Acest final de primăvară vine la pachet cu multe cărţi bune, tare potrivite pentru a fi savurate la umbra copacilor cu o limonadă rece sau o gaşcă pe cinste. Deşi nu am mai scris demult pe site, am decis să fac un top de cinci cărţi pe care le-aş recomanda cu drag tinerilor care caută de zor lucrări care să îi ţină cu sufletul la gură.  Ştim cât de grea poate fi această misiune, aşa că am decis să vin în ajutorul cititorilor cu un top de cinci romane/scriituri pe care să le citiţi cu spor în acest mai călduros.

1. Moartă pentru toţi

Deschide topul minunatul ciclu “Vampirii Sudului”, semnată de către talentata autoare Charlaine Harris. Din această serie care pe bună dreptate o să vă fure nopţile şi o să vă ţină cu sufletul la gură, am ales volumul “Moartă pentru toţi”, în care eroina Sookie şi carismaticul Eric sunt puşi în faţa unor aventuri nemaipomenite. Mult umor, pe alocuri negru, multă acţiune şi o dinamică veselă, iată doar câteva dintre ingredientele de bază ale acestei cărţi, care cu siguranţă vă va înveseli şi încărca cu multă energie pozitivă.

Moartă pentru toţi are reducere pe Libris

2. Pacea lui Hitler

Pe locul doi al acestui top, am încadrat volumul “Pacea lui Hitler” semnat de către Philip Kerr. Pentru cei care nu ştiu acest autor a scris întregul ciclu “Berlin Noir”, o reinterpretare speculativă, dar extrem de interesantă despre potenţiale scenarii ale unui alt final al celui de-al doilea război mondial. Cum ar fi fost lumea noastră dacă Hitler negocia pacea? Sau dacă acesta ar fi câştigat conflagraţia mondială? Rezultatul ar fi fost probabil imprevizibil, dar şi indescriptibil. Philip Kerr porneşte într-o aventură de anvergură, astfel încât apelează la o documentare de amploare şi ne aduce în faţa unui foarte credibil scenarii. Cei care sunt fani ai ficţiunii istorice, dar mai ales cei care au interes pentru figura lui Hitler, acest volum va fi mană cerească.

Pacea lui Hitler are reducere pe Libris

3. Marţianul

Nu ştiu cine nu a auzit măcar odată de “Marţianul” lui Andy Weir, o carte devenită fenomen. Mie mi-a plăcut la maxim, mai ales pentru că aceste scenarii de domeniul fantasticului te prind, îţi dau de gândit şi te provoacă să ai lungi meditaţii despre viitor şi să faci alegeri corecte zi de zi. Cum este oare să rămâi singur în plin spaţiu cosmic şi să ai la dispoziţie mici rezerve cu care să creezi o colonie şi să supravieţuieşti? Este un volum despre perseverenţă, răbdare şi regăsirea sinelui. Dincolo de aspectul SF volumul este o lucrare unică în maniera cu care abordează un subiect inedit.

Marţianul are reducere pe Libris

4. Crimă în Orient Express

Ca să dizolvăm dificultatea unor alegeri făcute, am decis să aleg o carte fenomen a anului 2018, “Crimă în Orient Express”. Ediţia apărută în acest an la editura Litera este o continuitate inedită a filmului, care deşi a pierdut în unele aspecte scenografice, a fost un deliciu vizual. Agatha Christie este o scriitoare atemporală care se va citi cu inters şi peste 100 de ani, iar alegerea unei cărţi din colecţia sa este probabil o decizie mai mult decât înţeleaptă. Suspans, mister, logică şi deducţie plus un Poirot şarmant, care poartă cu sine manierata fire franţuzească şi ascuţimea unei minţi incredibile.

Crimă în Orient Express are reducere pe Libris

 

5. Văduva

“Văduva” lui Fiona Barton este cea care închide acest top de mai, menţinând linia detectivelor pe care le savurăm cu plăcere oricând, dar mai ales în ajunul sezonului estival. Autoarea devenită prolifică şi renumită în 2017-2018 aduce în faţa noastră istoria inspectorului de poliție Bob Sparkes. O istorie scrisă în cele mai bune canoane ale detectivelor, cu o linie de subiect înnodată, dar proliferată foarte bine, o să vă accelereze bătăile inimii, o să vă provoace să uitaţi pe un timp de somn, mâncare şi orice alte ocupaţii. Cert este că se citeşte cu spor şi te absoarbe definitiv şi irevocabil. Este o alegere potrivită, iar alături de un pahar de vin devine o ocupaţie perfectă pentru o seară de mai.

Văduva de Fiona Barton are reducere pe Libris

Sper că am reuşit să vă intrig atenţia şi să vă ofer motivele necesare pentru a citi cărţi bune în acest final de primăvară. Citiţi cărţi bune şi savuraţi un mai însorit alături de personajele voastre preferate.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!