Când începi să citești cărți de Stephen King începi să înțelegi cu adevărat ce înseamnă caun roman să îți dea fiori. Autorul s-a făcut remarcat odată cu lansarea romanului său de debut, Carrie, urmat de zeci de alte romane horror care au cucerit milioane de fani din întreaga lume. Deși ai putea crede că romanele lui Stephen King sunt amintite doar de Halloween, noi credem că le poți citi oricând, mai ales dacă ești fan al acestui gen de cărți.

Stilul de scriere al lui Stephen King este diferit de tot ceea ce ai mai citit până acum, iar modul în care își creionează personajele este fascinant. Sute de pagini ascund mistere, creaturi ciudate și situații înfricoșătoare. În continuare, îți vom prezenta 5 dintre cele mai înfricoșătoare cărți ale regelui stilului horror, cu mențiunea că indiferent de ce carte alegi să citești de King, cu siguranță vei simți fiori pe șira spinării.

5 Cărți de Stephen King care îți vor da fiori

Cimitirul animalelor

Doctorul Louis Creed se mută cu familia sa într-un orășel idilic de munte. Prin acest oraș trec foarte multe camioane, fapt ce perturbă liniștea micului oraș. Însă mai există un pericol, cimitirul. Bătrânii povestesc că în cimitirul animalelor se îngropau animalele de companie ale copiilor din oraș. Câini, pisici, chiar și tauri au fost îngropați acolo. Louis ajunge în acest cimitir, condus de vecinul său amabil, însă această experiență îi va schimba viața, ducându-l treptat spre pierzanie.

Institutul

Acțiunea are loc într-o suburbie din Minneapolis, unde părinții lui Luke sunt uciși iar el este aruncat într-o mașină. Totul se petrece în doar câteva minute, iar când micuțul se trezește realizează că este într-un institut, într-o cameră fără ferestre. În această clădire sunt ținuți copii cu talente speciale și toți au ajuns aici prin aceeași metodă. Locul este sinistru, dar Luke află în scurt timp că nimeni nu a scăpat vreodată din acest institut.

Jocul lui Gerald

Jocul lui Gerald debutează cu povestea unui cuplu (compus din Jessie și soțul ei) care petrece câteva zile într-o casă de vacanță din mijlocul pădurii. O întâmplare neașteptată o face pe Jessie să rămână singură în casă și legată de pat. Nopțile trec iar foamea, setea și spaima devin incontrolabile. Începe să audă voci și are impresia că nu este de fapt singură în casă. Cartea a fost ecranizată într-o producție marca Netflix, așa că după ce o citești te poți delecta cu filmul.

Salem’s Lot

Salem’s Lot este povestea unui conac vechi și bântuit despre care localnicii cunosc toate legendele și spiritele care îl mistuie. Protagonistul, Ben Mears vine la acest conac pentru a găsi inspirația pentru viitoarea sa carte dar și pentru a se lupta cu proprii săi demoni. Totul se schimbă în momentul în care află de dispariția unui băiat și astfel înțelege că în oraș există forțe malefice. Ben și câțiva aliați încearcă să oprească nenorocirile din micul lor oraș natal, dar oare vor reuși să învingă forța întunericului?

Străinul

Străinul este un roman a cărui acțiune începe cu descoperirea cadavrului unui băiețel. Martorii și probele indică autorul odioasei crime, însă acesta este cel mai îndrăgit cetățean al orașului Flint. Să fi fost acesta în stare să comită o crimă? Terry este arestat imediat, însă cazul nu este nici pe departe încheiat. Apar noi detalii despre crimă, iar suspansul crește cu fiecare nou capitol. Această carte te va șoca, te va tulbura și cu siguranță îți va induce coșmaruri.

📫 Abonează-te la noutățile noastre


Îți trimitem un email pe săptămână cu cele mai interesante concursuri și reduceri irezistibile la cărți!