aza, o adolescentă de 16 ani, ce suferă de anxietate. Atunci când tatăl prietenei sale dispare, pornește în căutarea lui și aventura de care va avea parte ne va face să o înțelegem din ce în ce mai bine. Acțiunea nu este complexă, deși inițial am crezut că John va schimba puțin stilul și va încerca ceva polițist, dar nu a fost așa. În schimb, se concentrează foarte mult pe explicarea bolii pe care Aza o are și reușește să îi dea acea voce interioară, atât de necesară unei povești mature.

Am încercat însă să mă concentrez pe Aza, pe situația sa și să admir modul în care descrie boala ce o afectează, aici autorul meritând toate laudele. Ajungi să cunoști personajul complet, să intri în mintea sa și să încerci să te pui în pielea acestuia, făcând un exercițiu foarte interesant de imaginație. Tenta de mister a fost lăsată pe locul secund, iar după ce termini rândurile cărții te vei gândi 99% la Aza și vei fi mai deschis asupra acestor subiecte delicate. Se vede că John s-a documentat foarte mult și a încercat să redea în cartea cât mai multe informații.

 

🔥 Un șir infinit de țestoase are reducere pe:

De 19 ori Katherine

Colin, un copil extrem de pasionat de anagrame, a dezvoltat o pasiune pentru fetele ce poartă numele Katherine. Însă aceste fete au ajuns să se despartă de el. Da!!! Sunt nici mai mult nici mai puțin de 19 Katherine!! Sună ciudat, dar vorbim de YA, deci Ficțiune. Povestea lui Colin începe de la despărțirea de Katherine a 19-a. Se pare că ruperea l-a afectat și a realizat cât de mult s-a implicat sentimental în acea relație sortită eșecului. Cartea parcurge drumul lui inițiatic și scoate în evidență experiențele rele pe care a trebuit să le simtă astfel încât să se maturizeze. Evident subiectul este ciudat și pus într-o perspectiva ciudată, dar autorului i s-a părut amuzant să dea naștere acestor coincidențe, atâta vreme cât un mesaj este transmis corect.

 

 

🔥 De 19 ori Katherine are reducere pe: