Imperiul pisicilor e în plină sărbătoare! E ziua lor, așa că săptămâna aceasta merită cu vârf și îndesat să primească toată atenția noastră. Ne-am gândit să punem laolaltă toate cărțile “pisicești” pe care le-am găsit și avem și un sfat pentru tine: cărțile se citesc mai bine când ai lângă tine un animăluț care toarce constant 🙂


Pisica lui Dalai Lama David Michie

Iubitoare, sarcastică şi înţeleaptă, această pisică cu nenumărate nume deschide o fereastră spre sanctuarul interior al vieţii din Dharamsala. Ca un mic spion care observă fluxul constant de întâlniri private dintre Sfinţia Sa şi diverse persoane, de la celebrităţi hollywoodiene la filantropi şi autori motivaţionali, pisica lui Dalai Lama ne oferă o perspectivă asupra modului în care putem găsi fericire şi sens într-o lume ocupată şi materialistă.

Vezi cartea!


Lumea vazută de Bob James Bowen

Încetul cu încetul, omul și motanul din stația de metrou Angel și din Covent Garden devin un fel de celebrități locale, apar în ziare, se întîlnesc cu primarul Londrei sau cu Paul McCartney, dar viața lor rămîne în continuare grea, apăsătoare și plină de riscuri. Legatura strînsă dintre cei doi, toanele și temerile fiecăruia dintre ei, primejdiile prin care trec, dar și turnura radicală pe care o ia destinul lor după întîlnirea cu o agentă literară sînt relatate cînd cu duioșie, cînd cu un umor cuceritor, iar istoria acestei prietenii a devenit o sursă de inspirație pentru nenumărați cititori din întreaga lume.

Vezi cartea!Crenshaw Katherine Applegate

Doar Crenshaw, prietenul lui imaginar, îl înțelege și îl ascultă. Motanul uriaș care se dă cu skateboardul și căruia îi place să facă baie cu clăbuci îl ajută pe Jackson să înțeleagă că nu e nevoie să poarte singur pe umeri povara familiei și că uneori chiar trebuie să spună tot ce are pe suflet.

Crenshaw este un motan. Este uriaș, este vorbăreț și este imaginar.

Vezi cartea!Pisicile războinice. Vremuri întunecate (Vol. 6) Erin Hunter

Cele mai sumbre prevestiri ale străbunilor războinici din Clanului Stelelor se transformă în realitate. Pentru a-și salva clanul, Stea de Foc trebuie să înțeleagă profeția lor: „Cele patru vor deveni două. Leul și tigrul se vor înfrunta în luptă, iar sângele va domni în pădure”.

Volumul cuprinde hărți și simboluri din viața pisicilor războinice.

Vezi cartea!


Un motan pe nume Bob James Bowen

Un motan pe nume Bob, devenit bestseller și tradus în aproape treizeci de limbi. Cartea emoționează prin felul în care două ființe – un bărbat și un pisoi – se găsesc una pe cealaltă și reușesc să-și redea speranța în viitor. Plină de umor, curaj și determinare, povestea inteligentului Bob descrie lumea celor care trăiesc la limită supraviețuirii și vorbește despre decădere și singurătate, învinse atunci când preocuparea față de fericirea altcuiva devine un motiv pentru a-ți schimbă în bine viață.

Vezi cartea!Arta de a toarce David Michie

Dalai Lama îi atribuie simpaticei sale feline de companie sarcina de a cerceta Arta de a Toarce. Fie că e vorba de perspectiva comică obţinută în urma vizitei unui profesor de psihologie de la grupul universitar Ivy League, de cercetările extraordinare ale unui biolog de renume mondial sau de revelaţiile importante ale unui yoghin mistic, Pisica Sfinţiei Sale descoperă o mare de înţelepciune în ceea ce priveşte tema fericirii.

Vezi cartea!


Motanul de la hanul Cheshire Cheese Carmen Agra Deedy, Randall Wright

Skilley, un motan vagabond cu un secret stânjenitor pentru oricare dintre fraţii săi, nu mănâncă şoareci, nu visează decât să scape de vremea aspră din Londra, de măturile furioase ale jupâneselor care nu îl îndrăgesc şi de roţile trăsurilor care gonesc pe străzile capitalei
britanice. Aşa se face că, atunci când află de postul vacant de vânător de şoareci de la hanul Cheshire Cheese, Skilley îşi anunţă candidatura.

Vezi cartea!Imperiul Pisicilor Alex Tocilescu

Alex Tocilescu este un tip cult, cu imaginaţie şi umor, căruia îi plac muzica, pisicile, conversaţiile şi satul 2 Mai. Aşa sunt şi povestirile lui populate cu extratereştri, politicieni, locatari de bloc, diavoli sau feline: au o naturaleţe absurdă, o impuritate elitistă şi un umor neconvenţional – trei atuuri care pe unii îi vor face să ridice statui, iar pe alţii din umeri.

Vezi cartea!Pisicile războinice. Miez de noapte (Vol. 7) Erin Hunter

Fanii primelor șase cărți se vor bucura să facă cunoștință cu copiii eroilor pe care îi îndrăgesc. Neînfricatul Stea de Foc are acum doi copii cu roșcata Furtună de Nisip: Labă de Veveriță și Labă de Frunză. Plină de suspans, populată de personaje irezistibile și însuflețită de teme fantastice, această serie se va dovedi extrem de captivantă și pentru cititorii care nu sunt încă familiarizați cu lumea pisicilor războinice.

Vezi cartea!Trăiește în armonie cu pisica ta Enrico Ercole

Cum urezi bun venit unei pisici ? Cum faci un apartament prietenos pisicii tale ? Care sunt cele mai bune alimente pentru animalul tau de companie ? De ce pisica se comporta intr-un anumit fel ? Cum comunică ea cu cei din jur ? Ce faci când pleci în vacanță ?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vei găsi răspunsurile în această carte. Este o lucrare care îți oferă sfaturi utile cu privire la înțelegerea prietenei tale feline și te ajută să o crești fericită și sănătoasă

Vezi cartea!