Recenzie “Vinovat” de Kanae Minato

de | nov. 24, 2021 | Beletristică, Literatură Contemporană, Recenzii cărți, Suspans

🔥 CARTEA VINOVAT ARE REDUCERE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN

O carte care îți trezește papilele gustative și olfactive. Te cucerește cu aroma cafelei și dulceața mierei, care predomină întreaga lectură. Este acel tip de roman straniu pe alocuri, acel stil exotic – japonez. Cu siguranță este un alt tip de lectură, o carte care se diferențiază. O carte care m-a atras nu datorită suspansului sau a intrigii, chiar dacă se pare în Japonia și-a cucerit notorietatea drept o carte de tip thriller.

Kadzukisa Fukase – ucigaș – aceasta este unica frază pe care o conține o scrisoare anonimă primită de către prietena lui Fukase. La prima vedere pare o glumă de prost gust. Apoi, după ce alți 3 prieteni ai lui Fukase primesc aceeași scrisoare (doar că ei sunt cei numiți “ucigași”) nu mai este nici o îndoială că se face referire la moartea unui prieten comun, Hirosava. Aceasta a survenită cu câțiva ani în urmă. Cinci prieteni plecați la munte. Unul din ei suferă un accident de mașină letal. Nimeni nu a fost considerat vinovat de cele întâmplate. Însă autoînvinuirea și părerile de rău îi vor urma pretutindeni pe cei patru, iar acum se pare, a mai apărut cineva care îi consideră vinovați. Cine răscolește trecutul? Și oare poartă cineva vina? Sau este vorba doar de învinuire la nivelul conștiinței și a părerilor de rău?

Începutul m-a dus cu gândul la Dostoievski (referire la “Crimă și pedeapsă”). Apoi, în multe pasaje parcă îl descopeream pe Murakami. O fi mentalitatea japoneză acel condiment special care face asemănarea dintre această carte și opera lui Murakami?

Mi-a plăcut încărcătura psihologică, acea goană a personajului central pentru aflarea adevărului, dar mai ales conștiința de sine și lupta interioară.

 

Dacă viața omului a fost una rea sau bună, vei înțelege aceasta, doar după moartea omului, așa cred eu. Câți oameni după moartea ta vor gândi “bine că am avut ocazia să-l cunosc”? Aceasta dă un sens existenței tale pe pământ.

📚 Ți-a plăcut recenzia cărții VINOVAT?

Vezi toată lista de cărți scrise de Kanae Minato sau...

🔥 CUMPĂRĂ CARTEA VINOVAT CU REDUCERE DE PE:

► LIBRIS.RO ► ELEFANT.RO ► CARTURESTI.RO ► LIB. DELFIN
Titlu: Vinovat
Autor: Kanae Minato
An apariție : 2019
Editura: C. BERTELSMANN
Nr. Pagini: 320
Limba: Germană
Gen Literar: Moderni, contemporani
Publicată la 24.11.2021
Nota recenzorului: 8

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!

Alte recenzii care ți-ar plăcea:

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Recenzie „U de la Uliu”, de Helen Macdonald

Ce bine sună subiectul: Memoriile unei femei care îmblânzește un uliu în încercarea de a face față durerii pierderii tatălui său... ...sau despre inducerea în eroare a cititorului anticipând o poveste care să rupă din suflet, dar care-ți ține o lecție despre păsări....

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Recenzie ” Între două lumi” de Suleika Jaouad

Timpul ma pândea ca pe o pradă. Lupta cu leucemia, flirtul și umilința cu grotescul bolii, renunțarea la mândrie, orgoliu, acceptarea iminenței sfârșitului, renunțarea la gânduri de viitor și ancorarea în prezent, cu pași mici zi după zi, încercarea de a profita de...

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Recenzie „Acest tărâm al blândeții” de William Kent Krueger

Înainte să ajung la final, Acest tărâm al blândeții m-a cucerit iremediabil, dacă e să fiu sinceră până la capăt, a făcut-o de la primul capitol. Am lins-o, n-am citit-o, pe nerăsuflate. Profund, adânc, simplu și pe înțelesul oricui la orice vârstă și nivel, o odisee...

0 0 votes
Article Rating
Taisia Crudu este redactor Booknation.ro de 101 zile și a scris până acum 36 articole. Se află pe poziția 16 din 42 de redatori. Dacă îți place acest articol, poți vedea toate articolele scrise de Taisia Crudu aici.
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
View all comments