”Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac

de | nov. 30, 2019 | Recenzii cărți

🔥 CARTEA VARA ÎN CARE MAMA A AVUT OCHII VERZI ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

Vara în care mama a avut ochii verzi nu s-a terminat niciodată este finalul cărții Vara în care mama a avut ochii verzi scrisă de Tatiana Țîbuleac.

Tatiana Țîbuleac este o scriitoare în vârstă de 40 de ani din Republica Moldova, care are cetățenie română și locuiește la Paris, acesta fiind primul ei roman.

Este o carte profundă, cred că și titlul vă sugerează acest aspect.

Mi-a recomandat-o o prietenă, așa că într-un week-end am mers și am cumpărat-o. Mi-am dat seama că va fi o poveste tristă. 

Titlul mi-a stârnit curiozitatea, pentru că imediat am făcut asocierea cu ochii mamei mele. Și mama mea a avut ochii verzi.

Aleksy este copilul unor imigranți polonezi în Anglia, care trece printr-o serie de traume, care îl fac să își urască mama. În momentul în care mama sa află că are cancer, aceasta refuză tratamentul, dorindu-și o ultimă vară alături de fiul ei, pe care l-a neglijat de-a lungul anilor.

Aceștia ajung să își petreacă vara într-un sat din Franța, unde Alesky învață treptat să își iubească mama și să o ierte. Pe măsura ce toamna se apropie și moartea începe să își instaleze treptat lucrurile…

Ca de fiecare dată când scriu recenzii, nu vreau să dezvălui multe detalii, pentru că vreau să vă stârnesc curiozitatea. Mai sunt anumite detalii despre Alesky și despre traumele lui, pe care le veți descoperi dacă citiți cartea.

 Acest roman este plin de metafore și figuri de stil, seamănă cu o poezie nostalgică. De asemenea, este de urmărit firul psihologic, cum se reconstruiește relația dintre mamă și fiu.

Probabil am empatizat cu această carte peste 100%, deoarece și mama mea a avut cancer, dar ochii ei verzi nu au avut parte de o ultimă vară ci de o ultimă primavară.

Cred că intensitatea acestei cărți vă va face să înțelegeți relația voastră cu părinții din mai multe unghiuri.

Vă las mai jos un pragraf care mi-a plăcut.

De după al treilea deal răsări soarele. Galben, rotund, inevitabil – ca un bec de spital îndreptat în ochi. Ne-am oprit amândoi în mijlocul cărării și l-am privit lung, ca pentru prima dată, punându-ne repede câte o dorință. Așa ne învățase pe toți trei bunica: atunci când vedem că răsare luna sau soarele, să ne dorim imediat ceva foarte-foarte tare, căci se va îndeplini, se va îndeplini imediat.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VARA ÎN CARE MAMA A AVUT OCHII VERZI?

Vezi toată lista de cărți scrise de Tatiana Țîbuleac sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VARA ÎN CARE MAMA A AVUT OCHII VERZI CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Vara în Care Mama A Avut Ochii Verzi
Autor: Tatiana Țîbuleac
An apariție : 2016
Editura: CARTIER
Nr. Pagini: 160
Limba: Română
Gen Literar: Literatura romana
Publicată la 30.11.2019
Nota recenzorului: 10

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

Recenzie ”Bucuria de a fi în formă” de Irina Alionte

De ce am citit cartea aceasta? Pentru că e timpul să accept o provocare. Iar cartea aceasta este o provocare. Te provoacă să îndrăznești să te transformi. Să te transformi în ceea ce te va face să te simți bine în propria piele. De ce o recomand și altora? Pentru că...

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Recenzie „Mexican Gothic” de Silvia Moreno-Garcia

Cred că trebuie menționat din start că e o carte pe care o recomand fanilor lui King, adică celor care au înclinație către supranatural, paranormal și ocult. Este o poveste bine gândită și cu un final elaborat minuțios care în mare măsură acoperă semnele de întrebare,...

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

Recenzie „Lolita” de Vladimir Nabokov

"Lolita, lumina vieții mele, focul coapsei mele, păcatul meu, sufletul meu." Lo-lee-ta: vârful limbii făcând o călătorie de trei pași pe palat, ca să atingă, la trei, pe dinți. Era Lo, diminuată, dimineață, în picioare de patru picioare, într-un șosete, era Lola în...

0 0 votes
Article Rating
Elena Săvulescu este redactor Booknation.ro de 830 zile și a scris până acum 17 articole. Se află pe poziția 1 din 37 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Elena Săvulescu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments