Recenzie “Un bărbat pe nume Ove” de Fredrick Backman

de | iul. 16, 2022 | Beletristică, Literatură Contemporană, Literatura Universală, Recenzii cărți

🔥 CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE ARE REDUCERE PE:

Citind multitudinea recenziilor care îl proslăvesc pe Fredrick Backman mi-am zic “ia să văd și eu cum scrie acest Backman”…  Într-adevăr are un stil ușor, relaxant, amuzant. Dar ce idei și ce mesaje profunde îți strecoară printre rînduri. Da, aveți drepate, merită citit!

Ove este acel bătrânel băgăcios și morocănos care vede lumea în felul lui “învechit” și care ține să facă ordine în jur. Probabil că citind romanul fiecare va recunoaște în Ove un bătrânel sau o bătrânică din mahala sau din scara blocului care este mereu nemulțumită de “tineretul din ziua de azi” și are ca scop “reeducarea acestuia”. Și deși de cele mai multe ori facem și noi la fel ca și vecinii lui Ove, îi vedem pe acești bătrânei un pic smintiți și deci care merită ignorați, în spatele acestor bătrâni se ascunde o viață trăită și poate o dramă dureroasă.

O lecție despre cinste, dreptate, moralitate, corectitudine. O poveste de dragoste scrisă dintr-un alt unghi. Da, consider acest roman drept o relicvă a dragostei. Dragostea ceea “până când moartea ne îi despărți” are aici un alt nivel. Și după moarte există dragoste.

Pentru el totul era alb sau negru. Iar ea era culoare. Toată culoarea lui.

Istoria captivează din primele pagini. Suntem prinși în context și deci curioși să vedem ce-i cu acest bătrânel care pare un pic smintit. Apoi suntem amuzați, pe cât de inocente unele pasaje, pe atât de ridicole altele. Mai apoi suntem emoționați aflând ce stă în spatele dorinței de moarte pe care o are Ove.

Consider această carte una dintre cele mai bune cărți contemporane, iar pe Backman unul dintre cei mai sensibili scriitori contemporani. Îmbină într-un mod perfect umorul și tragismul. Recomand!

Faptele îi fac pe oameni ce sunt, nu vorbele, a spus Ove.
În ziua de azi, totul e depășit înainte să apuce să se uzeze. O țară întreagă care aplaudă faptul că nimeni nu face nimic temeinic.
Orice om vrea o viață demnă, doar că demnitatea înseamnă ceva diferit pentru fiecare.

Ți-a plăcut recenzia cărții UN BĂRBAT PE NUME OVE?

👉 Vezi toată lista de cărți scrise de Fredrick Backman

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA UN BĂRBAT PE NUME OVE CU REDUCERE DE PE:

Vezi Top 100 cărți ale anului 2022
Titlu: Un Bărbat Pe Nume Ove
Autor: Fredrick Backman
An apariție : 2020
Editura: ART
Nr. Pagini: 440
Limba: Română
Gen Literar: Moderni, contemporani
Nota recenzorului: 10 / 10
Vizualizari recenzie: 7326

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Recenzie ”Legendarii” de Tracy Deonn

Legendarii, o poveste despre legendele Arthuriene După ce mama Brianei Matthews moare, aceasta încearcă să facă orice pentru a uita de durere și de suferință. Așa că programul pentru liceeni de la colegiul din Carolina de Nord pare cea mai bună decizie pentru ca Bree...

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Recenzie „Achiziția” de TL Swan

Atunci când ai un feeling bun în legătură cu o carte sau cu un personaj, urmează acel feeling pentru că știe el ce zice. Exact așa am făcut și eu cu Tristan Miles, pentru că am simțit o chimie super puternică cu acesta atunci când citeam "Escala". M-a atras mult mai...

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Recenzie „Semipur” de Jennifer L. Armentrout

Sunt doar cuvinte, iar cuvintele n-au nicio valoare. Numai faptele au valoare. După ceva timp, Jennifer L. Armentrout revine în rubrica mea de recenzii. În ultima perioadă m-am confruntat cu un reading slump cum nu cred ca am mai avut vreodată. Trebuia să știu că...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 357 zile și a scris până acum 176 articole. Se află pe poziția 6 din 53 de redactori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Mă numesc Taisia și sunt o cititoare înflăcărată! Citesc, pentru că este un mod agreabil de a petrece timpul liber și a îmbina utilul cu plăcutul. Îmi place lectura fiindcă îmi dă posibilitatea să evadez din realitate și să trăiesc mai multe vieți. Am oportunitatea să vizitez diferite locuri, să simt o multitudine de sentimente și senzații atunci când totul mă ține pe loc sau când cad în rutina zilnică. Și desigur, îmi place să cred că cu fiecare carte citită “cresc” un pic. Încerc să găsesc ceva “bun” în fiecare lectură. După fiecare carte devin mai curioasă și mai motivată să citesc mai mult, să descopăr lucruri noi și interesante. Este poate cel mai ușor mod de a te redescoperi și a te reinventa. Cititul e la modă!
Subscribe
Notify of
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments